Így csapják a gazdag orosz gyerekek Instagrammon

Rich Russian Kids néven létezik egy Insta-profil – már maga az elnevezés igen beszédes és valóban nem is takar többet az account: gazdag orosz gyerekek mutatják meg, milyen a ruszki magasélet. Úgyhogy következzen a sokrubeles highlife arany pezsgővel, mosómedvével, hitelkártyákkal, fenséges tájakkal, még fenségesebb fenekekkel és úgy egész egyszerűen mindennel, ami a csövön kifér.

Как погодка в Раше?😹☀️🏝 - by @dollmatova #RRK #RichRussianKids #maldives #villa #indianocean

A photo posted by 🇷🇺 Rich Russian Kids (@richrussiankids) on

GM😍 - by @alesiaasta #rrk #RichRussianKids #austria #pool #view #mountains

A photo posted by 🇷🇺 Rich Russian Kids (@richrussiankids) on

Как в Мурманске сейчас?😂☀️🚀💸 - by @vitalyzdtv #RRK #RichRussianKids #jetski #girls #mexico

A photo posted by 🇷🇺 Rich Russian Kids (@richrussiankids) on

Прекрасное утро😻🍑⛰ - by @ridakashipova w/ @chernova686 #RRK #RichRussianKids #view #thailand #pool

A photo posted by 🇷🇺 Rich Russian Kids (@richrussiankids) on

Ты готов услышать нет?👸🏼💣😍 - by @alexandraworld2612 #RRK #RichRussianKids #interior #home

A photo posted by 🇷🇺 Rich Russian Kids (@richrussiankids) on

Nehéz az élet.

Egy Sotheby’s árverésen 13,4 millió fontért, azaz mintegy négy és fél milliárd forintért kelt el egy 1932-es Patek Philippe zsebóra.

1925-ben egy Henry Graves nevű New York-i bankár rendelt meg egy zsebórát Patek Philippe órásmestertől, aki pár év alatt le is gyártotta korának legbonyolultabb szerkezetét.

A ma már Henry Graves Supercomplication névre hallgató darab a kompjútervezérelte órakészítés előtti éra legkülönegesebb szerkezete, több feature mellett jelzi a napfelkeltét és napnyugtát, illetve a New York-i égbolt csillagtérképét is, van benne naptár, ébresztő, és mutatja a holdfázisokat.

Akkoriban ez nagyjából a science fiction kategóriába tartozott, vagyis ez a kilencszáz alkatrészből álló darab mérnöki csúcsteljesítmény.

1999-ben cserélt utoljára gazdát, akkor 11 millió fontért. 1969-ben sérült meg utoljára, de természetesen a mai napig működik.

(Fotók: AFP Photo, Fabrice Coffrini)

Az Unibro nevezetű osztrák cégtől simán megrendelheted. A vállalkozás ugyanis arra specializálódott, hogy veteránautó alkatrészekből készítsen bútorokat.

Olyan gépeket áldoznak fel a bútorkészítés oltárán, mint a BMW Alpina, az 1967-es Mustang Cuopé, vagy az Opel Admiral. Cserébe pedig motorháztetőből készítenek állítható lábú asztalt, régi motorolajszűrőből meg fényszóróból állólámpát, és úgy viszik őket, mint a cukrot. Mutatunk pár szép darabot.

(forrás: Men's Gear)