Ilyen a kínai Dubaj, a világ egyik leggazdagabb faluja

Egy kínai faluban, Huaxiban minden lakosnak alap a gazdagság.

A falut egy kommunista párttag, Wu Renabo hozta létre, és volt idő, amikor csak egy pórias, koszos kis település volt, ami mezőgazdasággal foglalkozott.

Ma az embereknek gyönyörű háza, minimum középkategóriás autója és 250 ezer dollárral feltöltött bankszámlája van, amolyan alanyi jogon.

A 2000 fős faluban mindenkinek ingyenes egészségügyi ellátás, ingyenes oktatás jár a fentiek mellett, és ehhez csak néhány szabályt kell betartaniuk:

  • tilos a médiának nyilatkozniuk és a turistákkal beszélgetniük
  • a hét minden napján dolgozniuk kell (bár vannak, akik szerint a munka nagy részét bevándorlókkal végeztetik, akik nem részesülhetnek a régi lakóknak járó luxusból)
  • ha elköltöznek a faluból, elveszítik mindenüket

A falu üzemeit a tőzsdén jegyzik, és a falu minden lakója részvényes.

A településnek az igazi gazdagságot az acélgyár hozta, ahonnan már több mint 40 országba exportálnak. A családok a magas bérek és nyugdíjak mellett komoly bónuszt is kapnak minden évben.

Évente 2 millió turista látogat a faluba, hogy megnézzék a csodát.

Ezért épült a 328 méter magas, 74 emeletes Longxi International Hotel is még 2011-ben, a falu 50. évfordulóján. Nesze neked turizmus!

Sok videó is foglalkozik már a falu titkával, íme az egyik:

Hogy ez az egykor megálmodott kommunizmus tökéletes példája, vagy csak egy "cégként" működő kínai falu, jó kérdés. De hogy egy újabb érdekes, titokzatos, és sok szempontból példaértékű hely a távolkeletről, az biztos.

(via Business Insider)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon