Még csak most indult az év, de már egy rakás olyan idei koncertről tudni Budapesten, amin illene ott lenni. Szupersztárok, marha jó koncertek, mondjuk, mikről nem érdemes lemaradni.

Ennio Morricone

Papp László Sportaréna, 2016. január 17.

A nemzetközileg ismert olasz filmzeneszerző, Ennio Morricone jövő év elején világkörüli turnéval ünnepli hivatásos zeneszerzői és karmesteri pályájának 60. évfordulóját.  Tavalyi európai turnéján több mint 150.000 belépőjegy talált gazdára, mindenütt átütő sikerrel, vastapssal és elismerő médiavisszhanggal kísérve a fellépéseket. Minden jegy elkelt, úgyhogy ha valahol rátalálsz egy eladó darabra, azonnal csapj le rá!

Event: Ennio Morricone Budapest Sportaréna 2016

Angel Haze

Akvárium Klub, 2016. január 19.

A detroiti születésű rapperlány, énekesnő és dalszerző stílusát szinte lehetetlen bekategorizálni. Olyan komoly témákat jár körbe, mint a kihasználtság, a kétségbeesés vagy az öngyilkosság, de dalaiban mindig ott van emellett a remény, a bátorság és a diadal motívuma. Ez a brutális őszinteség hozta meg számára a világsikert és a sajtó elismerését egyaránt. A korábban a Szigeten is őrületes bulit csapó rapper idén szeptemberben egy vadiúj anyaggal jelentkezett Back To The Woods címmel, ami egy expresszionista képet fest az élete sokkal nyugodtabb szakaszában járó, jövőorientált angyallányról. És élőben meg lehet hallgatni az Akváriumban. Jó lesz nekünk.

Event: Angel Haze Akvárium Klub 2016

Imagine Dragons

Papp László Budapest Sportaréna, 2016. január 20.

A Sziget után az Arénában is Imagine Dragons, ahol a Smoke + Mirrors-albumot mutatják be, és biztosan nagyobbat fog szólni a buli az egyébként sem rossz szigetes koncertnél. Előzenekaruk a csodálatos The Biebers.

Event: Imagine Dragons Budapest Sportaréna 2016

Therapy?

A38, 2016. január 21.

A modern metál egyik alapvető, kiszámíthatatlan, mindig megújuló zenekara az északír Therapy?, ami az énekes-frontember Andy Cairns vezetésével több mint huszonöt éve ontja a lemezeket. A legfrissebb idén tavasszal jelent meg, és a bevallottan az együttes legsikeresebb albumát, az 1994-es Troublegumot folytató Disquit turnéján a Therapy? ismét Magyarországra látogat - ezúttal azonban nem fesztiválfellépésre, mint eddig, hanem súlyos klubkoncertre az A38 Hajón.  Az estet felvezeti a remek finn horror-punk-pszichobilly banda, a Flesh Roxon.

Event: Therapy? A38 2016

Eagles of Death Metal

Akvárium Klub, 2016. február 20.

A párizsi tragédia után lemondott turnét folytatja, és eljön hozzánk bepótolni elmaradt koncertjét az Eagles of Death Metal. Látni kell őket, már csak azért is, mert új lemezük, a Zipper Down album elég erős lett, és azt jönnek bemutatni.

Event: Eagles of Death Metal Akvárium Klub 2016

Marina and the Diamonds

Akvárium Klub, 2016. március 3.

Marina Diamandis a Froot-albumot mutatja be másodszor itthon, de mivel ezúttal nem egy fesztiválon, hanem egy fedett klubban történik meg a menet, ott kell lenni, mert az ilyen találkozók nagyon jól szoktak elsülni. Előzenekar a remek Mary Popkids.

Event: Marina and the Diamonds Akvárium Klub 2016

Monster Magnet

A38, 2016. március 31.

A stoner egyik legnagyobb klasszikusa két év után újra Budapesten! A Monster Magnet ezúttal nem új lemezt mutat be, hanem több mint negyedszázados karrierjének talán legjobb korszakát, az A&M kiadónál megjelentetett négy lemezét idézi fel. Hatalmas slágerzúzda az A38 Hajón!

Event: Monster Magnet A38 2016

Hans Zimmer

Papp László Budapest Sportaréna, 2016. május 11.

Hans Zimmer először indul turnéra szimfonikus zenekarral és kórussal, hogy az élő zene élményét megadhassa rajongóinak. Budapest része ennek az egyedülálló koncertsorozatnak, korunk legsikeresebb filmzeneszerzője 2016. május 11-én lép színpadra az Arénában!

Event: Hans Zimmer Budapest Sportaréna 2016

Black Sabbath

Papp László Sportaréna, 2016. június 1.

Közel öt évtizede egy mennydörgéssel és távoli harangzúgással indult, majd belekezdtek abba az irtózatos riffbe amely megrengette a világot. A valaha volt legkeményebb rock hangzás csendült fel. Abban a pillanatban megszületett a Heavy Metal egy birmingham-i fiatal csapattól, akik éppen csak kinőttek a tinédzserkorból. Most itt a vég, minden idők legnagyobb metál bandája, a Black Sabbath búcsúzik. A Black Sabbath búcsúturnéjának európai része Magyarországon indul 2016. június 1-én, a Budapest Arénában, az ígéretek szerint felülmúlva minden korábbi turnét egy új, hipnotikus erejű produkcióval!

Event: Black Sabbath Budapest Sportaréna 2016

The Cure

Papp László Sportaréna, 2016. október 27.

A legendás The Cure 2016 őszén 17 országban összesen 30 koncertet ad a kontinensen, ez lesz az első turnéjuk 8 év után. Ennek a limitált számú fellépésnek hazánk is része lehet, Robert Smith bandája október 27-én lesz látható a Budapest Arénában.

Event: The Cure Papp László Budapest Sportaréna 2016

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Jövőre már csak olyan alkotások kaphatják meg a legjobb film Oscarját, melyek foglalkoznak valamely hátrányos helyzetű csoporttal

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés