Vannak, akik csak pár évre tűntek el, vannak, akik viszont örökre tervezték. De mindig vissza kell térni. Lássuk, idén kik kerülnek elő!

  1. 10 / 10

    Kriss Kross

    Bármennyire is furcsán néz a kedves olvasó, igen, a Kriss Kross elnevezés ugyanazt a két gyereket takarja, akik anno megfordított gatyával ugráltak a Jump című opuszban, majd aztán soha többé nem tudtak ugyanakkora slágert írni. Az sem segített nekik, hogy időközben felnőttek, pedig rosszak tulajdonképpen sohasem voltak. Idén eljön az ő idejük is, legalábbis szerintük, egy visszatérő bulijuk mindenképpen lesz Atlantában (egy all-star koncerten), aztán ha minden igaz, elindulnak turnézni is. Lesz itt még lemez is, akárki meglássa!

  2. 9 / 10

    Destiny’s Child

    Nem nagy meglepetés a mindenki összeáll című játék kellős közepette az, hogy Beyoncé is összetrombitálta a régi bandát, mindezt tette a legnagyobb titokban, nehogy már valaki korán kezdjen örülni. Gyorsan ki is dobták a Nuclear című, abszolút meglepő dalt, majd bejelentették, hogy fellépnek a Super Bowl döntőjében, február 3-án.

  3. 8 / 10

    Daft Punk

    Kénytelenek vagyunk a Daft Punk új lemezének megjelenését is visszatérésnek tekinteni, hiszen a Tron: Legacy filmzenét leszámítva rendes sorlemezt csak 2005-ben jelentettek meg a tiszteletbeli robotok. Ez volt ugyebár a Human After All. Azóta néhány koncert, egy koncertlemez, egy best of, egy remixalbum, az említett filmzene, és egy mozifilm (Electroma) került ki a kezeik alól, ami bárhogy is nézzük, inkább időhúzásként hatott a rajongók számára. Jön a friss lemez még idén, de egyelőre szinte semmit sem lehet tudni róla.

  4. 7 / 10

    Az eredeti Sugababes (Mutya, Keisha, Siobhán)

    A Sugababes története nagyjából egy mexikói szappanopera sztorijával egyenértékű, de legyen annyi elég, hogy míg az eredeti hármashoz képest már jó ideje teljesen új tagokkal működő csajbanda még mindig zakatol, addig a régi hármas visszatér, hogy mégis együtt zenéljen. Már nem kell sokáig várni az első dalra, Boys lesz a címe, sőt, tulajdonképpen várni sem kell, mert nem is olyan rég egy sufnivideóban acapella verzióban előadták, olyan énekhangokkal, hogy attól egy magyar X-Faktor-versenyző sírva rohanna vissza anyuci szoknyája alá.

  5. 6 / 10

    David Bowie

    Bowie, aki főleg életben maradási problémáival volt elfoglalva, elfelejtette közölni a világgal, hogy jaj, bocsánat, véletlenül összerántottam egy új, állítólag rockos lemezt (The Next Day), március 8-án meg is jelenik, és sebtében össze is dobtunk egy szöveges videót a Where Are We Now? című szösszenethez. Koncertek nem nagyon lesznek, nem bírja Bowie szíve, de így is örülni kell annak, hogy tíz év után megint sorlemezzel áll elő.

  6. 5 / 10

    Justin Timberlake

    Timberlake nem az a fajta srác, aki szereti a véletlenre bízni a dolgokat. Főleg zenei téren maximalista, ezért miután kihozta a 2006-os FutureSex/LoveSounds című mindent letaroló, két Grammy-díjas lemezét, érezte, hogy ezt a magasságot még Szergej Bubka sem tudja megugrani. Becsülendő, hogy meg sem próbálta. Inkább azt nyilatkozta, egyelőre nem érez magában erőt a stúdiózáshoz. Egyre feljebb ívelő színészi pályája viszont ezek szerint nem volt teljesen kielégítő számára, megint stúdióba vonult, kihozta a Suit & Tie című dalt, és bejelentette a később érkező The 20/20 Experience címre keresztelt harmadik albumot. Bármi lehet még ebből.

  7. 4 / 10

    Black Sabbath

    Az eredeti csapat, azaz Ozzy, Tony és Geezer új lemeze, a 13 igencsak hosszú hallgatást tör meg, a legutolsó közös albumuk ugyanis 1978-ban került ki Never Say Die! néven. Bill Ward dobos azonban nem kíván részt venni az ünneplésben, de semmi baj, pont ráért a Rage Against the Machine, illetve az ex-Audioslave dobosa, Brad Wilk. Hogy ebből milyen minőségű anyag kerekedik ki, azt maga a jó isten sem tudná megjósolni, de júniusban úgyis minden kiderül.

  8. 3 / 10

    Suede

    Az itthon talán kevésbé népszerű, de brit földön hatalmas népszerűségnek örvendő (1999-ben még a Szigetet is megjáró) Suede is visszatér, halleluja, örvendjünk, és hatalmas önbizalommal indulnak neki a 2013-as évnek. Legutolsó lemezük A New Morning címmel 2002-ben jött ki, meglehetősen vegyes fogadtatásban részesült, így most nagyon oda kell tenniük magukat, ha jót akarnak. Azt merészelték nyilatkozni, hogy a Bloodsports névre keresztelt kambekk a két legnépszerűbb lemezük, a Dog Man Star és a Coming Up közé tehető. Maximum a polcon tehető majd közéjük valószínűleg, de ettől még várjuk a végeredményt. A Barriers című új dal már letölthető. Ingyen.

  9. 2 / 10

    Fleetwood Mac

    Nyáron jelentette be Stevie Nicks, hogy bizony, újra útra kél a banda, erre 2009 óta nem volt példa, és állítólag új dalok is szerepelnek a távlati tervek között. Annyi biztos, hogy 2013-ban április–május környékén indulhat a turné, de látszik, hogy még igazából senki sem tud semmit. Nicks azt mondta, lesznek új számok, de nem tudja, mennyi, és egyelőre senki sem hajlandó kommentálni azt a pletykát, miszerint a banda fellép idén a Glastonburyn is.

  10. 1 / 10

    Nick Cave & the Bad Seeds

    2008-ban jelent meg utoljára a Dig, Lazarus, Dig!!!, ami mondjuk volt annyira jó, hogy az ember utána soha többé ne akarjon új lemezt készíteni. Nick Cave közben el volt foglalva a Grinderman projektjével, de ennek vége, hiszen február 18-án jön a Push The Sky Away lemez, sajnos már Mick Harvey nélkül, de ez a tény nem veheti el a jókedvünket. Turné is lesz, fesztiválszezonban, szóval hadd ne kelljen már mondanunk a Sziget szervezőinek, hogy Nagy-szín-pad! Az első klip már kint van az erősen Prince-re hajazó We No Who U R címmel, de szöveges videó formájában a Jubilee Street is meghallgatható.

    Tovább:
    Tarantino-interjú: Még tíz évem lehet hátra ilyen életerővel
    Milyen az ideális budapesti szórakozóhely?
    Dollárbaba, az orosz fogoly és a kitaszított – Hol a helye Dzsudzsáknak és Juhásznak?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Májusban megtartják az első szépségversenyt a mesterséges intelligencia által tervezett nőknek

További cikkeink a témában