Ez lesz, ha atomrészeg vagy, és fesztiválozol!

Kimész a fesztiválra. Nagy valószínűséggel csak legurítasz már 1-2 bambit. De vannak, akik nem érik be ennyivel. Ők már beírták magukat a fesztiválozás leghülyébbjeinek nagy könyvébe. Lapozzunk most bele, és nézzünk meg 10 remek esetet.

Lazac

Igazi mutatvány a kuka tetejéről részegen, avagy az ember, aki túl sok Jackasst látott. Részegen jobb elfelejteni mindazt, amit ott tanultunk.

Lehetetlen küldetés

Két srác, a VOLT Fesztivál, és egy sátor esete. Hogy mit gondolt emberünk, amikor halottaiból feltámadva hirtelen rádobja a ponyvát a még nem is álló vázra, az már önmagában megérne egy tanulmányt.

Papucsman

Mint az köztudott, a flipflop papucsunk utál minket, ha berúgunk. Mi sem támasztja alá jobban ezt a tudományos tényt, mint az alábbi videó.

Sáros élvezet

A részeg olyan állatfajta, aki nem átallja magát álcázni az elvegyülés érdekében. A videón látható ember sem alkoholista, csak éppen szeretne a sötétben is láthatatlan maradni. Kár, hogy eltévesztette a napszakot. Meg hogy teljesen készen van.

Rétekkel farkaló

Emberünk annyira imádja a természetet, hogy igyekszik is azt teljesen a magáévá tenni. Közben még arra is figyel, hogy mozdulatai tökéletes harmóniában legyenek a dübörgő wobblerekkel.

Láthatatlan lények

A drog rossz. Értem? Mindenféle baromságot hallucinálsz tőle, viszont jót röhögnek rajtad a melletted állók.

Kukásember akcióban

A Balaton Sound kimerítő fesztivál. Az ember elfárad, alig áll a lábán, és ilyenkor csak egy kuka segíthet. Vagy az sem...

Napraforgók gyilkosa

A rave partikon mindenki szeret mindenkit. Jaj annak, aki tönkretesz egy életet. Partisámán táncosunknak sikerül lerendeznie egy napraforgót, de úgy látszik, nem esik kétségbe a brutális gyilkosság miatt.

Maximális extázis

Hogy mi okozza ezt a furcsa trollface-t, arról inkább kérdezzük meg a legközelebbi toxikológusunkat, gyógyszerészünket. A Borsodi sörnek nem sok köze van hozzá, annyit talán biztosra vehetünk.

Rettenthetetlen

Mel Gibsonra inni magunkat viszonylagosan rohadt nagy epic fail, pláne, ha valaki olyanba kötünk bele, aki nagyobb nálunk, és két ütéssel földre küld. Láthatóan szerencsétlenül járt emberünkkel még a közönség sem szimpatizál. Ki érti ezt?

Ezen a héten előnyben lesznek a metálosok, jön az első Szecska, dübörögnek a fesztiválok, szóval nem fogunk unatkozni a következő hét napban. De mit is válasszunk a felhozatalból? Íme!

Infected Mushroom (USA)

Park

Június 28. 19:00

Erre mondják, hogy trance. Nem kicsit. Ahogy néha le kell ereszteni. Nem kicsit. Nos, az Infected Mushroom kifejezetten arra alkalmas, hogy a szétguruló agysejtjeidet egy kicsit megúsztasd az univerzális káosz semmijében és nekiütköztesd a seholnak, hogy a semmikor elmúlt jövőidejében újra rendezhesd soraikat. Mert ugye minden fejben dől el – az is, hogy egy jó Mushroom bulin feláztatod szivacsos szöveteidet, szeletelsz egy nagyot és rengenerálódsz kívül, belül és persze legbelül. Ha valaki, hát az Isratrance legmenőbb csapata igazán képes segíteni ebben.

Belépő: 2500 Ft

Szecska

Budapest, Széchényi Fürdő

Június 30.

Szecska igazi hungarikumként és az országimázs részeként garancia a dinamikus, modern és új szórakozási formára. Ezen a nyáron a Szecska számos  újdonsággal vár benneteket: a rendezvény programjai tematikus klubnapokkal bővültek, így változó zenei stílusok dallamai fognak felcsendülni a nyári éjszakákban. Az elektornikus zene mellett helyet kap a dance és a pop stílus is. A dress code változatlan, fürdőruha kötelező. A Szecska ma már nemcsak az impozáns Széchenyi Fürdő köznyelven forgó beceneve, hanem egy önálló rendezvény is. Jó buli, fantasztikus környezet, és egész éjjel zene.

Belépő: 2900 Ft

VOLT Fesztivál: Iggy, Röyksopp, Ákos

Sopron, Lővérek

Június 30-ig

Még nem maradtunk le semmiről, pénteken még elkaphatjuk Ákos fesztiválturnéját, a Röyksoppot, szombaton pedig az Iggy & The Stoogest, az Enter Shikarit, valamint ezernyi jobbnál jobb magyar zenekart.

Belépő: 10990 Ft (napijegy)

Punnany Massif

Park

Június 30. 20:00

A Punnany Massif most megmutatja, mennyire nem kicsit jó. Lejönnek Budapestre, felmennek a PARK Nagyszínpadára és megtanítják a világot, hogyan kell mágikus módon tekerni, csavarni, keverni-kavarni a rímeket és fűzni, horgolni, varrni-fonni a sorokat.
Gyere, és mondd el a saját szavaikkal a számaikat, üvöltsd végig a koncertet vagy csak húzogasd a függönyt a fejed felett! Bizony „fel a fejjel, Magyarország, gutentág!”

Belépő: 500 Ft (elővétel)

August Burns Red (USA)

Dürer-kert

Július 3. 19:00

A metal-core fenegyerekek újra eljönnek közénk, hogy bemutassák legutóbbi lemezüket, a Levelert. Ebben segítségükre sietnek kedves barátaik, a szintén zúzdában jártas I Killed the Prom Queen zenekar. Akinek marad hangja a végére, az valamit rosszul csinál.

Belépő: 4200 Ft (elővétel), 5000 Ft (helyszínen)

Saint Vitus (USA)

A38

Július 4. 20:00

A Saint Vitus egyike a Black Sabbath-on felnőtt doom nemzedék első képviselőinek. A stoner rock és a doom metál kaliforniai atyjai egyszerre szép és zúzós zenéjükkel most lázba hozzák a Hajót.

Belépő: 3500 Ft (elővétel), 4200 Ft (helyszínen)

Zagar

Park

Július 5. 20:00

Zságer Balázs és csapata már-már szemtelenül pimasz módon keveri a cukorszirupot az intellektuális keserűvel és a legádázabb ritmusok nyersességével. Egyszóval egy fergeteges, élőzenés partira számíthatsz, tomboló kékharisnyákkal és britpopfrizurás arcokkal, ahol a csillagos égen befelé űrhajózhat mindannyiunk lelke egy jó két óra erejéig.

Belépő: 500 Ft

Pannonia Allstars Ska Orchestra

Park

Július 6. 20:00

A bulifesztivál megállás nélkül folytatódik, és bizony most a magyar Madness-szel, a méltán epikus sikereket halmozó Pannonia Allstars Ska Orchestra lemezbemutató koncertjével!
Ha egyszer hallottad már őket, hát bizony nagyon jól tudod, hogy ha ők a színpadon, te lábujjhegyen pattogsz a tömegben! A PASO nem egy történelemóra, az bizony ízig-vérig a jelen zenéje, friss, fiatal, életerős, energikus, és ezt érzi mindenki húsz kilométeres körzetben! A lemez, amit bemutatnak a Lovemonster címet viseli, így aztán úgy alakult, hogy ha szörnyálarcban és-vagy szörnynek festve érkezel, ingyen vagy beengedve.

Belépő: 500 Ft, ingyenes (szörnynek maszkírozva)

Klute (UK)

A38

Július 6. 23:00

Tom Withers, alias Klute drum and bass karrierje 1994-ben kezdõdött, mikor a legendás Certificate 18 csapott le két szerzeményére, a debütálást pedig még rengeteg maxi és két album is követte a kiadónál. Az ezredforduló idején fogalmazódott meg benne a saját label ötlete, melyet Commercial Suicide névre keresztelt. Itt jelent meg harmadik szerzõi dupla albuma, a 'Lie, Cheat, And Steal / You Should Be Ashamed', mely olyan dj-k támogatását hozta meg emberünknek, mint Andy C, Goldie, Ed Rush vagy Bailey. A cimke az elmúlt hat évben egyet jelentett a minõségi drum and bass-szel, legyen az techy roller, halfstep, könnyed likvid vagy széjjeltört drumfunk, és olyan nevek zenéit prezentálta, mint Amit, Silent Witness, Break, Chris.su vagy SKC.

Belépő: 1500 Ft (elővétel), 2000 Ft (helyszínen)

Bogarak találkoznak, fesztiválok nyílnak, és még a magyar filmművészetbe is bevezetnek minket. Ezt kínálja nekünk az ország a héten, és persze sok más érdekes programot is.

Kultur8

Budapest, Kálvária tér 5.

Június 25. – július 1.

Web: http://www.ebredesek.hu/

A Kultur8 Budapest legújabb kezdeményezése: egy egyhetes szabadtéri rendezvény, a nyócker egyik karakteres épületének udvarán. Esténként koncertekkel és film-klasszikusokkal várják mindazokat, akik bírják a hely hangulatát, a jó zenét és a jó mozit.

Bevezetés a Magyar Filmművészetbe

Budapest, Örökmozgó Filmmúzeum

Június 27. – július 1.

Web: http://www.facebook.com/events/234515240000468

A magyarhangya 10 filmet válogatott össze a Eurogames 2012 résztvevői és a magyar filmek rajongói számára. A válogatás közel 40 évet ölel fel a magyar filmművészetből, ismert rendezők kevésbé ismert alkotásait vetítjük eredeti kópiáról angol felirattal. Filmek tiltott szerelemről, politikai elnyomásról, nyugtalan ifjúságról, reménytelen házasságról és az állandó lázadásról. A filmeket angol felirattal vetítik.

33. Kaláka Fesztivál

Eger

Június 28. – július 1.

Web: http://www.kalakafesztival.hu

Most először Egerben kerül megrendezésre a Kaláka Fesztivál. A rendezvény és a Diósgyőri vár neve annyira összeforrt, hogy erről egy nagyon rövid, de kedves történet idekívánkozik: pár éven keresztül Sopronban Nyárbúcsúztató Kaláka Fesztivált is rendezett az alapítvány. Az egyik fellépő együttes nem érkezett meg a rendezvényre. A másnapi telefonbeszélgetésből derült ki, hogy ők elmentek Diósgyőrbe, mert azt gondolták, a szerződésben van elírva a helyszín, mert ha Kaláka Fesztivál, az akkor csak a Diósgyőri vár lehet. Reméljük, hogy idén mindenki odatalál Egerbe.

X. Szegedi Várjátékok

Szeged, Várkert

Június 28. – július 29.

Web: http://www.szegedivarjatekok.hu/

A X. jubileumi Szegedi Várjátékok 2012. június 28. és július 29. között változatos programjaival várja a család minden tagját! Gyerekprogramok, színjátszó tábor, színházi előadások, és minden, amire egy családnak szüksége lehet a kikapcsolódáshoz.

XXI. Országos VW Bogár Találkozó

Gárdony

Június 29. – július 1.

Web: http://www.sportbeach.hu/oldal/xxi-orszagos-vw-bogar-talalkozo-2012-juniu-0

Minden a Bogarak körül forog majd a gárdonyi Sport Beach-en: bogaras sportesemények, bogaras stand up műsor, versenyek, borok, bulik szigorúan bogarasoknak, és azoknak, akik csak szimpatizálnak velük.

PIM Nyári Fesztivál

Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum

Június 28. – július 6.

Web: http://www.pim.hu

Egy fesztivál, ahol az irodalom, a színház és a zene összeér. A Petőfi Irodalmi Múzeumban Kulka János a Harcsa Veronika Quartettel, a Budapest Bár a Hoppá műsorral, a Kistehén pedig melankolikus esttel, az Örkény Színház pedig egypercesekkel készül.

Ritkán látott képek

Mai Manó Ház

Szeptember 16-ig

Web: http://www.maimano.hu

A „Ritkán látott képek – Utazás a vidéki múzeumok fotókincsei között” című tárlat egyrészről elhozza Budapestre a vidék kincseit, másrészről arra bíztat, hogy érdemes gyakrabban elmennünk a vidéki múzeumokba, hiszen ez a kiállítás csak a töredékét mutatja be annak a felmérhetetlen értékű fotográfiai kincsnek, ami a dobozokba, ládákba rejtőzve várja a ritka alkalmat, amikor újra bemutatkozhat a nagyközönségnek.

13. Duna Maraton

Visegrád

Július 1.

Web: http://www.sportaktiv.hu/duna-maraton-2012-julius-1/

Az előzetes nevezések szerint kb. 1400 induló lesz a Duna Maratonon, és a gyerek versenyen kb. 100 fő, így összesen 1500-an indulnak útnak. A pálya tökéletes állapotban van, az időjárás jelentés szerint jó meleg lesz, de biztos, ami biztos a frissítő állomások sok vízzel és izotóniás itallal kerülnek megerősítésre Visegrádon.