A Casio elég vagány frissítést eszközölt az egyik legikonikusabb karóráján

A márka kétségtelenül nagy hatást gyakorolt az órák világára, amikor a '80-as évek elején bemutatták az első G-Shock modellt.

A DW-5000C egy igazán strapabíró, vízálló és ütésálló karóra volt, ami akár egy 10 méteres esést is kibírt. Nem véletlen, hogy a G-Shock karórákat ma is úgy ismerjük, mint egy elpusztíthatatlan, folyamatosan megújulni képes, új szabványokat bevezető, a kihívásokkal bátran szembenéző sorozat.

Nem lehet feledni ezt a klasszikust.

A Casio pedig végre rászánta magát, hogy frissítse ezt a legendás modellt. Az újdonság a dizájn terén semmit sem változott, ráadásul a digitális kijelző is a régi maradt, ám az anyaghasználatot tekintve a műanyagot acélra cserélték, magát az órát pedig "kiokosították". Ez azt jelenti, hogy Bluetooth-kapcsolattal szinkronizálhatod a telefonoddal, egy applikációnak hála pedig könnyedén megtalálhatod, ha elveszik, beállíthatsz ébresztőt, másodlagos időzónát adhatsz meg, és így tovább.

A tervek szerint a két új verziót áprilistól lehet majd megvásárolni, az ezüstszínűt 600 dollárért (153 ezer forint), míg az aranyozott modellt 700 dollárért (178 ezer forint). Nem olcsó tehát, de mégiscsak egy modernizált klasszikust kapsz cserébe.

Egyébként ezt a modellt is érdemes megnézni:

Napelemes, félokos, utazós - kipróbáltuk, mit tud egy prémium Casio

Gyerekkoromban rengeteg Casio karórát láttam és próbáltam ki, hiszen a nagypapám órásboltjában mindig tele volt velük egy méretes üvegvitrin. Azok a modellek egyértelműen a tömegigényt kívánták kielégíteni, most azonban egy feljebb pozicionált szériáról lesz szó. A Casio Edifice EQB-600 első ránézésre megdobogtatta a szívemet.

(via)

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon