Öt szuper pezsgő, hogy jól induljon az új év

Ha szilveszter, akkor pezsgő: ez a tradíció már évszázadok óta hódít a világ legtöbb táján. Búcsúztasd fényűzően az óévet: válassz négy ország öt legjobbja közül, beleértve egy hazai kedvencet!

Ferrari Perlé Trento Doc: az olasz kedvenc

Ez a hagyományos eljárással érlelt rosé az olaszok egyik kedvence, ami a pinot noir és a chardonnay házasításából jött létre. Az idén 110 éves pezsgőgyártók kiváló szőlőit a Trento környéki délkelet-délnyugati fekvésű lankákon termesztik, pezsgőik érési ideje pedig több év is lehet. A Trento DOC megfelel a hagyományos pezsgőkészítés szigorú feltételeinek: kézzel szedett szőlőből készítik a tradicionális eljárással kétszer érlelt minőségi pezsgőt. A DOC rövidítés is erre utal: a Denominazione di Origine Controllata kifejezés azt jelenti, hogy a pezsgőket csak ellenőrzött eredetmegjelöléssel értékesíthetik, te pedig már 12 899 forintért díszdobozban hozzájuthatsz.

Dom Pérignon Rosé: vissza a kezdetekhez

A franciák talán legismertebb pezsgőjének névadója Dom Pérignon bencés szerzetes, aki az 1600-as években először kísérletezett sikeresen pezsgővel. A brut kategóriás italokat a pincészetek nyers pezsgőiként tartják számon, első, robbanásokkal és egyéb katasztrófákkal kísért feltalálása óta sokat fejlődött az évszázadok során. A karakteres és különleges ízvilágú Pérignonban biztos nem fogsz csalódni, ha a nyersebb és merészebb pezsgőket szereted, a burzsujkodástól sem riadsz vissza, és szakavatott pezsgőzővé szeretnél válni. A rózsaszín-fekete díszdobozban érkező pezsgő 94 900 forintért házhoz jön.

 

Hungaria Extra Dry: a hazai választás

A metálkék címkéjű, palackban erjesztett Extry Dry pezsgő minőségi élvezetet nyújt, ha eredeti magyar márkával szeretnél átlépni az új évbe. Illata markáns és érett, amibe némi lágy vajasság keveredik. Kerek savak jellemzik az ízben már több (elsősorban zöld) gyümölcsöt kínáló szalmasárga pezsgőt, melyek egészen az ízlelés végéig megmaradnak.

Ezzel a száraz és férfias itallal garantáltan minden korty után emelkedik majd a boldogságszinted, csak vigyázz, mert a Hungaria nagyon itatja magát! Akciósan beszerezhető már 1900 forinttól minden magyar élelmiszerboltban, de ha elriaszt a cipekedés és a mínuszok, akkor két klikkel is hozzájuthatsz.

 

 

Segura Viudas Reserva Heredad Brut: si!

Tüzesítsd a hangulatot ezzel a kiváló évjáratú szőlők keresztezéséből készült spanyol cavával!

A gazdag, mély, karakteres, de mégsem túlzottan erős ital még sokáig pezseg a poharadban, ha ellen tudsz állni markáns, kissé körtés friss illatának, ami gyakran incselkedik veled, miközben a társalgásra próbálsz koncentrálni.

A chardonnay-ra emlékeztető elegáns spanyol limitált szériás kivitelezésben rendelhető már 7990 forinttól.

 

 

Taittinger Brut Reserve: a franciák 6 és 12 literese

A Taittinger ház hagyományos pezsgője most hat- és tizenkét literes kiszerelésben biztosít arról, hogy ne kelljen éjfélkor leszaladnod a boltba utánpótlásért. Könnyed és lágy textúrájának, kellemesen diós és citrusos gyümölcsösségnek köszönhetően ez a hosszú érlelésű chardonnay egyszerűen fogyasztható ital, amire a legfinnyásabb ismerőseid sem mondhatnak nemet. A hatliteres változat 129 900 forintért, a 12 literes 299 900-ért beszerezhető.

Tovább:
A legfrissebb Player-cikkekhez

A rovat többi cikkéhez
Móron ezerjó – Mosolygós borozgatás Csetvei Krisztinél

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon