A zuhanyzók Ferrarija, ami a jövőből jött és ultramenő

Őszintén, ki figyel rá úgy igazán, hogy mennyi vizet használ el egy zuhanyzáskor? Felhasználunk egy csomó ivóvíz minőségű vizet, hóelején kapunk egy számlát és letudtuk. Mondjuk tény, hogy az elmúlt években jelentek meg olyan zuhanyfejek, amikkel szabályozható a vízsugár. De ennyire szép, egyben gazdaságos és környezettudatos megoldás aligha született. Naná, hogy Svédországban készült.

Az Orbital Systems ugyanis megcsinálta a jövő zuhanyzóját. Hogy mit tud? Egy zuhanyzáshoz mindössze 5 liter vizet használ - ami nagyjából 10%-a egy átlagos tusolás vízmennyiségének - és azt forgatja a saját rendszerében. Így a lefolyt vizet tisztítás után - amitől újra ivóvíz minőségű vizet kapunk - nem kell újra felmelegítenie sem, ezzel megtakarítva a zuhanyzáshoz egyébként felhasznált energia 80%-át. Ráadásul gyönyörű, igaz, a két változata 5-6 ezer dollár között mozog, de két év alatt megtérül a befektetés. Azt hiszem, ezt hívják eco-luxusnak.

 

A Nautilus Houseboats olyan úszó luxuslakásokat csinált, amikben leélnénk egy életet is akár. Jelenleg négy különböző modell kapható, és minden megtalálható bennük, amire egy modern otthonban szükség lehet. A dunai lakóhajók tervét is imádtunk, de most már végérvényesen tutibiztos: kell nekünk egy ilyen lakóhajó!

A Nautilus olyan variálható belső tereket hozott létre, ami funkcionális és modern egyszerre. A hajók 15 és 40 lóerős motorral kaphatók, és némelyiken akár nyolcan is aludhatunk.

A legolcsóbb Nautino Mini úszólakás 100 ezer euróért, a legdrágább El-Home legkisebb, 45 négyzetméteres verziója 190 ezer euróért lehet a miénk. A 160 négyzetméteres változatot csak megsaccolni tudjuk, külön ajánlatot kell kérünk rá.

Mindent tartalmaz, amit egy hagyományos otthon: hálószoba, fürdőszoba, teljesen felszerelt konyha, nappali és terasz.

Ha pedig a részleteket nézzük: tolóajtók, napelemek, LED-világítás, LCD-televízió, tolatókamera, gázfűtés, melegvíz, főzőlap, szennyvíztartály és szinte bármilyen extra, amire szükségünk van.

Valamelyik modell például kandallót és szaunát is tartalmaz. Ha pedig eljönne az a nap, hogy meguntuk a vízi életet, a lakóhajót a szárazföldre is át tudjuk telepíteni.

Player Autószalon

Nem, nincsenek aranyból a lapjai, és nincs gyémántból készített borítója sem. Viszont a Leicester Kódex tartalmazza Leonardo Da Vinci legfontosabb tudományos írásait. Talán ezért fizetett érte ilyen elképesztő összeget Bill Gates.

A 72 oldalas könyv 18 félbehajtott lapból áll, aminek Da Vinci mind a 4 oldalát szemérmetlenül teleírta. A szöveg egyébként olasz és elég csapongó, hol asztrológiáról, hol anatómiáról, hol pedig mérnöki összefüggésekről írt akár egy oldalon belül, és közben rajzolt is bele bőséggel.

Bill Gates mióta megvette, minden évben más városban állítja ki a Kódexet, úgyhogy talán egyszer hozzánk is eljut.

(forrás: Forbes)