Pármillió forintért hamarosan megveheted Churchill egykori karóráját

A Lemania, mint óragyártó vállalat igen régen jelent meg a piacon, valamikor az 1800-as évek vége fele. Ma már nem lehet találkozni a márkával, hiszen azóta már felvásárolták. Ennek ellenére találkozhatunk még néhány modellel, ez éppenséggel nem is akárkinek a tulajdonában volt...

Winston Churchill nemcsak az Egyesült Királyság, hanem bizony az egész világ történelmének igen jelentős alakja. Így aztán nem túlzás azt állítani, hogy az a karóra, ami egykoron az ő tulajdonában állt, mindenképpen legendásnak számít.

Ezt a Lemania időmérőt éppenséggel egy svájci kanton, Vaud ajándékozta neki 1946-ban. Az óra hátlapjába a következő szöveget gravírozták: Vaud kantontól a jeles vendégének Mr. Winston Churchillnek Augusztus-Szeptember 1946.

Mindezt azok után ajándékozták neki, hogy a kanton egyik településén szállt meg, illetve miután előadta híres beszédét a Zürichi Egyetemen.

A legendás órát, ami valóban egy darabka történelmet testesít meg, április 25-én árverezhetik el. A szervezők szerint 5-9 millió forintnak megfelelő dollárért kelhet majd el.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon