Szibériában található a Trónok harcából ismert fal nagyon élethű mása

A lénai oszlopok Jakutföldön találhatók – hivatalos nevén Szaha Köztársaság, amely az Orosz Föderáció legnagyobb területű egysége –, és még 1995-ben nyilvánították a szibériai térséget természeti parkká, 2012-ben pedig felvették az UNESCO Világörökség listájára is. Mindjárt meglátod, hogy miért.

Ugyanis a látványos, eltérő formájú sziklák magassága a 150–300 métert is elérhetik, a természeti képződmény pedig így télen erősen hasonlít a Trónok harcából ismert legendás falra. Persze itt nincsenek mások, itt esetleg a jeti szaladgál, ha rossz napot fogsz ki.

Egyébként Jakutföldön található a világ leghidegebb, állandóan lakott települése is, ahol nemrég -62 Celsius-fokot mértek:

Azt hiszed, nálunk most hideg van? Ojmjakonban -62 foknál KITÖRT a hőmérő

A világ leghidegebb, folyamatosan lakott szibériai városában új szintet ért el a fagy, amit már nem bírt a hőmérő. Ojmjakon az elmúlt években bizarr világhírnevet szerzett azzal, hogy ez a világ legeslegfagyosabb, állandóan lakott települése: a kelet-szibériai Jakutföldön fekvő várost ötszáz lakó lakja és általában mínusz negyven és ötven fok körül van itt télen.

(via)

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon