5 dolog, ami kihagyhatatlan Mauritiuson

Mauritius egy kicsiny, de annál lenyűgözőbb trópusi sziget az Indiai-óceánon. A vulkanikus eredetű hely sokkal több, mint fehér homokos strandok, lubickolás és napozás.

A mauritiusi táj rendkívül változatos, tele van izgalmas felfedezni valóval: festői hegyekkl, szent zarándokhelyekkel, csodálatos gasztronómiai és a történelmi területekkel.

Mutatunk is ezek közül ötöt, amit feltétlenül meg kell látogatnod, ha a szigetállamban jársz:

  • Vízalatti vízesés

Le Morne partjainál, Mauritius délnyugati részén található ez a hihetetlen látványosság. Valójában persze csak a homok és az iszap fut le az óceán fenekére azt a hatást keltve, mintha egy vízesés zuhogna, vagy mintha az egész szigetet éppen beszippantaná egy hatalmas lefolyó. A szigeten egyébként szerveznek helikopteres túrákat kifejezetten a „vízeséshez”.

  • Chamarel színes földje

Ezen a nyitott dombtetőn a föld hihetetlen árnyalatokat öltött. A Hét színű földként ismert terület az egykori vulkanikus tevékenységnek köszönhetően vált ilyenné. A színek napkeltekor a legélénkebbek, ilyenkor érdemes leginkább meglátogatni a helyet. A közelben egy keskeny vízesés is található, ami önmagában megéri az utazást.

  • Vásárcsarnok Port Louisban

A fővárosban, Port Louis-ban található vásárcsarnok néhány éve átalakításon ment keresztül. Az épületet kipofozták, ami viszont nem változott az a falakat átjáró mauritiusi konyha illatai, színei és ízei. A standokon hegyekben állnak a zöldségek, a sárkánygyümölcs, a rózsaalma és a chili, de itt kóstolhatod meg Mauritius legnépszerűbb street food kajáját is, a dhalt purit.

  • SSR Botanikuskert

A gigantikus tavirózsákról elhíresült az SSR Botanikuskert a helyiek legkedveltebb piknikező helyszíne. A felhőkarcoló méretű trópusi fák, és az egzotikus fűszernövények elképesztően izgalmasak, hát még ezek a gyerekeket is elbíró tavirózsalevelek.

  • Ganga Talao

A Ganga Talao egy szakrális tó Mauritiuson, aminek mentén több kisebb hindu templom épült. Minden évben egyszer, a sziget legfontosabb hindu fesztiválja, a Maha Shivaratri keretében több ezer mauritiusi lakos zarándokol el a szent tóhoz, hogy lerója tiszteletét az istenségek előtt.

Ha csak ezt az öt helyszínt meglátogatod a mauritiusi nyaralásod alkalmával, már megérte az utazás. Garantáltan olyan élményben lesz részed, amire egy életen át szívesen emlékszel vissza!

(via CNN)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon