Ismerd meg Budapest legmenőbb borbélycsajait! – Ilyen az A76 Barber Queens

Budapest borbélykirálynői megérkeztek és bármilyen férfi fejét rendbe teszik!

2018 Budapestje kétségtelenül érdekes hely. A hamburgert már nem hívják többé hamburgernek, hanem azt mondják: burger. Már nem nyílnak sörözők, hanem tap roomok, aki a kávédat elkészíti az barista, és az ember nem fodrászhoz jár, hanem barber shopba. Utóbbi trend három éve szökkent szárba, amikor 2014-ben a Gellei-testvérek megnyitották Dob utcai „barber shopjukat”, amivel igazi földrengést indítottak el a hajászok világában.

Az elmúlt pár évben már több tucatnyi borbélyság nyitott, amelynek megvannak a maga ismertetőjegyei: régi típusú nehéz borbélyszékek, bőr, vintázs életérzés, karcosság és maszkulinitás. Utóbbi nem olyasmi, amibe a határokon belül élő férfiaknak eddig sok részük volt. A fodrász mindig is női terület volt, ahol a férfi vendégnek számított, ám a barber shopokkal olyan helyek születtek, ahol az erősebb nem képviselői érezhetik otthon magukat.

 

Tulajdonképpen férfiklubokról beszélünk, ahol természetesen az ember séróját, arcszőrzetét is rendbe teszik. Ezeknek a kitételeknek maximálisan megfelel az A76 Barber Queens, ami pontosan olyan hely, ahol a férfiember a lehető legkényelmesebb körülmények között szépülhet meg. A hely lelke Tóth Barbi és Mózer Fruzsi, akik a már megszokottnak nevezhető borbély-élményt nőies csavarral dobják fel:

A lányok a teljes borbély palettát lefedik, dolgoznak géppel és pengével, festenek szakállt, és természetesen a hajat is rendbe teszik, ahogyan azt kell. Ha várni kell, akkor a hűtőből megdobják az embert egy sörrel, és nem valami nagyüzemi, kissé vízízű itallal, hanem egy kisüzemi Ipával vagy búzával, amit mi a magunk részéről nagyon tudunk díjazni, mert az egész élményt teljesen új szintre viszi.

Barbi még viszonylag újnak számít a szakmában és folyamatosan képzi magát, ami nem jelenti azt, hogy már ne lennének törzsvendégei.

Fruzsi már ötévnyi tapasztalattal rendelkezik, így régi motorosnak számít. Nem tudtuk nem megkérdezni, hogy szakmabeliként mit gondol a szakáll jövőjéről. Kimegy a divatból, és akkor a barber shopok többé-kevésbé okafogyottá válnak, avagy mostantól az idők végezetéig fogunk masszív arcszőrzettel bíró férfiemberekkel találkozni?

Az árak barber shop szinten közepesnek számítanak, van drágább és olcsóbb hely is. Egy szimpla szakállnyírás 2700 forint, szimpla hajvágás 4300 forint, szakáll- és hajvágás 6600 forint. Telefonon is lehet időpontot foglalni, de simán az utcáról is be lehet esni hozzájuk, igaz, utóbbi egyre nehezebb, mivel az érkezők 90 %-a inkább időpontot foglal . Fontos infó, hogy a hely címe ugyan Andrássy út 76, a bejárat pár méterre a Rózsa utcából nyílik.

A januárban nyitott üzlet még teljesen újnak számít a színen, de ha a lányok kitartóak, mi, férfiak pedig bírjuk, ha hozzáértő és vagány hölgyek kezelik a frizuránkat, akkor szerintünk még sokáig fogják csattogtatni az ollóikat.

(Fotó: Tóth István)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon