Öt menő óra ballagási ajándéknak

Száraz pogácsát, aprópénzt, sót és földet úgyis kap a gyerek ballagásra, de azért jó lenne valami emlékezetes, hasznos ajándék a szabvány tarisznyán, plüssállatokon és virágcsokrokon túl is. Egy lánynál adódik az ékszer, de egy fiúnál, aki ilyenkor már inkább férfi? Van ötletünk.

Egy karóra már rég nem az idő jelzéséről szól. Arra ott a mobil, a számítógép, a kocsi órája, bármi más. Egy karóra sokkal több a funkciónál: a jól kiválasztott darab kifejezi viselője stílusát, ízlését, nem véletlenül mondják, hogy hogy a férfi egyetlen, őszinte ékszere.

A középiskola vége nem csak egy új bizonyítványt jelent, illetve lehetőséget a továbbtanulásra vagy az első munkahelyre. A középsulis fiú ettől kezdve mindenféle beavatási szertartás nélkül is férfivé válik, tehát illik hozzá egy felnőtt férfinek való ékszer. Az az egy, őszinte. Lehet, hogy eddig is volt karórája a srácnak, de azért kezeljük helyén a műanyag csipogókat és a profi felnőttórákat. Ez nem kell, hogy sok százezer forintos vagy akár milliós tétel legyen – te csak lepd meg egy menő, elegáns darabbal, az majd megteszi a hatását, aztán lesz még jó néhány évtizede szert tennie komolyabb példányokra.

Íme, öt típus, ami emlékezetes elismerése lehet az iskolában töltött éveknek, és méltó egy új életfejezet megkezdéséhez.

Zeppelin LZ127 Transatlantic Chronograph

Ez a Zeppelin az a Zeppelin? Annyi különbséggel igen, hogy ez egy óra, pontosabban egy kronográf. A repülős stílus viszont ennek az új modellnek is remekül áll, egyetemre járáshoz éppúgy illik, mint állásinterjúhoz vagy a mindennapokhoz. Szatén polírozott nemesacél tok, barna bőrszíj, fekete számlap a dizájn szerves részét képező római számokkal: férfiálom.

Zeppelin LZ127 Transatlantic Chronograph – 119 000 forint

Elysee Start-Up Chronograph

Ha sportosabb fazont akarsz persze a színes műanyag szerkezetektől innen, nézd meg ezt az Elysee-t: rozsdamentes acéltokozat és szíj, fekete számlap fehér indexekkel egy zafírbevonatos ásványi üveg mögött, ráadásként tachométerrel és stopperfunkcióval.

Divatóraként is hívják, de ez abból a fajtából való, ami teljesen időtálló, vagyis tökéletes ballagási ajándék.

Elysee Start-Up Chronograph – 102 000 forint

Junkers Expedition South America

Ismerős a Junkers név? A repülőgépről? Igen, a német Hugo Junkers tervezte az első teljesen fém repülőgépet, a legmagasabb szintű minőség, precizitás és tökéletesség pedig az óráknál is elég szerencsés hármas.

Antracit színű számlap rozéarany jelzésekkel, mindez egy nemesacél tokban, fekete bőrszíjjal – reméljük, nem volt túl drága a ballagási öltöny, mert ha ezt is felveszi az ajándékozott, mindenki csak az órára figyel majd.

Junkers Expedition South America – 95 000 forint

Elysee Vintage Chrono

A harmincas évek formavilágát hozza ez a másik düsseldorfi modell is: szintén zafírbevonatos, világos számlappal és világos mutatókkal, mégis tökéletes leolvashatósággal, régies, de nem régieskedő tipográfiával és Seiko óraszerkezettel.

Az acéltokozáshoz remekül illik a vastag szegélyvarrású bőrszíj, akár 2017-ben is.

Elysee Vintage Chrono – 90 000 forint

Junkers Bauhaus Automatic

Ismerős a Junkers név? Az óráról? Na ugye. Ez is az, fényesre polírozott nemesacél tokjával, bézs számlapjával és barna bőrszíjával maga a szerény, de markáns elegancia.

A domború plexi és az üveg hátlap svájci óraszerkezet rejt, és hajlandók lennénk bármelyik iskolát végigénekelni a Gaudeamus igiturral, ha utána valaki a karunkra csatolná.

Junkers Bauhaus Automatic – 163 500 forint

Az órákat a Central Watch belvárosi óraüzlet bőséges kínálatából válogattuk. Sajnos fotózás után vissza kellett adnunk őket, de te csinálhatod nálunk jobban, és a megrendelés és ingyenes házhoz szállítás után megtarthatod odaajándékozhatod.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon