A legmenőbb Lamborghinik és Ferrarik ihlették a jövő helikopterének koncepcióját

Vajon hogyan fog kinézni a jövő helikoptere? Pontosan ezt a kérdést tették fel maguknak az amerikai Bell helikoptergyár dizájnerei, amikor nekiálltak megtervezni az alábbi koncepciót.

A válasz az FCX-001 képében érkezett meg. A jövő tehát stílusosnak és gyorsnak tűnik. A csúcstechnológiai fejlesztéseket felvonultató járgányt nemrégiben mutatták be a dallasi HELI-EXPO kiállításon.

Ami egyből feltűnhet a látványtervekre pillantva az az, hogy eltűnt róla a farokrotor. Helyette olyan technológiákat alkalmaznak, ami növeli a repülésbiztonságot, miközben csökkenti a zajszintet is.

A tervek szerint végre a hibrid rendszer is megjelenhet a helikopterek világában, befognák tehát az elektromotorok erejét is. Ami szintén különleges és újszerű ebben a modellben, az a változtatható szögű rotorlapát, ami persze még optimálisabb repülést biztosíthat.

És hogy mitől válik kényelmesebbé, szórakoztatóbbá az utazás? Attól, hogy bevetnék a mesterséges intelligenciát és a kiterjesztett valóságot is a szórakoztatás érdekében. Telepakolnák az utasteret kommunikációs és audiovizuális eszközökkel, hogy az út még gyorsabban teljen.

(via) (Bell Helicopter)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon