Tíz dolog, amit szerettünk az idei Oscar-díjátadóban

Rusell Crowe-ból George Lucas lett, Olivia Wilde elfelejtett felöltözni, Chris Rock pedig még az akasztott nagyanyjával is viccelt. Mozgalmas volt az idei Oscar, az biztos.

1. Nyert a Saul fia

34 év után sikerült újra magyar filmnek elhódítania a filmvilág legrangosabb díját a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

2. Chris Rock poénjai

A humorista remekül vezette a 88-ik díjátadót, aminek témája persze nem is lehetett volna más, mint hogy a fekete jelöltek alulreprezentáltsága miatt több afroamerikai színész és rendező bojkottálta az eseményt. Chris Rock ezzel kapcsolatban néhány egészen meredek poént is megengedett magának.

A komikus nyitóbeszédében például azon morfondírozott, hogy miért nem tüntettek a feketék az '50-es vagy a '60-as években, holott akkoriban sem nagyon voltak afroamerikai jelöltek az Oscaron, majd így folytatta:

3. Leo Oscarja

A hatodik jelölését már csak sikerült díjra váltania, és a köszönőbeszédében még arra is futotta, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságára, és keményen beszóljon a környezetszennyező nagyvállalatoknak. Természetesen nem keverték le, pedig jócskán túllépte a megszabott időlimitet. Próbálták volna meg.

4. Russell Crowe haja

Félelmetes tempóban kezd átváltozni George Lucas-szá.

5. Sacha Baron Cohen

Aki a díjátadóra leporolta az Ali G jelmezt, és ezzel majdnem sikerült elterelnie a figyelmünket Olivia Wilde dekoltázsáról.

6. Ennio Morricone Oscarja

Hihetetlen, de a 87 éves zeneszerző az Aljas nyolcas filmzenéjéért kapta meg első Oscarját (ha a 2007-es életműdíjat nem számítjuk). Az egész Dolby Színház felállva tapsolt neki, ahogy felsétált a színpadra.

7. A Duna TV közvetítése

Kraszkó Zita, Dudás Viktor és Szöllőskei Gábor kifejezetten jól hozták le a több mint négy órás műsort, a szinkrontolmács is csak meglepően ritkán bakizott, pedig Chris Rockot pokoli nehéz követni.

8. Jenny Beavan ruhája

A jelmeztervező a legjobb kosztümért vehetett át Oscart a Mad Maxért, amihez stílszerűen úgy öltözött fel, mintha most pattant volna le a Csatavasról. A ruhája meglehetősen kirívó volt ebben a nagyestélyis környezetben.

9. Emmanuel Lubezki triplája

Az operatőr zsinórban harmadik Oscarját vihette haza: idén A visszatérővel, tavaly a Birdmannel, tavalyelőtt pedig a Gravitációval nyert, ezzel pedig Oscar-történelmet írt, hiszen operatőrként ő az első, aki háromszor egymás után nyerni tudott.

10. Ez a kép

Első Oscar-nyertesek egymás közt (balra: Nemes Jeles László, jobbra: Leonardo DiCaprio). Talán már a következő filmje főszereplőjét keresi?

(Fotó: AFP, Duna TV)

Ugye hallottad, hogy jön Snoop Dogg főzős műsora? Főznél vele? És főznél egy black metál-séf receptjéből is? Esetleg egy férfifenék-imádó szuperpumáéból? Majd most fogsz. Bemutatjuk a legfurább főzőshow-kat.

Cooking With Dog

Hála istennek nem egy vietnámi kutyahúst sütögető produkcióról van szó, de ez nem jelenti azt, hogy nem jössz zavarba az első képkockák láttán. Az asszonyság mögött, mellett, vagy mikor hol egy kutya lődörög, aki a műsor elején meg is szólal, csak hogy teljes legyen a káosz a fejekben. Ettől eltekintve azonban nagyon jó kaják kerülnek le a tűzhelyről, de nem tennénk rá nagy téteket, hogy nincs bennük kutyaszőr.

Vegan Black Metal Chef

Egy black metál-szakács már csak azért is előnyben van a hagyományos, úgymond popszakácsokkal szemben, mert mindig tart otthon legalább egy bárdot, amelyet alkalomadtán zöldségszeletelésre is felhasználhat. A nagy sikerű, de teljesen őrült vegán séf károgva mondja el bánatát, nem a sátánt élteti, hanem a szejtánt, húst bizony nem eszik, de főzni azt tud.

Cooking with Coolio

A világ legfankibb főzős műsora az egykori rapperrel (ha valakinek így könnyebb, Gangsta’s Paradise), olyan megoldásokkal, amelyektől a haj is égnek áll, jó csajokkal, és ahogy a videót elnézzük, nagyon sok fűvel. A segéd például gyakorlatilag visszhangként van csak jelen, valószínűleg azt sem tudja éppen, melyik galaxisban van. Tényleg nehéz elhinni, ami itt történik, de rettentően vicces.

Culinary Propaganda

Talán minden idők egyetlen diktatórikus főzős műsora, amely már az indító képsoroknál is megadja az alaphangot, ugyanis nem kevesebbet állít, mint hogy megtanítja a vegákat enni. Majd az asztalra csap egy hatalmas szelet húst. A főcím alatt beinteget Sztálin, itt nem lesz kecmec. Húst fogsz enni, ha akarod, ha nem. Roppant szórakoztató műsor, semmihez sem hasonlítható.

Food Party

Bármennyire is hihetetlen, ez egy amerikai műsor, de hogy kinek… nos, azt még talán a producer sem tudja megmondani. Talán gyerekeknek. Ezt onnan gondoljuk, hogy egy furcsa, elképzelt világban egy furcsa, kvázi-elképzelt műsorvezető süt és főz, de nem csoda, ha a gyerekek sikítófrászt kapnak ettől a pazar produkciótól. Alacsony költségvetés, alacsony színvonal, magas meglepetésszám. A halihó kiskalózok-féle Kölyökklub ehhez képest Emmy-díjas gyermekműsor volt.

Cooking With Beefcake

Egy szuperpuma konyhája, avagy egy másféle anyu főztje. Ez a mama ugyanis nagyon rá van gerjedve a fiatal férfihúsra, körbe is veszi magát vele rendesen, ennyien el sem férnek egy konyhában, de ha kell, megoldják. Az a lényeg, hogy a műsorvezető mindig bámulhassa a fedetlen férfi fenekeket. Mellesleg főznek is, ha ez még bárkit érdekel.

Epic Meal Time

Nem maradhat ki a jó öreg Epic Meal Time sem, ahol a fiúk mindig valami megalomán produkcióra vállalkoznak, és végre is hajtják azt jól. A kalóriaszám mindig az egekben, Norbi sír a lelkükért, de nagyjából pont letojják.

A 2001. szeptember 11-én történt terrortámadások rengeteg életet követeltek. Kis híján néhány olyan ismert ember is odaveszett, aki csak nagy szerencsével maradt az élők sorában.

Michael Jackson

Jacko ugyan már nincs az élők sorában, de halála sokkal hamarabb következett volna be: Jacksonnak aznap találkozója lett volna a World Trade Centerben, ő azonban fáradtságra hivatkozva lemondta a megbeszélést. Testvérei erről nem tudtak, úgyhogy sokkos állapotba kerültek, amikor látták, mi történt a tornyokkal.

Seth MacFarlane

Már korábban emlegettük a Family Guy-huszár sztoriját, de újra fel kell elevenítenünk a történteket: MacFarlane az American Airlines 11-es járatán utazott volna – ha a kód alapján nem egyértelmű, akkor elmondjuk: ez a repülő csapódott a World Trade Center egyik tornyába. A zseniális Seth azért úszta meg a halált, mert borzasztóan másnapos volt, és amikor kiderült, hogy egyébként is rossz becsekkolási időpontot kapott meg, rohanni kezdett, de így is lekéste a gépet, tíz perccel.

Mark Wahlberg

A United Airlines 93-as járata is népszerű volt 2001. szeptember 11-én a sztárok körében, Mark Wahlberg is jegyet foglalt rá, de az utolsó pillanatban meggondolta magát, és egy charterjárattal átrepült barátaival egy torontói filmfesztiválra. Wahlberg összetört, amikor megtudta, hogy a gépet eltérítették, és a földbe csapódott, de az utasok akciójának köszönhetően nem a Capitoliumba, ahogyan azt eredeti tervek szerint elképzelték. A színész azt nyilatkozta, sokszor kísértették rémálmok az eset kapcsán.

Ian Thorpe

Az ausztrál úszó éppen New Yorkban járt, amikor úgy döntött, ha már így alakult, elruccan a World Trade Centerbe, hogy megnézze a híres kilátást. De a helyszínhez közeledve rájött, hogy kamerát is kellene vinnie magával, ezért fogott egy taxit, visszament a szállodába, felmarkolta a fényképezőgépet, majd a hotel lobbijában lévő tévéken meglepődve vette észre, hogy tervezett úti célja lángokban áll.

Jackie Chan

Jackie-nek jelenése lett volna aznap a World Trade Centerben egy filmjelenet kapcsán, amelyben ablakmosót játszott volna, miután teljesen értelemszerűen valószínűleg mindenféle segédeszköz nélkül Pókemberként fel is rohant volna az épület tetejére. A színészt az mentette meg, hogy a forgatókönyv nem készült el időben, így a forgatást későbbi időpontra tették át. És nyilvánvalóan más helyszínre is.

Nem volt elég? További cikkekért böngészd a Player kult & szórakozás rovatát!

Player Autószalon