Legalább egyszer látnunk kell ezt a kínai könyvtárat

Ha azt mondjuk, képzelj el egy könyvtárat, biztos, hogy nem egy ilyen futurisztikus komplexum elevenedik meg a szemeid előtt.

Kínában viszont megint megmutatták, hogy a leghétköznapibb dolgokból is ki lehet hozni valami egészen szokatlant.

Ez a lenyűgöző könyvtár a Yangzhou Chongshuge, és a Shanghai XL-Muse nevű építésziroda nevéhez köthető. Ahogy az ember besétál az épületbe, rögtön olyan érzése támad, mintha egy hatalmas alagútban állna, a padlót pedig mintha víz borítaná.

Mindez a hatalmas könyvespolcokat visszatükröző üvegpadlónak és az íves építészeti elemeknek köszönhető.

Persze a tervezők semmit sem csináltak ok nélkül. A tükörpadló és az ívelt polcok a Yangzhou kultúra számára kiemelten fontos víz és hidak motívumát szerette volna szimbolizálni. A folyosóról kiérve egy hasonlóan lenyűgöző olvasóterembe érkezünk, ahol külön a gyerekek számára is kialakítottak egy részt.

A fő attrakció természetesen akkor is a folyosó marad, amit egyszer az életben mindenképp látni akarunk élőben!

(via BeautifulLife)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon