Kösd fel a gatyát Nespresso: itt a világ legjobb kávéjának kapszulás verziója

A Kopi Luwakot már jóideje a világ legjobb és legdrágább kávéjaként emlegetik.

Az indonéz kávéban a legkülönlegesebb, hogy emberek helyett egy civetmacska-féle, egész pontosan a maláj pálmasodró szüreteli.

A macska csak a legízletesebb terméseket harapja le az ágakról, a gyomrában emészti őket, a kávébabban található fehérjék felolvadnak, a szemek betöredeznek, egyes anyagok pedig távoznak. Miután a kávészemek távoznak az állat ürülékével, a kávétermelők összeszedik, lemossák, pörkölik, és kilóját nagyjából ezer amerikai dollárért, azaz közel 300 ezer forintért dobják piacra.

Hogy milyen az íze? Állítólag a vajas étcsokoládéra és pirított makadámiára hajaz, és elképesztően frissítő. Ha eddig lemaradtál volna róla, akkor jó hír, hogy hamarosan már kedvezőbb áron is hozzá lehet jutni a luxuskávéhoz.

A Halo, egy ritka sörökre és különleges kapszulás kávékra specializálódott vállalat most Kopi Luwakot töltött kapszulákba, és kb. 100 dollárért (azaz 29 ezer forintért) tíz kávé erejéig bárki élvezheti a keveseknek megfizethető reggeli luxust.

Az exkluzív kávé egyébként már annyira népszerű, hogy sokan elkezdték a macskákat kávéval tömni és hamisítani, ezért vannak termelők, akik már más állatot használnak a "feldolgozáshoz". Például elefántokat:

Soha nem kóstolnád meg a világ legdrágább kávéját, ha tudnád, hogyan szüretelik

Amióta a Kopi Luwak őrület elkezdődött, a kávéínyencek mindent kihasználnak, hogy megszerezzék a legjobb minőségű kávét, és elkészítsék a tökéletes feketét. Ez egy indonéz kávé, amit emberek helyett egy cibetmacska-féle, egész pontosan a maláj pálmasodró szüretel.

(via Halo)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon