Igazi moziklasszikusok mellett olyan rég várt filmek jönnek a hónapban, mint Brad Pitt Haragja, az utóbbi évek legjobb magyar darabjának mondott VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, de visszatér Terry Gilliam is, James Gandolfini utolsó mozijához is elértünk, sőt, David Fincher Holtodiglanja is itt van a nyakunkon. És ez csak a jéghegy csúcsa!

Holtodiglan (Gone Girl)

Bemutató: október 2.

Nick és Amy az ötödik házassági évfordulójára készül. Boldogok, gazdagok, elégedettek ám az ünnep estéjén az ifjú feleségnek nyoma vész, és gyorsan kiderül, hogy a látszat csalt: a pár tele volt félelmetes, sötét titkokkal. Mindenki Nickre gyanakszik, és ő a hazugságaival meg ügyetlen elterelő hadműveleteivel egyre inkább magára tereli a figyelmet. Hiába bizonygatja makacsul, hogy nem tehet semmiről, már csupán az ikerhúga, Margo bízik benne. De ha nem a férfi a tettes, akkor hova lett a felesége? És hogyan magyarázhatóak az egyre-másra előkerülő, egyre furcsább titkok? Azok, amelyek talán minden boldog családi élet mélyén ott lapulnak. Azok, amelyek olyan könnyen vezetnek el egy ember halálához.

Lavina (Turist)

Bemutató: október 2.

Egy svéd család úgy dönt, hogy a francia Alpokban tölt pár napot, hogy kiélvezzék a síparadicsom adta gyönyöröket. Minden remekül alakul, egészen addig, amíg egy hatalmas lavina elsöpri a síparadicsom nagy részét, miközben épp egy pályaszéli étteremben pihen a család. Az anya első gondolata, hogy gyermekeit megóvja. Férje után üvölt segítségért, azonban ő saját bőrét mentve fut a lavina elől. Annak ellenére, hogy a család túléli a katasztrófát, az igazi dráma akkor kezdődik, amikor Thomas, az édesapa és a feleség is szembesül a férfi gyávaságával. Thomas mindent megpróbál, hogy visszaállítsa magát az apa és a férj szerepébe.

A séf

Bemutató: október 2.

Carl Casper (Jon Favreau) egy híres séf, aki mindent tud az ételről, de egyre kevesebbet a fiáról és az életről. A twitterről pedig azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák. Döbbenten veszi tudomásul, hogy ezrek olvasták a sületlenségeket, amit egy komisz ételkritikus pikírt kritikájára válaszolt. Mikor munkanélküli lesz, volt neje (Sofía Vergara) unszolására elhatározza, hogy elfogadja a nagyképű volt pasijának (Robert Downey Jr.) a segítségét és megvalósítja egy régi álmát: nekivág Amerikának egy büfékocsival. Az útra elkíséri a kisfia és hűséges séf barátja (John Leguizamo), hogy együtt segítsenek Caspernek rájönni miért is érdemes élni. Természetesen a kubai szendvicscsodákon kívül.

Jobb, ha hallgatsz (Kill the Messenger)

Bemutató: október 9.

Egy újságíró egy sztori nyomába eredve rájön, hogy a CIA keze is benne van egy kokainszállítmányban, amelynek célja, hogy egy nicaraguai lázadó sereget felfegyverezzen. Beleássa magát a történetbe, és nyilvánosságra hozza a bizonyítékokat, ám a CIA és néhány konkurens újságíró támadást intéz ellene és családja ellen egyaránt.

Kétarcú január (Two Faces of January)

Bemutató: október 9.

Végre mozis forgalmazásban a CineFesten nagy sikerrel vetített film, amely egy olyan régivágású thriller, amit akár a nagy öregek is rendezhettek volna. Viggo Mortensen, Oscar Isaac és Kirsten Dunst hármasánál jobb thillert nem látsz ebben a hónapban.

November Man (The November Man)

Bemutató: október 9.

Peter Devereaux-t (Pierce Brosnan), a rendkívül veszélyes ex-CIA ügynököt egykor a legjobb kémek között tartották számon. Akik ismerték, csak úgy nevezték, November Man: ahol feltűnt a vérprofi CIA-s mérhetetlen pusztítást hagyott maga mögött. És most újra vissza kell szállnia a játszmába: védelmére kel egy szemtanúnak, Alice Fourniernak (Olga Kurylenko), akit az ügynökség kész megölni, nehogy fény derüljön egy évtizede őrzött titkos összeesküvésre. Peter maga is célponttá válik. Egykori barátját, legtehetségesebb tanítványát, David Masont (Luke Bracey) küldik a nyomába, hogy végleg kiiktassa őt. A macska egér játszmában Devereaux már nem tudja kiben bízhat. Itt már nincsenek szabályok, nincsenek szövetségesek. Az egykori legjobb kém egyszemélyes háborúban veszi fel a harcot: miközben igyekszik megvédeni pártfogoltját, a CIA korrupt ügynökeit is ki kell iktatnia.

Annabelle (Annabelle)

Bemutató: október 16.

A Démonok között a tavalyi év egyik legkülönlegesebb és legfélelmetesebb filmje volt, ám az igazságnak csupán egy részét beszélte el. A lényeg kimaradt: ez a film Annabelle eredetéről beszél. A különleges babát nem a filmesek találták ki: jelenleg is vitrinbe zárva látható egy okkult múzeumban: a terembe, ahol kiállították, ritkán mer bárki bemenni, csupán egy lelkész jár be hozzá, hogy havonta kétszer megáldja. Az Annabelle azt az esetet beszéli el, amikor a gonosz először elszabadult. John Form csodálatos ajándékkal lepi meg terhes feleségét, Miát: egy régi babával. De a családi békét hamarosan szörnyű események dúlják fel; egy éjjel a fiatalok házára egy sátánista szekta tagjai törnek rá. És a nyomukban nemcsak vér és fájdalom marad - elszabadítanak a házban valamit, ami sokkal borzasztóbb náluk. Ő Annabelle.

Doboztrollok (The Boxtrolls)

Bemutató: október 16.

A Doboztrollok egy komikus mese, amely Sajthidán játszódik, a puccos Viktória korabeli városban, ahol mindenki a vagyon, az előkelőség és a legbüdösebb finom sajtok megszállottja. A bájos, macskaköves utcácskák alatt laknak a Doboztrollok, ezek az undok szörnyek, akik éjszaka előmásznak a csatornákból, és ellopják azt, ami a városlakók szemében a legértékesebb: a gyerekeiket és a sajtjaikat. Legalább is így tartja a legenda, amiben az itteniek mindig is hittek. A valóságban a Doboztrollok különc és imádnivaló csodabogarak földalatti barlangokban élő közössége, akik újrahasznosított kartondobozokat hordanak úgy, ahogy a teknős a páncélját.

A Doboztrollok születése óta úgy nevelik Eggset, az árva fiút, mintha közéjük tartozó kukabúvár és szemétgyűjtögető lenne. Amikor a Doboztrollokat célba veszi egy gonosz féregirtó, Archibald Snatcher, akinek feltett szándéka, hogy megsemmisíti őket, hogy így kerüljön be a sajthidai felsőbb körökbe, a csavargók jószívű bandája kénytelen adoptált gyámgyermekükhöz, és a kalandor gazdag lányhoz, Winnie-hez fordulni, hogy hidat verjenek a két világ között, amikor már érezni a változás - és a sajtok - szagát a levegőben.

Senki szigete

Bemutató: október 16.

A sztori három mai fiatalról szól: egy szép szőke menyasszony elszökik az esküvőjéről, a fekete taxis csaj a távoli óceánok rejtélyes szigetére vágyik, a kosaras srác meg ezerrel nőzni akar, mást nemigen. A három hős Budapesten keresztezi egymás útját, a véletlen találkozás azonban mindhármuk életét megváltoztatja. A fiatalok meseszerű hétköznapjaiban sok a váratlan fordulat és a szerelmi zűrzavar, van maffia, titokzatos klub, sejtelmes énekesnő és rengeteg ananász. A szökött menyasszonyt Jakab Juli, a vad taxisofőrt Bánfalvi Eszter, a kosaras fiút Mohai Tamás alakítja.

A bíró (The Judge)

Bemutató: október 23.

A nagyvárosi, nagyszájú jogász (Robert Downey Jr.) az édesanyja halála miatt utazik haza, és kénytelen átmenetileg egy fedél alatt maradni az apjával (Robert Duvall). Az öreg bíró nyakas és kiállhatatlan. És nagyon beteg. És gyilkossággal gyanúsítják. Hank akarva-akaratlan egyre több időt tölt a szülői házban, és egyre jobban érti, miért is szökött el innen örökre. Ám család ellen nincs orvosság: a szeretet is felébred benne a rokonság iránt, melyet olyan nagyon igyekezett elfelejteni.

Harag (Fury)

Bemutató: október 23.

1945 áprilisában, pár héttel a II. világháború befejezése előtt a szövetségesek egyre jobban visszaszorítják az ellenséges csapatokat az európai hadszíntéren. Itt, a náci Németország kellős közepén állomásozik Don Collier őrnagy (Brad Pitt), becenevén Wardaddy és csapata. A Német Birodalom a végét járja. A katonák a végkimerültség határán állnak, az utolsó leheletükkel küzdenek az életben maradásért, és a németek által elfoglalt területek visszahódításáért. Ebben a kimerítő, ám reményteli időszakban csatlakozik a fiatal újonc, David (Logan Lerman) Wardaddy négy fős legénységéhez, akik Sherman típusú tankjukkal vonulnak a túlerőben levő ellenséges csapatok ellen.

A kétségbeesett ifjú katona számára teljesen ismeretlen terep mind a harctér, mind pedig a Harag elnevezésű, hatalmas tank fedélzete. A harckocsi edzett, tapasztalt parancsnoka, Wardaddy szárnyai alá veszi a fiút, hogy megtanítsa neki mindazt, amivel túlélheti a háború borzalmait, és beilleszkedhet a jól összeszokott csapatba (Shia LaBeouf, Michael Pena, Jon Bernthal). Az ötfős legénység tisztában van vele, hogy nem sok esélye maradt a több száz fős német sereggel szemben. De bízva tankjuk védelmező erejében, harci tapasztalatukban és egymásba vetett hitükben, ádáz támadásba lendülnek.

Az ismeretlen Drakula (Dracula Untold)

Bemutató: október 23.

Drakula története kissé más verzióban kerül elő, a vámpírok királyát ezúttal Luke Evans alakítja az akciófilm pedig a vérszívók eredetét igyekszik feltérképezni mindenféle pörgések és kalandozások közepette.

A zéró elmélet (The Zero Theorem)

Bemutató: október 23.

Az egzisztenciális szorongással sújtott különc és visszahúzódó számítógépes zseni Qohen Leth (Christoph Waltz) egy elhagyatott templomban, egymagában dolgozik. Minden nap egy bizonyos telefonhívásra vár, melyről meg van győződve, hogy magyarázatul fog szolgálni azon kérdéseire, melyek megválaszolására régóta vár. A Vezetőség (Matt Damon) titokzatos munkával bízza meg, melynek célja, hogy egyszer és mindenkorra kiderítse az élet értelmét vagy megállapítsa annak hiányát. A megbízás után különös látogatók jelennek meg a zavart tudósnál: a kacér Bainsley (Me´lanie Thierry) és a vezetőség csodagyereke Bob (Lucas Hedges). Az élet nagy kérdését kutató Qohen életében először találkozik a szerelem és a vágyakozás erejével, melyeket saját létének egyetlen értelméül interpretál.

Amnézia (Before I Go To Sleep)

Bemutató: október 30.

Nicole Kidman minden reggelre elfelejt mindent. Erről szól az Amnézia, a színésznő ugyanis egy olyan lányt alakít, aki egy autóbaleset következményeként amint álomra hajtja a fejét, azonnal elfelejti, ki is ő valójában. A környezete persze segít neki, kérdés azonban, hogy miféle segítség ez. A nő ugyanis évekkel később megpróbálja kideríteni, mi is történt vele valójában, ez pedig nem várt következményekkel jár.

Egy szerelem története: a nő (The Disappearance of Eleanor Rigby: Her)

Bemutató: október 30.

Eleanor Rigby és Conor Ludlow mindennél jobban szeretik egymást. Kapcsolatuk perzselő szerelmen alapul, amelybe olyan őrültségek is beleférnek, minthogy egy étteremből fizetés nélkül távozzanak, vagy egy autóban töltsék az éjszakát. A fiatal házaspár kapcsolatában egy nem várt esemény mégis fordulatot hoz, és veszélyezteti a az idilli hétköznapok nyugalmát.

A rendező Ned Benson az Egy szerelem történetében rendhagyó módon egy szerelem két nézőpontját mutatja be - külön filmben a nő és a férfi szemszögéből. A szereplők konfliktusai valamennyi kapcsolatban élő ember számára ismerősek lehetnek, és leképezését adják napjaink társadalmának és társadalmi problémáinak.

Kétéjszakás kaland (Two Night Stand)

Bemutató: október 30.

Egy kötődés nélküli egyéjszakás kaland a huszonéves New York-i Megan és Alec számára katasztrófával felérő fordulatot vesz másnap reggel, amikor egy hatalmas hóvihar megbénítja a várost. Csapdába esnek Alec szűk brooklyni lakásában, ahol kénytelenek egy tipikus egyéjszakás kaland határain túl is megismerni egymást.

Egy nehéz nap éjszakája (A Hard Day’s Night)

Bemutató: október 30.

1964-et írunk, és négy fiatal liverpooli srác éppen a világot készül megváltani - már ha ez az eszement világ hagyja, hogy kijussanak a hotelszobájukból. Richard Lester vakmerően korhű rock'n'roll vígjátéka beszabadítja a szárnyukat próbálgató gombafejeket a sikoltozó rajongók, paranoiás producerek, vakbuzgó újságírók és bajkeverő családtagok örvényébe. Közben pedig feltárja túlélésük és sikerük titkát: pajkos rosszalkodás iránti kielégíthetetlen vágyukat és életigenlő mókafüggőségüket.

A mozi egy áldokumentumfilm majdhogynem valósághű stílusában készült, nyomon követi John, Paul, George és Ringo egy napját, amint viharként rájuk ront a hírnév. Épp most határozták el, hogy életükben először megszegik a szabályokat. Az elkövetkező 24 órában kidobják időbeosztásukat, semmibe veszik kötelezettségeiket és belekóstolnak a szabadságba. Sikoltozó rajongókat kell majd kicselezniük, el kell kerülniük a sajtót, ellen kell szegülniük menedzserüknek és ellenőrzésük alatt kell tartaniuk Paul rögeszmés nagypapáját. Ezen kívül a film része egy vad televíziós műsor is a négy gombafejű előadásában.

Piszkos pénz (The Drop)

Bemutató: október 30.

Bob (Tom Hardy) régen bunyózott, most Marv (James Gandolfini) brooklyni kocsmájában dolgozik. Magányosan él, próbál jó útra térni, de nem megy könnyen - a kocsma ugyanis a maffia lerakóhelye: pénzt, kábítószert, más rejtegetnivalót őriznek meg itt igény szerint. Egy nap azonban Bob másfajta rakományra talál: egy beteg kutyakölyökre, akit hazavisz magához - emiatt ismerkedik meg Nadiával (Noomi Rapace), a sebhelyes nyakú, titokzatos nővel, és emiatt keveredik bele a csecsen bandák közti háborúba - ahonnan nincs kiút.

Sírok között (A Walk Among The Tombstones)

Bemutató: október 30.

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

St. Vincent

Bemutató: október 30.

Bill Murray kifogy a pénzből, ezért elvállalja, hogy odafigyel a szomszéd gyerekre, aki nemrég költözött csak be a megüresedett házba anyjával. Erős katolikus felhangok mellett ordenáré poénok, és ahogy azt az alapszori megkívánja, egy dupla felnövéssztori bontakozik itt ki.

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Bemutató: október 30.

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben, ami semmiképpen sem az, amit a dizájnos útikönyvek, vagy esetleg a hazai filmek látképei festenek a városról. Az itteni életet súlyos ellentmondások színezik. Még komplikáltabb a helyzet, amikor nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre. Itt tart most Áron 29. évében. Átlagos srácként számtalan kortárs komplexus birtokosa; frissen végzett az egyetemen, barátnője elhagyta, a szülei tartják el, amíg munkát keres, ráadásul miközben az elmúló szerelmen agonizál, valami külső, bizarr tényező mindig felülírja elképzeléseit és megszakítja intim pillanatainak eltervezett linearitását.

Áron csak akkor jön rá arra, hogy a káoszban és a kiszámíthatatlanságban mégis tart valahová, amikor elmegy innen. Oda jut, ahová mindenki más: a rendbe, fegyelembe, a szívfájdalom elmúlásába, a 2 centivel a föld fölött járásba. De egy budapesti ezt nem bírja, kell a súly a lelkének, mert ez tartja a földön. Áron végül megtanulja ezt, Lisszabonból hazatérve még utoljára tesz egy próbát arra, hogy létezést produkáljon ebbe a világba, a saját életébe, a maga tempójába, a belátással kiegészülő lázadozásba.

Halloween - A rémület éjszakája

Bemutató: október 31.

Halloween éjjele - a Mindenszentekről Halottak napjára virradó éjszaka. Michael Myers, a mániákus gyilkos ekkor tör ki az elmegyógyintézet falai közül, hogy visszatérjen egykori rémtettének színterére. A maszk mögé rejtőző, bomlott agyú férfi útját halottak szegélyezik. Az 1978-as klasszikus újra moziban!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

A Sony húsvéti ajándéka egy ingyenesen megnézhető Pókverzum-rövidfilm

Már itt is van a Szegény párák rendezője új filmjének első kedvcsinálója

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés