E hónapban a videojáték-világ elöljárói egy kiadós gyümölcssalátával készítenek fel minket a nyári hónapok kellemetlen uborkaízére. Szép mezőny, fogadjuk hát szeretettel!

Outlast: Whistleblower

Megjelenés: 2014. május 7. – Platform: PS4/PC

Nincs vége az éjszakába nyúló körömrágásnak, a tenyérizzadás miatt a kontrollerre kiülő só reggeli letörölgetésének, hiszen májusban kiegészítőt kap minden idők legdurvább horrorjátéka. A Whistleblower főhőse az alapjáték eseményeit megelőző vérfürdőt élheti át testközelből. Ajvé!

MLB 14: The Show

Megjelenés: 2014. május 6. – Platform: PS4

Valószínűleg kis hazánkban nem sok baseballrajongó koptatja a kontrollereket, de azért soha nem lehet tudni… Ráadásul a Sony platformjain hatalmas sikernek örvendő The Show először látogat el a cég újgenerációs konzoljára, így a cím mindenképpen megérdemli a figyelmet.

Bound by Flame

Megjelenés: 2014. május 9. – Platform: PS4/PS3/X360/PC

Egy jó fantasy-RPG-t mindig örömmel fogadunk, és ebből a műfajból a Bound by Flame lehet a PS4 első minőségi produktuma. Bár a játék nem igazán büszkélkedhet világverő felmenőkkel – a Spiders eddig jobbára tisztes iparosmunkákat hozott össze –, ha már ilyen szép az idő, legyünk mi is derűlátóak.

Transistor

Megjelenés: 2014. május 20. – Platform: PS4/PC

A Transistor a kaliforniai székhelyű Supergiant Games első játéka a remek Bastion óta, így nem hiába került fel az év legjobban várt játékai közé. Az alkotás a szerelem első látásra tipikus esete. Reméljük, hogy az ígéretes külsőségek masszív tartalommal fokozzák majd az élményt.

Wolfenstein: The New Order

Megjelenés: 2014. május 20. – Platform: PS4/PS3/X1/X360/PC

A kibernetizált náci hadsereg rémképével eljátszó új Wolfenstein sikere ezen a ponton még erősen kétesélyes. A fenti trailer okán bizony van okunk örömködni, de néhány gameplay videó már korántsem ennyire biztató. Melegen ajánljuk a MachineGames csapatának, hogy legalább az újgenerációs gépeken villantsanak valamit grafikai szinten. Nem mintha ez lenne az egyetlen fokmérője egy jó FPS-nek, de azért na!

Tropico 5

Megjelenés: 2014. május 23. – Platform: PC

A gazdasági szimulációs városépítgetős mókákban otthonosan mozgó hobbidiktátorok a hónap végén a keblükre ölelhetik a méltán nevezetes Tropico ötödik részét. A sorozat életében először ráadásul egy négyfős multiplayer módnak is örülhetünk. Lehet végre a szomszédos Kedves Vezetővel lepaktálni, vagy akár hidegháborút indítani, ha történetesen nem jól áll a szomszéd szájában a szivar.

Watch Dogs

Megjelenés: 2014. május 27. – Platform: PS4/PS3/X1/X360/PC

Végre a kezünk közé kaparinthatjuk a Ubisoft várva-várt sandbox gyöngyszemét (legalábbis reméljük, hogy az lesz)! A játék főhőse, Aiden Pearce szerepében jóformán egész Chicagót meghekkelhetjük egy darab iPhone-ra hajazó készülékkel. Egy gombnyomással teremthetünk úttorlaszokat a nyakunkban loholó zsaruk elé, vagy zavarhatjuk össze az egész város közlekedési lámpáit, miközben még arra is marad időnk, hogy letöltsük Scarlett Johansson összes meztelen szelfijét a mobiljáról.

Mario Kart 8

Megjelenés: 2014. május 30. – Platform: Wii U

Bármennyire is fáj leírni, meggyőződésem, hogy a Wii U nem is olyan soká nyom nélkül fog eltűnni a videojáték-történelem legsötétebb bugyraiban. Ha nem is a Mario Kart 8 lesz a gép hattyúdala (a madarak azt csicsergik, az E3 környékén nagy Zelda-bejelentés várható), de túl sok minőségi produktum már nem fogja betámadni a Nintendo eltévedt gépét. Örüljünk hát, amíg lehet, a Mario Kart új része ugyanis egészen biztosan jó móka lesz.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

A Sony húsvéti ajándéka egy ingyenesen megnézhető Pókverzum-rövidfilm

Már itt is van a Szegény párák rendezőjének új filmjének első kedvcsinálója

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés