A sok-sok szakállas férfi között hamarosan a frissen borotváltak lesznek a menők

Jól tudjuk már, hogy a divat tulajdonképpen egy örökös körforgás, mindig ismétli magát némi csavarral. Az egyik legfőbb érdekessége pedig éppen az, hogy amikor túlságosan elterjed valami, éppen akkor ki is megy a divatból.

Hiszen csak addig számít valami érdekesnek, egyedinek és követhetőnek, amíg csupán néhányan hordják. Amikor már szinte minden második emberen azt a ruhadarabot - jelen esetben azt az arcszőrzetet - látjuk, akkor bizony unalmassá és közönségessé válik.

Mára annyira elterjedt a szakáll, hogy a színészektől kezdve a sportolókon át az egyetemi professzorokig mindenkin megfigyelhetjük.

Az alábbi videó érdekes módon foglalja össze az arcszőrzet viselésének evolúcióját, kitérve az amerikai elnökökre is. Megtudhatjuk belőle, hogy az egyes korszakokban mit is jelképezett a szakáll, hiszen ezzel státuszt és tiltakozást, lázadást is ki lehetett fejezni.

Vajon tényleg hamarosan eljön a pillanat, amikor a sok-sok szakállas férfi között a frissen borotváltak tűnnek vonzóbbnak? Te mit gondolsz?

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon