Alternatív programajánló - Rendezvények könnyen és komolyan (június 20-27.)

A fotófesztiváltól a snapszerbajnokságig minden jóság, amit az országban megkaphatsz a következő egy hétben.

8. Magyar Táncfesztivál

Győr, több helyszín

Június 19-23.

Web: http://magyartancfesztival.hu

A rendezvényen több mint harminc produkció teszi tiszteletét, melyek között ott lesz a mindig teltházat vonzó Magyar Nemzeti Balett, az Állami Népi Együttes, az Experidance, a Bozsik Yvett Társulat, Frenák Pál társulata, a Budapest Táncszínház, a Szegedi Kortárs Balett, a Győri Balett is. Idén is lesz hip-hop és show tánc, performance, folklór délután, tánctanítás, utcabál, tértánc, megannyi díjmentes program a belváros több pontján.

Világbüfé Fesztivál

A38

Június 21.

Web: http://a38.hu/hu/cikk/vilagbufe-fesztival

Az Európai Unión kívüli országok kitűnő, izgalmas és gyönyörködtető konyháit mutatja be június 21-én megannyi kísérőrendezvénnyel a Világbüfé fesztivál a Hajón.

Louis Armstrong Jazzfesztivál

Bánk

Június 22-23.

Web: http://www.jazzfesztival.hu

Minden év júniusában eljön a jól megszokott bánki jazzfesztivál ideje. A rendezvény évek során szépen építgette látogatói körét, tavaly már többezren voltak kíváncsiak a koncertekre. Idén külföldi és magyar nagyágyúkból sem lesz hiány.

A Zene Ünnepe

Országos

Június 21.

Web:  http://www.facebook.com/zeneunnepe

Ünnepeljük a zenét országszerte remek koncertek segítségével, az egész országban, szigorúan politikamentesen. Kíváló produkciókat kaphatunk el az ország több pontján is szabadtéri, illetve fedett színpadokon.

Kádár 100 – Saját szavaival

Centrális Galéria

Július 29-ig

Web: http://www.osaarchivum.org

100 évvel ezelőtt született Kádár János, az MSZMP volt főtitkára, az 1956-os forradalom leverésétől a kommunista diktatúra bukásáig tartó történelmi korszak meghatározó figurája. A kiállítás az életút bemutatásával, a közemlékezetben őrzött nosztalgikus Kádár-kép és a valóságos történelmi alak szembesítésével törekszik arra, hogy eloszlassa a Kádár-mítoszt, hogy a magyar közvélemény valóságos képet kapjon valódi énjéről, politikai személyiségéről és uralma évtizedeiről.

Kramer kontra Kramer

Belvárosi Színház

Június 26-tól

Web: http://orlaiprodukcio.hu/eloadas/kramer-kontra-kramer/

A Kramer kontra Kramer ügyben a felperes az anya, William Kramer, hét éves kisfiú édesanyja. Az anya az eljárásban a gyermekfelügyelet megállapítását kéri a maga javára, amely felügyeletet az előzőekben, a válóper során az apának ítélt a bíróság. A törvényszék a gyermek érdekeit figyelembe véve hozta meg döntését. A nagy sikerű regényből 1979-ben készült film öt Oscar-díjat nyert, és azóta is klasszikusnak számít. Írója ebben az évben adaptálta színpadra, melynek világpremierje az Orlai Produkció által most bemutatott előadás.

Nyári Fotófesztivál

Kopaszi gát

Június 24.

Web: http://klub.fotozz.hu/nyari-fotofesztival/

A 2012-es nyár (de talán az egész év) legnagyobb fotós eseményeként kerül megrendezésre a fotózz klub nagyszabású fotófesztiválja. Az egész napos rendezvényen szinte soha nem látott, gazdag programkínálat vár mindenkire. Ne hagyd ki Te sem az év egyik legnagyobb fotós eseményét!

SzuperSnapszer Hétvége

PeCsa Music Hall

Június 23-24.

Web: http://www.snapszer.hu/

Június 23 és 24-én Szuper Snapszer hétvége a főváros és a keleti országrész kártyásainak legnagyobb örömére, a két nap alatt több megyei selejtezőn és az első fővárosi versenyen is meg lehet mérkőzni a döntőbe jutásért.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon