Gőzhengerrel indul be az őszi pörgés. Kapaszkodj a pénztárcádba!

Mad Max

Megjelenés: 2015. szeptember 1. – Platform: PS4/X1/PC

Ezzel a játékkal már a Playstation 4 bemutatásával egy időben is felizgattak minket, de a tényleges megjelenésig egészen mostanáig kellett várni. A csúszásban – természetesen az elhúzódó fejlesztés mellett – vastagon benne van az is, hogy a készítők szerettek volna felülni a megasikeres mozifilm által felvert hullámokra. Amit eddig láttunk a Mad Max kalandjait feldolgozó nyitott világú akciójátékból, az elég meggyőző volt. Hauschel kolléga már feni a fogát, így a tesztet is biztosra vehetitek.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Megjelenés: 2015. szeptember 1. – Platform: PS4/PS3/X1/X360/PC

Hideo Kojima utolsó (?) MGS-tripje szintén ma jelenik meg, de a szaksajtó által bőkezűen osztogatott 10 pontok miatt már most biztosra vesszük, hogy a The Phantom Pain nem hoz szégyent a nemes elődökre. Azért arra is érdemes odafigyelni, hogy egy robosztus univerzum ötödik számozott részéről van szó, ezért ne csodálkozz, ha MGS-szűzként egy szót sem fogsz érteni az egészből.

Tearaway Unfolded

Megjelenés: 2015. szeptember 8. – Platform: PS4

A Tearaway című PS vitás csodát anno körberajongtuk, ezért mindenképpen meg kell emlékeznünk róla, hogy a mestermű szeptemberben PS4-re is megjelenik. Kicsit tanácstalanul vakarjuk a fejünket, hogyan sikerült a kis gépre optimalizált játékot az asztali konzolra cipelni, de a zseniális Media Molecule biztosan megoldja ezt a feladatot is.

Super Mario Maker

Megjelenés: 2015. szeptember 11. – Platform: Wii U

A Nintendo megint tol egy olyan játékot, amire a legtöbben csak unottan legyintenek, a hardcore rajongók viszont kérdés nélkül vonulnak a kasszákhoz. Ezzel a cuccal bárki új Mario-pályákat gyárthat. Végtelen szórakozásnak ígérkezik.

NHL 16

Megjelenés: 2015. szeptember 15. – Platform: PS4/X1

Az EA Sports minden fronton támad. Ha sem a foci, sem a kosárlabda nem izgat fel, de imádsz a jégen csúszva korongot ütögetni, miközben a szembejövőket felkened a palánkra, akkor eljött a te időd.

Pro Evolution Soccer 2016

Megjelenés: 2015. szeptember 17. – Platform: PS4/PS3/X1/X360/PC

A FIFA egyetlen valamire való kihívójának idén is a boltokba kerül az aktualizált, csinosítgatott része a létező összes platformra. A PES immár hagyományosan árkádosabb, mint az EA Sports sikerszériája, ami elsősorban azoknak lehet jó alternatíva, akiknek nem igazán fontos az élethű szimuláció.

Forza Motorsport 6

Megjelenés: 2015. szeptember 18. – Platform: X1

A Forza (PS-en a Gran Turismo) jelentette a konzolosoknak a nagybetűs autós szimulációt. Ennek a Project CARS-szal vége, hiszen ehhez képest mindkét említett cím árkád autóversenynek tűnik csupán. A jelek szerint a Forza 6 nem is próbál ilyen téren versenybe szállni, amiről még nem tudjuk eldönteni, hogy örüljünk neki vagy inkább sajnáljuk. Hamarosan kiderül.

FIFA 16

Megjelenés: 2015. szeptember 24. – Platform: PS4/PS3/X1/X360/PC

A legkedveltebb, legsikeresebb focis sorozat idei eresztése a hónap végén fogja elszipkázni a rajongók pénzét. Indulhatnak a vég nélküli kanapémeccsek. Szomorú idők várnak a barátnőkre és feleségekre.

NBA Live 16

Megjelenés: 2015. szeptember 29. – Platform: PS4/X1

Mondtuk, hogy az EA Sports minden fronton támad: a kosaras sorozatuk ’15-ös fialását a mai napig a legszebb kosárlabda szimulátornak tartják, de ezt a babért most az utód biztosan leszakítja a fejéről.

NBA 2K16

Megjelenés: 2015. szeptember 29. – Platform: PS4/PS3/X1/X360/PC

Ha nem kérnél a Live profizmusából, vagy valamiért utálod az EA-t, akkor is van számodra alternatíva, hiszen a 2K Sports kosárjátéka neked készült. Ezzel a sorozattal szemben sem nagyon szoktak felmerülni minőségi kifogások.

Tony Hawk’s Pro Skater 5

Megjelenés: 2015. szeptember 29. – Platform: PS4/X1

A gigászok harcába a hónap végén még becsatlakozik egy gördeszkás cím is, mégpedig a Tony Hawk nevével fémjelzett, szép hagyományokra visszatekintő Pro Skater ötödik része. Ha szeretsz deszkázni, akkor ezt hamarosan a fotelben ülve is megteheted.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

A Sony húsvéti ajándéka egy ingyenesen megnézhető Pókverzum-rövidfilm

Már itt is van a Szegény párák rendezője új filmjének első kedvcsinálója

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés