Már megint egy kemény hónap: a Pink Floyd legendás lemeze utoljára élőben, a nyár utolsó fesztiváljai és egyéb remek programok tánchoz és boldogsághoz.

Lenzman & Dan Stezo (NL)

A38, augusztus 4.

Lenzman, a holland származású dj és producer eredeti neve Teije van Vliet, német művésznevét zenei tevékenységéhez vette fel, amellyel mostanra nívós sikereket ért el. A drum and bass lovasának a 2010-es év fordulópontot hozott, azóta számos helyen megfordult már, legutoljára a Detonate fesztiválon, Angliában.  Legújabb lemeze (a Looking at the Stars) 2013-ban jelenik meg a Metalheadz kiadónál.

Belépő: 1500 Ft (elővételben), 2000 Ft (helyszínen)

Sziget Fesztivál

Hajógyári Sziget, augusztus 5–12.

Elképesztő vizuális elemekkel, Cipő munkássága előtt meghajló mínusz egyedik nappal, Csodaországban ámuldozó, merész produkcióval érkező, élményszínházazó Quimbyvel és negyvenedik szülinapot ünneplő Muzsikással a nulladik napon, és egy rakás külhoni névvel érkezik mindenki kedvenc fesztiválja a Hajógyárin. Nick Cave & The Bad Seeds, Biffy Clyro, Skunk Anansie, Alex Clare, Blur, Franz Ferdinand, David Guetta, Mika, Dizzee Rascal, Regina Spektor, Nero, Booka Shade, Boys Noize, Bingo Players, Empire of the Sun, és még annyi előadó, hogy ha mindet felsorolnánk, nem is végeznénk a fesztiválig.

Teljes program, jegyárak és további infók itt: Sziget Fesztivál 2013

Hatebreed (USA)

Budapest Park, augusztus 12.

Connecticuti hardcore-óriások, akik elemi erejű, extra zúzós és megalkuvást nem ismerő, brutális metalcore őrületükkel két évtizede feszítik a húrt, borzolják a kedélyeket és lökik tele adrenalinnal a népeket. Intenzív, felkavaró és gátlástalanul hatásos színpadi akcióik világhírűek, pár évvel ezelőtt versenyben voltak a legjobb metálprodukciónak járó Grammy-díjért, a bennük lakozó féktelen-pusztító energiákkal pedig már a magyar közönség is szembesülhetett, hiszen többször jártak már nálunk, rendre telt házas koncerteket adva.

Belépő: 2999 Ft (elővételben), 3499 Ft (helyszínen)

Front Line Assembly (CAN)

Zöld Pardon, augusztus 14.

Elektro-indusztriál ünnep nyolcszáz szépen csengő forintért a ZP-ben, a kanadai kultbanda mellett a német Haujobb és a szintén juharszirup-illatú iVardensphere is tiszteletét teszi. A buli után indusztriál/EMB/szintipop-parti. Egyéb kérdés?

Belépő: 800 Ft (elővételben), 1000 Ft (helyszínen)

Frequency Festival – System of a Down, Tenacious D és sokan mások

St. Pölten, augusztus 15–17.

Mint tudjuk, a baltás gyilkos kiadatása miatt nem hajlandó nálunk koncertezni a SOAD, de ha hajlandóak vagyunk egy picit autókázni, akkor St. Pöltenben megleshetjük őket a Frequencyn, ahol még Jack Black és Kyle Goss zseniális duóját is elkaphatjuk olyan nevek mellett, mint az Imagine Dragons, az Of Monsters and Men, a The Gaslight Anthem, James Blake, a Major Lazer vagy a The Fratellis.

Teljes program, jegyárak és további információk itt: Frequency Festival 2013

NOFX (USA)

Budapest Park, augusztus 15.

Veterán kaliforniai punkzenekar, a nyolcvanas és kilencvenes években felnőtt punkgeneráció ízlését, életérzését, illetve világlátását meghatározó, máig hiperaktív, elnyűhetetlen banda. Pontosan húsz éve vannak a pályán, ezalatt tizenkét stúdióalbumuk jelent meg, munkáikból milliókat adtak el, zenéjük dallamos, felszabadult, de keményen odaszól minden képmutató és merev nyárspolgári konvenciónak.

Belépő: 2999 Ft (elővételben), 3999 Ft (helyszínen)

Awolnation (USA)

Zöld Pardon, augusztus 15.

Egy igazi meglepetés idén a ZP-ben: az amerikai Awolnation fillérekért koncertezik a Duna partján, hogy eljátssza mindeddig egyetlen lemezét a Megalithic Symphonyt, és mutasson néhány darabkát most készülő, második albumából is.

Belépő: 800 Ft (elővételben), 1000 Ft (helyszínen)

Kowalsky meg a Vega, tízéves jubileumi nagykoncert

Budapest Park, augusztus 17.

A Kowalsky meg a Vega tízéves jubileuma alkalmából augusztus 17-én a Parkban lép fel, erős best of-jelleggel és különleges vendégekkel, szóval mindenkinek ébresztő fel!

Belépő: 999 Ft (elővételben), 1499 Ft (helyszínen)

B My Lake

Balatonvilágos, augusztus 18–20.

A VOLT Produkció legújabb parádéja a Balaton partján, amely elektronikus zenei fellépőket kínál szép számmal a Club Aliga területén. Aki a Balaton Soundot szereti, az ezt a fesztivált is imádni fogja. A fellépők listája meglehetősen impozáns, bele sem mennénk a felsorolásukba, olyan sokan vannak, tessék őket az alábbi linken átvizslatni, majd bólogatva megvenni a bérletet.

Fellépők, infók, jegyárak itt: B My Lake Fesztivál

Strand Fesztivál

Zamárdi, augusztus 18–20.

A város már nem csak a Balaton Soundé, mostantól itt a Strand, ahol fellép idén a Fall Out Boy, a Pendulum kever egy szettet, és Yonderboi is megmutatja, miért ő az egyik legkedveltebb zenei exportcikkünk.

Fellépők, infók, jegyárak itt: Strand Fesztivál

LGT Fesztivál

Alsóörs, augusztus 18.

A tabáni hangulat megidézését ígéri a zenekar a Balaton partján, amire minden esély meg is van. LGT dj-k, cirkusz, szépségverseny és persze nagykoncert is jár a belépő áráért.

Program, infók, jegyárak itt: LGT Fesztivál

Jello Biafra & the Guantanamo School of Medicine (USA)

A38, augusztus 19.

A legnagyobb amerikai punk, az elnökjelölt, az őrült, a halott Kennedyk halhatatlan énekese, a társadalomkritikus géniusz, a tiszteletlen szemét és az őrült szent örömlángokba borítja ezen az estén a Hajót.

Belépő: 3500 Ft

SZIN

Szeged, augusztus 20–24.

A magyar zenekarok legjavával, Stereo MCs vs. Jungle Brothers dj-szettel, DJ Andy Smith-szel a Portisheadből, öt színpaddal és a régi hangulattal érkezik a SZIN idén is. Aki még bírja szusszal, annak kötelező a nyár lezárásaként.

Fellépők, infók, jegyárak itt: SZIN 2013

Compact Disco ötödik születésnapi buli

Budapest Park, augusztus 22.

Egy óriási bulival ünnepli ötödik születésnapját a Compact Disco. Slágerek, parti, torta és sok-sok újdonság, ezt ígéri Csaba, Begi és Gábor mindenkinek, aki velük ünnepel a Parkban.

Belépő: 999 Ft (elővételben), 1499 Ft (helyszínen)

Tanz Baby! (AT), Marla Blumenblatt (AT), Tiga Lily (AT)

A38, augusztus 23.

Zúzós rock'n'roll húzós csajokkal, újraértelmezett esztrád-újhullám és hatalmas neoszving-buli a császárvárosból. Az A38 Hajó friss osztrák zenéket bemutató sorozatának következő állomásán lesz ex-Crazy Horse táncosnő, modoros, önironikus elektró-bájgúnár és cukimókus lemezlovaslány – táncra perdítő zajok a szomszédból. A hazai ízeket a Meztelen Diplomaták képviselik.

Belépő: ingyenes

Klaudia Gawlas (DE)

A38, augusztus 24.

Kicsi, szőke, veszélyes – valahogy így lehetne jellemezni a fesztiváltechno német kisördögét, Klaudia Gawlast, aki eszetlen csapatással zárja le a nyarat a Hajón.

Belépő: 1200 Ft (elővételben), 1700 Ft (helyszínen)

Roger Waters – The Wall

Puskás Ferenc Stadion, augusztus 25.

Aki látta az Arénában, az biztos szeretne repetázni, aki viszont nem, annak egyenesen kötelező élőben átélnie ezt az eszméletlen show-t, amire egyszerűen nincsenek szavak. Brutális látvány, tökéletes hangzás, és egy olyan album dalai, amelyek nem véletlenül meneteltek be minden idők legjobbjai közé. Életed egyik legjobb koncertje lesz.

Belépő: 7450 Ft/14 900 Ft/28 900 Ft (állóhelyek), 18 900 Ft/23 900 Ft/32 900 Ft/34 900 Ft (ülőhelyek)

Shantel & Bucovina Club Orkestar

Budapest Park, augusztus 27.

A bukovinai felmenőkkel rendelkező, de Németországban, Frankfurtban született Stefan Hantel napjaink egyik legjobban pörgő világzenei előadója; legyen szó a színpadon nyújtott, a közönség igényeit határtalanul kiszolgáló teljesítményéről, koncertjei számáról vagy népszerűségéről. Életvidám és minden ízében eklektikus, a folkzenei tradíciókból éppúgy, mint a modern idők dallamaiból ötleteket merítő muzsikái kelet-európai, balkáni rezes és arab tánczenék ötvözetén alapul, de a diszkóuniverzum hangjai is otthonra találnak benne. Zenekarával, a Bucovina Club Orkestarral rendre a legnagyobb tömegeket megmozgató fesztiválokon lép fel, legyen szó akár a Montreux-i Jazzfesztiválról, a Glastonburyről vagy a Szigetről.

Belépő: 1999 Ft (elővételben), 2999 Ft (helyszínen)

Pál Utcai Fiúk 30. születésnapi koncert

Budapest Park, augusztus 30.

Hány évig tart még a nyár? – kérdezte Lecsó ’91-ben, és lehet, hogy ő sem tudta a helyes választ. Harminc éve nyomja a PUF, aminek örömére a Parkban ünnepelnek azokkal, akik legalább egy slágerüket ismerik. Tehát sokan leszünk.

Belépő: 999 Ft (elővételben), 1499 Ft (helyszínen)

I.K. 30

Budapest Sportaréna, augusztus 30–31.

Bár nagyobb részben színházi előadásról van szó, az Alföldi Róbert által az Arénába álmodott, minden eddiginél nagyobb szabásúvá varázsolt rockopera élő zenekarral és elképesztő látvánnyal születik újjá. A mű először Szegeden debütál augusztus 17-én, majd 18-án és 20-án is el lehet csípni a Szabadtéri Színpadon, de van egy olyan érzésünk, hogy az Arénában lesz az igazi.

Belépő: 3900 – 24 990 Ft-ig

Gojira (FR)

A38, augusztus 31.

Franciaország nemzetközi szinten is első számú metálbandája ezen az estén telezúzza első osztályú energiájával a Hajót és benne minden szívet.

Belépő: 5200 Ft (elővételben), 5990 Ft (helyszínen)

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz remek film az „annyira szar, hogy az már jó” kategóriából

További cikkeink a témában