A világhírű fagyigyártó, az amerikai Häagen-Dazs már egy jó ideje az öreg kontinensen is megvetette a lábát, és számos európai nagyvárosban nyitott már cukrászdát. Természetesen a sorból Párizs sem maradhatott ki, ahol viszont már tíz éve hagyomány az, hogy egy híres formatervező készíti el a cég karácsonyi tortáját.
Idén a német Konstantin Grcic került sorra, aki két korona alakú különlegességgel lepte meg a párizsiakat. Az első torta vázát pralinés keksz adja, amelyet belga csokis, illetve makadámdiós fagyi tölt meg „élettel”. A desszert belsejében lágyan folyós, sós karamellréteg is van.
A második koronaédesség egy gyümölcstorta, melynek alapját holland keksz (speculoos), illetve habcsókos keksz adja, belsejében pedig vanília-, illetve mangófagyit ízlelhetünk. A csokikrém természetesen ebből a tortából sem hiányozhat, melyet a mandarinkompót fanyar íze tesz teljessé. A tortákat már meg lehet vásárolni, és egészen 2018. január 15-ig lesznek elérhetők a Häagen-Dazs párizsi üzleteiben.
Közben a Dolce & Gabbana is rákészül az ünnepekre:
(forrás: Sortiparis, Nosalty)