Ebben a 28 szobás kastélyban töltötte nászútját VIII. Henrik

A fényűző élethez nehéz lenne elképzelni ideálisabb helyszínt egy pazar kastélynál.

A királyi élet ára pedig most 10,4 millió dollár, azaz 3 milliárd forint, ami nem is olyan bizarr összeg egy több száz éve épületért, amelyben még VIII. Henrik angol király is megszállt.

Ha ugyanis minden igaz, akkor ez a varázslatos hely, a Thornbury Castle volt VIII. Henriknek és második feleségének, Boleyn Annának a szerelmi fészke 10 napig, még 1535-ben.

A Bristol és Cardiff közelében álló monumentális épület jelenleg luxusszállodaként és étteremként működik.

Az ország egyetlen Tudor Kastélyszállójának története egészen 1510-ig, sőt, néhány szakasza 1330-ig nyúlik vissza.

Eredetileg Edward Stafford, Buckingham harmadik hercege építette, de a királyé lett miután a herceget letartóztatták és kivégezték hazaárulásért.

A várat azonban VIII. Henrik lányának, I. Máriának a halála után a Stafford leszármazottak kapták vissza, de két évszázadon át üresen állt.

1850-ben újították csak fel, és lett családi otthon, majd 1966 és 1986 között éttermet üzemeltettek benne, ahol állítólag Nigel Slater gasztroguru volt az egyik alkalmazott.

A misztikus épülethez több mint 6 hektáros birtok is dukál, amely két részből, a Goodly Gardenből és a Rose Gardenből áll.

Ha még több részletre vagy kíváncsi, esetleg nyertél a lottón és okosan akarod befektetni a pénzt, nézz el a Savills honlapjára.

(via Business Insider)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon