Ha minden jól megy, remek mozis évünk lesz, erős folytatásokkal, a Marvel-univerzum kiteljesedésével, gyönyörű és mély drámákkal, valamint szépséges animációs filmekkel karöltve. Mutatjuk, miket nem lesz érdemes kihagyni 2016-ban a mozikban.

Aljas nyolcas (The Hateful Eight)

Bemutató: január 7.

Tarantino nyolcadik filmjében csak pofáznak, pofáznak és pofáznak egy hóvihar közepén házba ragadt embercsoport, majd egyszer csak… de hát egy Tarantino-filmben úgyis tudjuk, mi történik ilyenkor. Bivalyerős mozi, hosszú, de csodás.

Steve Jobs

Bemutató: január 14.

A három ikonikus termékbemutató kulisszái mögött játszódó, és az iMac 1998-as prezentációjával végződő Steve Jobs betekintést nyújt a digitális forradalom műhelytitkaiba, és intim portrét rajzol az események középpontjában álló briliáns emberről.

A visszatérő (The Revenant)

Bemutató: január 14.

A visszatérő megtörtént események alapján készült. Magával ragadó, hátborzongató film egy férfi küzdelméről, a minden rettenet ellenére legyőzhetetlen élni akarásról és a teljes esélytelenséggel is dacoló emberi szellemről. Hugh Glassra (Leonardo DiCaprio) a még feltérképezetlen amerikai vadonban rátámad egy medve: vadászcsapata többi tagja halottnak hiszi, és magára hagyja az áldozatot, társa, John Fitzgerald (Tom Hardy) pedig szándékosan tagadja meg a segítséget. Glass hihetetlen erőfeszítéssel dacol a természet és az ember kegyetlenségével. Őrületes kalandokat él túl, egymaga vág keresztül hegyen, erdőn, folyón és hómezőn, hogy visszatérjen a családjához.

Creed - Apolló fia (Creed)

Bemutató: január 21.

A Rocky spinoffja, az Oscar-gála elég nagy esélyese kis huzavona után magyar mozikba kerül, amiben minden idők egyik legjobb boxjelenetét ígérik, és bizony Stallone játékát is erősen méltatják.

Mustang

Bemutató: január 21.

Öt lánytestvér egy török faluban él nagybátyjukkal és nagyanyjukkal. A kamaszlányok felhőtlen boldogságban vágnak neki a nyári szünetnek, de a bigott török közeg a legkisebb kilengést sem tűri: az egyik szomszédasszony jelenti a lányok erkölcseire vigyázó nagymamának, hogy azok együtt fürödtek a tengerben a falubeli fiúkkal. A nyári vakáció a lányok számára nem azt a szabadságot hozza, amire számítottak, éppen ellenkezőleg, nevelőik egyre drasztikusabb módszerekkel próbálják betörni őket és megakadályozni, hogy az ezeréves tradíciók ellenében viselkedjenek. Az öt lány öt különböző választ ad az elnyomásra.

A dán lány (The Danish Girl)

Bemutató: január 28.

Koppenhága, 1926. Einar Wegener (Eddie Redmayne) és Gerda Wegener (Alicia Vikander) művészházaspár, a férfi nagy sikereket arat tájképeivel. A kevésbé elismert Gerda köztiszteletben álló polgárok portréfestője. Boldog házasságban élnek, de mindez változni kezd, mert egy napon Gerdának gyorsan be kell fejeznie egy portrét, ezért megkéri a férjét, hogy öltözzön nőnek és legyen a modellje. Az élmény sorsfordító erejű.

A szoba (Room)

Bemutató: január 28.

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.

A nagy dobás (The Big Short)

Bemutató: február 4.

Amikor négy kívülálló észrevette azt, amit a nagy bankok, a média és a kormány nem akart észrevenni - a gazdaság globális összeomlását -, támadt egy ötletük: A nagy dobás. Bátor befektetésük a modern pénzügyi világ sötét bugyraiba viszi őket, ahol meg kell kérdőjelezniük mindenkit és mindent.

Carol

Bemutató: február 11.

Az ötvenes évek gazdasági fellendülése idején a húszas éveiben járó Therese (Rooney Mara) Manhattan egyik nagyáruházában dolgozik eladóként, és naphosszat a jobb életről, és a szerelemről álmodozik. Egy nap találkozik a jómódú Carollal (Cate Blanchett), aki kihűlt házasságában vergődik, és amit talán csak kislánya iránti imádata tart egyben. A két nő között rögtön szikrázni kezd a levegő, és kezdetben ártatlannak induló találkozásuk az érzelmek hatására gyorsan elmélyül.

Deadpool

Bemutató: február 21.

Minden idők egyik legkeményebb, leglazább és legmocskosabb képregényhőse sok viszontagság után végre tényleg vásznon. Ha ezt elrontják, akkor nagyon nagy a baj.

Ave, Cézár (Hail, Caesar!)

Bemutató: február 25.

Joel és Ethan Coen új vígjátéka Hollywood aranykorába repít minket, és egy nagy stúdió problémamegoldójának egy napját követi nyomon, amikor számos probléma vár megoldásra.

Agyas és agyatlan (The Brothers Grimsby)

Bemutató: február 24. (UK)

Sacha Baron Cohen bemutatja legújabb agyszüleményét, a fociszurkoló paréjt, akinek tesója egyébként szuperkém. Nyilván kettős kalandba keverednek, és ez nekünk jó lesz.

Zoolander 2

Bemutató: március 17.

15 éve várunk Derek Zoolander visszatérésére, hát most megkapjuk. Simán az év egyik, ha nem A legjobban várt vígjátéka.

Kung Fu Panda 3

Bemutató: március 17.

Po ezúttal megtalálja apját, és ezzel a bajt is. Bárhogy lesz, nem ronthatják el.

Batman Superman ellen - Az igazság hajnala (Batman v Superman: Dawn of Justice)

Bemutató: március 25.

Zack Snyder egymás ellen küldi a két szuperhőst, Doomsday is tiszteletét teszi a bulin, de Wonder Woman is beköszön. Hogy mi lesz ebből, az tavasszal kiderül.

Demolition

Bemutató: április 8. (USA)

Jean-Marc Vallée, a Mielőtt meghaltam és a Vadon rendezője Jake Gyllenhaallal gurít, aki régi életét pusztítja el, lehetőleg minden eszközzel. Ebben Naomi Watts is segíteni fog neki.

A dzsungel könyve (The Jungle Book)

Bemutató: április 21.

Élőszereplős A dzsungel könyve sok CGI-állattal Jon Favreau-től. Minden bizodalmunk a Vasember rendezőjében van.

Amerika Kapitány: Polgárháború (Captain America: Civil War)

Bemutató: május 12.

És ha már Vasember, akkor ne feledkezzünk meg arról, hogy Amerika Kapitány és a jó öreg Robert Downey Jr. még tavasszal egymásnak feszülnek, és elindul valami, ami nagyon csúnya lesz Marvelfalván.

X-Men: Apocalypse

Bemutató: május 19. (UK)

Bryan Singer újra X-Men-filmet rendez, a fiatal társasággal, és ha olyan lesz, mint Az eljövendő múlt napjai, akkor tulajdonképpen a világ egy nagyon szép hely lesz.

Angry Birds - A film (The Angry Birds Movie)

Bemutató: május 12.

Tudtuk, hogy mindenképpen kell egy Angry Birds film, májusban ki is derül, milyen lesz. Ehhez is lesz majd játék, az hótziher.

The Nice Guys

Bemutató: május 20. (USA)

Russell Crowe és Ryan Gosling egy filmben, szóval ebből már nem lehet nagy baj. Egy öngyilkosságnak látszó esetben nyomoznak majd Shane Black, a Vasember 3 rendezőjének mozijában.

Warcraft: A kezdetek (Warcraft)

Bemutató: május 26.

Duncan Jones, a Hold rendezője hozza el nekünk a mozis Warcraftet, ami a trailer alapján kapott hideget-meleget, de mi nagyon bízunk abban, hogy nem most kezd el hibázni a rendező úr. Rettenetes erőkkel várjuk.

Alice Tükörországban (Alice Through the Looking Glass)

Bemutató: június 2.

Bár az első rész Tim Burtontől nem volt túl meggyőző, a Sacha Baron Cohennel készült második film James Bobin rendezőtől valamiért egészen szimpatikusnak tűnik. A látvánnyal nem lesz probléma, annyi biztos.

Szemfényvesztők 2 (Now You See Me 2)

Bemutató: június 9.

A bűvészcsapat visszatér, és egy egykori varázslótanonccal, Daniel Radcliffe-fel gyűlik meg a bajuk. Lizzy Caplan is beszáll a buliba, szóval külön örülünk.

Szenilla nyomában (Finding Dory)

Bemutató: június 23.

A Pixar visszahozza a Némó nyomábant, ezúttal viszont Szenilla után kutat a csapat, akinek hirtelen beugrik egyetlen emlék a családjáról, aztán megint indulhat a keresés.

Independence Day: Resurgence

Bemutató: június 24.

Roland Emmerich megint ránk küldi az idegeneket, ezúttal keményebben, de Will Smith már nem kért ebből a körből. Régi ismerősök azért lesznek köztünk (Jeff Goldblum, helló), és csak reménykedünk, hogy ezúton nem egy pendrive-ról feltöltött vírussal győzedelmeskedik az emberiség.

The BFG

Bemutató: július 1.

Steven Spielberg Roald Dahl történetét viszi vászonra idén, ami úgy néz ki, előhozza majd belőlünk a gyereket kb. két órára.

The Legend of Tarzan

Bemutató: július 1.

Már épp itt volt az ideje egy új Tarzan-filmnek, amiben majmok és kockás hasak dögivel szerepelnek, Alexander Skarsgård és Margot Robbie pedig mindkét nem számára tökéletes eye candyként funkcionál majd.

A kis kedvencek titkos élete (The Secret Life of Pets)

Bemutató: július 9.

Nem nagyon láttunk cukibb animációs filmelőzetest az utóbbi évben. A kis kedvencek titkos élete bemutatja majd, hogyan viselkednek az állatok, amikor magukra hagyjuk őket.

Ghostbusters

Bemutató: július 15. (USA)

A női Szellemirtók lecsapnak a nyáron, csak reménykedünk benne, hogy Paul Feig rendező tudja, mit csinál.

Star Trek: Mindenen túl (Star Trek Beyond)

Bemutató: július 21.

J.J. Abrams átállt a sötét vagy épp a világos oldalra Az ébredő Erővel, és átadta a harmadik Star Trek-film rendezési jogát a Halálos iramban-gurunak, Justin Linnek. Valószínűleg egy akcióorgia lesz a Star Trek Beyond.

Bourne 5

Bemutató: július 29. (USA)

Matt Damon egy megtört Bourne-t ígér, amit mi nagy szeretettel fogadunk majd, az ötödik Bourne-film ennek köszönhetően nagy valószínűséggel sötétebb lesz, mint elődei. Legyen úgy!

Suicide Squad

Bemutató: augusztus 5. (USA)

David Ayer rendező a világra szabadítja a válogatott szupergonoszok csapatát, köztük Jared Leto Jokerével, amire valljuk be őszintén, talán a leginkább kíváncsiak vagyunk 2016-ban.

Gambit

Bemutató: október 7. (USA)

A Marvel szuperhőse, az X-Men-közeli Gambit is megkapja a maga filmjét, Channing Tatummal a főszerepben, aki állítólag egy szupernőt is kap maga mellé, mégpedig Léa Seydoux-t.

Underworld 5

Bemutató: október 21. (USA)

Bár igazán komoly értékkel nem bírnak az Underworld-mozik, mégis igazi guilty pleasure-ként nézzük őket, úgyhogy kíváncsiak vagyunk, mit hoznak ki ötödjére a sztoriból Kate Beckinsale-ék, rádaádul Anna Foersterrel, egy olyan rendezőnővel, aki eddig csak tévében tevékenykedett.

Inferno

Bemutató: október 14. (USA)

Robert Langdon Magyarországon forgatott kalandjai Tom Hanks-szel sokak legjobban várt listáján szerepel, főként valószínűleg azokén, akik bírják Dan Brown könyveit. A rendezői székben ezúttal is Ron Howard.

Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them)

Bemutató: november 18. (USA)

A Harry Potter-történetek spinoffja, amiben újra előkerülnek a varázspálcák, hogy egy mágikus bőröndből  elszabadult szörnycsapat körében tegyenek rendet. Trilógiának szánják.

Tapló télapó 2 (Bad Santa 2)

Bemutató: november 23. (USA)

Visszatér mindenki kedvenc paréj télapója, ami valahogy visszahozza közénk Billy Bob Thornton karakterét november végén. Rettenetes nagy szeretettel várjuk az új taplóságokat.

Doctor Strange

Bemutató: november 4. (USA)

Benedict Cumberbatch hetyke bajuszával érkezik közénk Doctor Strange, akinek ellenfele Mads Mikkelsen lesz, akivel sosem jó ujjat húzni. Mi viszont valószínűleg szeretni fogjuk ezt a Marvel-mozit.

Rogue One: A Star Wars Story

Bemutató: december 16.

A minden évre egy Star Wars-filmet-kampány új jelentkezője az antológia első darabja, amiben egy különítmény megpróbálja majd ellopni a Halálcsillag terveit. Gareth Edwards, a frissebb Godzilla-mozi rendezője Mads Mikkelsent és Felicity Jonest is beszervezte a bandába.

Assassin’s Creed

Bemutató: december 21. (USA)

Nem várunk jobban játékból készült filmet, mint az Assassin’s Creed-mozit, amiben a Macbeth rendezője és szereplőgárdája, azaz Justin Kurzel, Michael Fassbender és Marion Cotillard ismerkedik az Animusszal, és vezetik be a 15. századi Aguilart az AC-univerzumba. Annyira szurkolunk, hogy ne rontsák el, mint semmi másnak.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

A Sony húsvéti ajándéka egy ingyenesen megnézhető Pókverzum-rövidfilm

Már itt is van a Szegény párák rendezője új filmjének első kedvcsinálója

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés