Ebben a japán faluban elképesztő dolgok készülnek rizsből, és nem a kajákra gondolunk

A földön állva nem túl látványos a dolog, de amint madártávlatból nézünk a mezőkre egészen fantasztikus képek rajzolódnak ki. Ennek a művészeti ágnak külön elnevezése is van, ez a Tanbo Art.

Tanbo Art során több ezer, mérnöki pontossággal elültetett rizshajtás kerül a földbe, amik aztán egy bizonyos magasságot elérve kiadják ezeket a hihetetlen 3D-s képeket.

Ez az egész ügyeskedés a rizzsel még 1992-ben kezdődött, amikor a település, Inikadate polgármestere szabad kezet adott az alkalmazottainak, hogy találjanak ki egy turistavonzó látványosságot. Mivel a településen szinte mindenütt rizsföldek vannak és a mezőgazdaság sarokköve is a rizs, ezért úgy gondolták, azzal dolgoznak, amijük van.

Az első évben mintegy száz falulakó segített a munkálatokban, akkor még csak egyszerűbb geometriai formákat sikerült alkotni.

Azóta rengeteget fejlődött a technika, jelenleg 12 különböző fajtájú és 7 különböző színű rizzsel dolgoznak, és ezek a lenyűgöző alkotások, turisták százezreit csábítják a japán faluba. Ha valamit, hát ezt látni kell élőben!

(via BBC)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon