Mutatjuk, hogy működik a világ legdrágább kávéfőzője

Ha úgy kelsz fel minden reggel, hogy egy jó kávé minden pénzt megér, ha az életed is odaadnád egy kortynyi koffeinért, és a "pártízezres" kapszulás már gagyi, akkor a Royal Coffee Maker neked készült.

A Royal Paris kávéfőzője elég pazar és extravagáns ahhoz, hogy jól mutasson az olasz márvány konyhapultod tetején.

A masinát az 1800-as években divatos szifonos kávéfőzők ihlették, ezek alapján készítette francia művészek, szobrászok, kohászok és a mérnökök tehetséges csapata ezt a luxusváltozatot.

A készülék szinte teljesen manuális, és az ősrégi öntési módszereket használja, miközben a szifonok gyönyörű rézdíszítést kaptak. A kialakítás borzasztó időigényes minden egyes kézzel készített főzőnél.

 

A lángot elzáró "chasing dolphins" névre keresztelt szerkezet mechanikája például több mint 5 órán keresztül készül.

Szóval, amikor a Royal Paris azt mondta, hogy "kézműves", bár futkos a hátunkon a hideg a szótól, de tényleg az. A vésés, a forrasztás és a polírozás is kézzel történik, minden apró részlet alaposan megmunkált.

Az exkluzív kávéfőzőből nyolc különböző stílus kapható, választhatóan 24 karátos arany, ezüst, réz és féldrágakő dekorációval.

 

Az alapot is megválaszthatjuk: lehet fekete obszidián, azurit vagy malachit is. Ezen felül gravíroztathatunk bele kezdőbetűket, családi címert, cégnevet és logot. Bármilyen meglepő, a kancsót is kézzel készíti francia kristályüveg gyártó Baccarat, kizárólag a Royal Coffee Maker-hez.

  

Ami szép, az szép. Még ha 18500 dollárba, azaz közel 6 millió forintba is kerül...

(via Royal Paris)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon