Allergiás vagy a napfényre, a kerti partikra és a hideg sörre? Inkább valami újdonsággal húznád ki a nyarat a hűvös szobában? Nem javasoljuk, de ám legyen!

Sacred 3

Megjelenés: 2014. augusztus 1. – Platform: PS3/X360/PC

Szegény Sacred 3 épp akkor akarja kiimádkozni az akció-RPG-k szerelmeseinek a zsebpénzét, amikor a Blizzard a boltokba küldi a Diablo III szupi-szuper csúcsrajáratott-áramvonalasított kiadását (de erről majd később). Ha őszinték akarunk maradni – és miért ne akarnánk –, akkor nem jósolunk túl sok babért a Deep Silver játékának, de persze soha nem lehet tudni. Hentelés, tápolás, aztán megint hentelés; úgy nagyjából ez várható. Aki ebből bármilyen mennyiségben tud fogyasztani, annak eljött a Kánaán.

The Swapper

Megjelenés: 2014. augusztus 6. – Platform: PS4/PS3/PSV

Na jó, ne nézz így a monitorra! Októberben nem jutna eszünkbe, hogy a The Swapperrel szúrjuk ki a szemed, de őszintén; a nyár közepén mit vártál? Egyébként meg nem igazán kell szégyenkeznünk emiatt, hiszen a PC-n már május óta elérhető fura képi világú logikai-platformer igen szép kritikákat kapott. Szóval, ha tényleg nincs jobb dolgod augusztusban, akkor érdemes lesz letöltened ezt a remek kis címet.

Hohokum

Megjelenés: 2014. augusztus 13. – Platform: PS4/PS3/PSV

A csak Sony platformokra megjelenő Hohokum simán érdemes a figyelmedre. Talán nem véletlen, hogy a japán cég a punnyadt nyári időszakra időzítette, hiszen egy igazi relaxációs gyakorlatról van szó, melynek egyik fejlesztője azt mondta, a játéknak csak az a lényege, hogy élvezzük a zenét és a felfedezés örömét. Igazi színes-szagos élménynek ígérkezik, melyet mozgásban látva leginkább az ős-nokiás Snake és a LocoRoco jutott eszünkbe.

Diablo III: Ultimate Evil Edition

Megjelenés: 2014. augusztus 19. – Platform: PS4/PS3/X1/X360

Tessék, emberek, itt van megint a Diablo III! Ezúttal a konzolosok huppanhatnak vissza a vérfürdőbe, ha eddig nem lett volna elég, az újgenerációs gépek gazdái pedig most először tolhatják be a lemezt dédelgetett masinájukba. Az Ultimate Evil Edition tartalmazza az alapjátékot és a Reaper of Souls című kiegészítőt is, valamint az összes lényegesebb fejlesztést, amit a PC-sek már hónapok óta élvezhetnek a monitor előtt ülve. Aki szereti a műfajt és eddig valamilyen rejtélyes okból még nem játszott volna a sorozat harmadik részével, annak itt a kitűnő alkalom.

CounterSpy

Megjelenés: 2014. augusztus 20. – Platform: PS4/PS3/PSV

Kezd beérni a Sony indie fejlesztőket maga mellé édesgető taktikája. E havi összeállításunkban ez már a második Sony-exkluzív cím, amit talán még egy nem ennyire gyenge hónapban is ajánlani mernénk. Eszméletlenül stílusos, a régi vektorgrafikás cuccokra hajazó képi világ, ígéretes – a lopakodás és a puzzle elemeit variáló – játékmenet és frankó hidegháborús hangulat. Ebből a letölthető címből még akár a hónap sleeper-hitje is lehet.

InFamous: First Light

Megjelenés: 2014. augusztus 27. – Platform: PS4

A Sucker Punch az Infamous 2-höz anno költött egy Festival of Blood című standalone (azaz az alapjáték nélkül is játszható) kiegészítőt, és milyen jól tette! A rövidke, de annál élvezetesebb kaland baromi jól fogyott. Ebből a jelek szerint tanulhattak a stúdió fejesei, hiszen érkezik az Infamous: Second Son világába álmodott First Light is, melyben a neon erejével felvértezett Fetch előtörténetének ugorhatunk neki egy kisebb összeg leperkálása után. Az ár/érték arány már a Festival of Blood esetében sem volt rossz. Ezt várjuk ezúttal is.

Madden NFL 15

Megjelenés: 2014. augusztus 29. – Platform: PS4/PS3/X1/X360

Itthon is egyre többen fordulnak érdeklődéssel a minden szezonban izgalmas amerikai futball felé, így egyértelmű, hogy nem hagyjuk ki az ajánlóból az EA Sports játékát. A cucc az újgenerációs konzolokon a FIFA 15-ből már ismerős Ignite motort pörgeti (az eggyel öregebb masinák tulajdonosainak meg kell elégedniük a kicsit butább Impact fedőnevű motorral), ami bizony nem jelent rosszat. Kétségünk sincs afelől, hogy a profizmus a program minden szegmensét átlengi majd. Aki szereti a sportágat, az jobban teszi, ha félretesz egy kis pénzmagot a hónap végére.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz remek film az „annyira szar, hogy az már jó” kategóriából

További cikkeink a témában