Horribilis összegért kelt el az ékkő, de egyesek szerint így sem fizettek érte eleget

Az eddig árverésre kínált legnagyobb gyémánt rekordáron, 28,7 millió euróért (8,9 milliárd forint) kelt el egy genfi ékszeraukción. A vétellel új világrekord született, tiszta fehér, makulátlan gyémántért ugyanis soha még ennyit nem fizettek árverésen – a vevő nevét nem hozták nyilvánosságra.

A majdnem dominóméretű, 163,41 karátos gyémánt egy aszimmetrikus nyakláncon függ, melynek láncát a bal oldalon tizennyolc smaragdcsiszolású gyémánt, a jobb oldalon két sor körteformájú smaragd ékesíti. Az ékszert világ körüli bemutatóútra vitték a Christie’s Magnificent Jewels című árverése előtt másfél hónappal.

A drágakő egy aszimmetrikus nyakláncon függ

A hatalmas gyémántot egy 404 karátos, 7 centiméteres nyers gyémántból csiszolták, melyet tavaly februárban fedeztek fel az angolai Lulo bányában. A 4 de Fevereiro elnevezésű kő az Angolában talált legnagyobb nyers fehér gyémánt. A De Grisogono alapítója, Fawaz Gruosi vásárolta fel, Antwerpenben vizsgáltatta meg – a Blöff (Snatch) óta tudjuk, hol máshol –, majd New Yorkban csiszolta a mai formájára tíz szakértő szinte egy teljes év alatt.

Egy 404 karátos, 7 centiméteres nyers gyémántból csiszolták

Viszont az ékszer vásárlási árával nem mindenki volt maradéktalanul elégedett. Mert bár az ékkő egy vagyonért kelt el, a hibátlan, 163 karátos gyémánt 40%-al nagyobb, mint az, amelyet 4 éve vásároltak meg egy árverésen 3 millió dollárral többért.

olybá tűnik ugyanis, hogy az emberek nem hajlandók egy bizonyos pont felett még horribilisabb pénzösszegeket kiadni drágakövekért. (Mondjuk ebben mi nem lennénk azért olyan biztosak.)

Ezt olvastad már?

Ezzel a 27 milliós Louis Vuitton-toalettel új értelmet nyert a trónolás fogalma

Nem igazán tudjuk, hogy mi értelme van, mégis elkészült ez a méregdrága bőröndökből és aranyból készült árnyékszék. Ha tehát gyerekkorod óta arról álmodoztál volna, hogy egyszer leülhess egy Luis Vuitton-táskákból készített budira, akkor most végre valóra is válthatod, hiszen egy (kreatív?) művész, Illma Gore megalkotta a világ eddigi legdrágább toalettjét.

(forrás: BBC, The Guardian, Highsnobiety, MTI)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon