Best of mozi 2012

Az idei filmes kínálat indokolttá teszi, hogy nemes egyszerűséggel a moziknak utaltassuk a fizetésünket, beköltözzünk egy terembe, és kinevezzünk egy fotelt az új otthonunknak. A Player a jól bevált, hazamenős módszert javasolja, és hozzá néhány olyan filmet, amelyet bűn lenne kihagyni 2012-ben.

 1. 10/10

  Django Unchained
  Író/rendező: Quentin Tarantino
  Szereplők: Joseph Gordon-Levitt, Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson

  Mikor?
  2012. december 25. (USA)

  Miért?
  Amikor a Mester alkot, a mozifanatikusok örömünnepet ülnek. Tarantino a „nép gyermeke”. Ő az az alkotó, aki a rajongó fejében nem egy elérhetetlen trónon ül, hanem lesétál a tömegbe, barátságosan rád kacsintva a kezedbe adja legújabb alkotását egy rongyosra nézett videókazin, aztán leül melléd a fotelbe. Igen, lehet megint izegni-mozogni, fürkészni az insider pletykákat, figyelni a stúdió nyilatkozatait, mert QT már egy ideje megint a kamera mögött ül. Könnyen lehet, hogy a legújabb instant klasszikus, a Franco Nero western klasszikusát feltámasztó Django Unchained átcsúszik 2013-ra (jelenleg 2012 decembere van előirányozva), de egy magára is valamit adó 2012-es countdown nem hagyhatja ki a számításból.

 2. 9/10

  A sötét lovag: Felemelkedés (The Dark Knight Rises)

  Mikor?
  2012. július 19. (Magyarország)

  Miért?
  Ha egy filmvilágban tájékozottabb olvasóval van dolgunk személyedben, akkor feltételezhetően nem lepődtél meg, hogy Nolan Batman-univerzumának legújabb tagjával találkozol a top 10-ben. Ezt a filmet egyszerűen nem lehet megkerülni idén, hiszen kis túlzással 2012-ben minden ettől lesz hangos. Az A sötét lovag konkrét relevációt hozott a képregényfilmek műfajába. Több millió ámuló mozinéző mellett Christopher Nolan a szakmának is megmutatta, hogyan lehet egy alapvetően a valóságtól elrugaszkodott műfajt a realizmus keretei közé terelni. Az emiatt már önmagában hatalmas teljesítménynek számító filmet ráadásul a tragikusan fiatalon elhunyt Heath Ledger segítségével még megtámogatta egy olyan gonosszal, aki jó eséllyel örök helyet vásárolt a mozis kollektív tudatban. Idén egy olyan folytatás érkezik, mely a jelek szerint nem kíván változtatni a jól bevált recepten. Sötét tónusok, baljós hangulat, és talán a hős vége… illetve a tízezres fordulaton pörgő Tom Hardy, mint Batman legújabb ellenfele. Ismerve a srácot, ez a nemezis is egyenesen a Pantheonba vándorol.

  Kik?
  Rendező: Christopher Nolan
  Szereplők: Christian Bale, Joseph Gordon-Levitt, Gary Oldman, Tom Hardy

  Nézd meg a trailert!

 3. 8/10

  Prometheus

  Mikor?
  2012. június 8. (USA)

  Miért?
  Milyen lenne, ha James Cameron visszatérne a Terminátor univerzumába? Valami olyasmi, mintha Ridley Scott megint Alien filmet forgatna. Most már hivatalos: Az állítás második feléről végre levehetjük a feltételes módot. Bár a Prometheus című sci-firől még vajmi keveset tudni és az előzetes hírek szerint a H.R. Giger által megálmodott furcsa külsejű gyilkológépek csak néhány ponton csatlakoznak a sztorihoz, azt a trailer alapján már most elmondhatjuk, hogy Hollywood monumentális művet készül elénk pakolni. A kiszivárgott infók ráadásul egy olyan filmet ígérnek, mely nem csak vizuális, hanem intellektuális szempontból is kényeztetni kívánja nézőit. Mr. Scott, várjuk szeretettel!

  Kik?
  Rendező: Ridley Scott
  Szereplők: Noomi Rapace, Charlize Theron, Patrick Wilson

  Nézd meg a trailert!

 4. 7/10


  A bosszúállók (The Avengers)

  Mikor?
  2012. április 26. (Magyarország)

  Miért?
  Amerika Kapitány, Thor, Vasember, Hulk… Mind olyan karakterek, melyek külön-külön is dollármilliókat fialtak a Marvel-nek, így a Bosszúállók nevű csapat kalandjainak filmre adaptálása olyan egyértelmű volt a kezdetektől, mint hogy Sólyomszem beletalál a tízes körbe. A film készítését a megacégnél munkálkodó kreatívok meg sem próbálták eltitkolni. Már az A hihetetlen Hulk és a Vasember első részének vége is mutatott egy-egy nyúlfarknyi jelenetet, melyben egy titkos kormányszerv valamilyen top secret projektben való részvételre kéri hőseinket, végül a tavaly bemutatott Amerika Kapitány szinte már a The Avengers előzményfilmjének is tekinthető. A stúdió hatalmas reményeket táplál a filmmel kapcsolatban, melyeket az előrejelzések szerint gond nélkül sikerül majdan súlyos összegekre váltani. A trailer tanúsága szerint a maroknyi szuperhős a Thor főgonosza, Loki ellen kénytelen összeállni, és szikrázó lángtengerben egyesíteni New York felhőkarcolóit. Ne legyenek illúzióink; a majdan kész mű nem a szürkeállományunk megedzésére pályázik. Csak a szemünk kell neki… De az nagyon!

  Kik?
  Rendező: Joss Whedon
  Szereplők: Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo

  Nézd meg a trailert!

   

 5. 6/10

  A Hobbit: Váratlan utazás

  Mikor?
  2012. december 13. (Magyarország)

  Miért?
  Nem hinnénk, hogy akad olyan filmkedvelő a Föld kerekén, akinek be kellene mutatni az új-zélandi Peter Jackson megasikeres Tolkien adaptációját. Ha van is, akkor legalább három évet az ezredforduló környékén mélyaltatásban kellett töltenie, hiszen ezidőtájt robbantotta magát a Gyűrűk Ura trilógia a bevételi, és kritikai listák élére olyan rajongótábort összetoborozva, mely csak a Star Wars-őrültek számához és megszállottságához fogható. Bár azóta – csendben merjük csak megjegyezni – szerény véleményünk szerint Jackson inkább rombolta, mint építette reputációját a King Kong és a Komfortos mennyország című sete-suta alkotásokkal, de ez a legkevésbé sem tette takarékra a Hobbit-ra megváltóként tekintő rajongók elvárásait. Tolkien Hobbit-ciklusát a stúdió a művészeti indokok mellett feltehetően a mérlegre ugyanekkora súllyal eső anyagi megfontolások okán két részben küldi a mozikba. Minden további szó felesleges. Beszéljen inkább helyettünk a trailer, ami csuklóból hozza a Gyűrűk Ura epikus hangulatát. Ezúttal a készítők nem hibázhatnak.

  Kik?
  Rendező: Peter Jackson
  Szereplők: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage

  Nézd meg a trailert!

 6. 5/10

  A feláldozhatók 2 (The Expendables 2)

  Mikor?
  2012. augusztus 17. (USA)

  Miért?
  Sylvester Stallone igazi comeback hero! Miután az előzetes jóslatokra rácáfolva sikerült neki két legendás karakterét is (Rocky és Rambo) színvonalasan feltámasztani, majd a becsületes helytállást követően felemelt fejjel nyugdíjba küldeni, a filmszakma örömmel nyugtázta a tényt: a lassan 66 éves filmsztárt lapáttal sem lehetne agyonverni. Az említett két film levezénylését követően Stallone úgy döntött, hogy megpróbálja visszacsempészni a szerinte már csak vegetáló akció-zsánerbe a karizmát (a szó mindkét értelmében), és ha már nekifogott – gondolta – miért is ne toborozza össze a műfaj legnagyobb ikonjait egy kis közös durrogtatásra. A többi pedig már történelem; a tesztoszteron bomba felrobbant, a lelkes közönség pedig bő 266 millió dollárral honorálta kedvencei erőfeszítéseit. A siker okán nem meglepő, hogy idén újra összeáll a csipet-csapat. Ezúttal Stallone átadta a rendezői széket Simon Westnek, mivel biztosan nem bírt már egyszerre feszíteni és közben instruálni a forgatást, és emelve a tétet beszervezett még a brigádba néhány arcot (Norris, van Damme), akiket anno az első részből is nagyon hiányoltunk. Chuck Norris tudja, hogy meg fogod nézni (!) ezt a filmet. Ne ellenkezz!

  Kik?
  Rendező: Simon West
  Szereplők: Sylvester Stallone, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris, stb…

  Nézd meg a trailert!

 7. 4/10

  A csodálatos Pókember (The Amazing Spider-man)

  Mikor?
  2012. július 5 (Magyarország)

  Miért?
  Lehet ezzel vitatkozni, de nem érdemes: Sam Raimi Pókember-trilógiájának utolsó része egy picsogó kis csitrit csinált a közkedvelt szuperhősből. Ezt érezhették az óceán másik oldalán is, és gyorsan nyugdíjba küldték Tobey Maguire-t a lefelé görbülő szájával, illetve a gárda többi tagjával együtt, aztán betolták a reflektorfénybe a Közösségi hálóban igencsak szimpatikus teljesítménnyel brillírozó Andrew Garfield-et. A trailer tanúsága szerint a film nem kívánja lecserélni az előd színes-szagos látványvilágát, azonban az már most borítékolható, hogy a reboot egy markánsabb hőssel kívánja robbantani a mozikasszákat.

  Kik?
  Rendező: Marc Webb
  Szereplők: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans

  Nézd meg a trailert!

   

 8. 3/10

  World War Z

  Mikor?
  2012. december 21. (USA)

  Miért?
  Ez a film nekünk különösen kedves, hiszen a forgatása közben történt meg, hogy a bizonyítási kényszerben vergődő magyar terrorelhárítás terroristának nézte Brad Pittet, ő pedig zombinak a mi barátságos kommandósainkat. A lényeg, hogy jelen pillanatban már javában folynak a World War Z utómunkálatai, és a tervek szerint ez év decemberében végre a vásznon is megelevenedik Max Brooks zseniális riport-montázsa a modern civilizációt romba döntő zombi-járványról. Az előjelek rendkívül biztatóak. Egyrészről a zseniális alapanyag, másrészről a komolyan elkötelezett sztár, harmadszor pedig a Papírsárkányokkal már bizonyító (… khm, az A Quantum csendjével pedig a lebőgést éppen megúszó) Marc Forster lehetnek garanciák a sikerre. Ha a csillagok szerencsés együttállása is segíti a mozit, akkor ez a film lesz az összes eddig látott zombifilm „ultimate edition-je” tengeralattjárókba kapaszkodó, az USA hadseregét eltipró, a nagy orosz tundrát elözönlő élőholt seregekkel. Idén szép Karácsonynak nézünk elébe.

  Kik?
  Rendező: Marc Forster
  Szereplők: Brad Pitt, Eric West, Matthew Fox

 9. 2/10

  A diktátor (The Dictator)

  Mikor?
  2012. május 11. (USA)

  Miért?
  Mindig volt egy olyan érzésünk, hogy Sacha Baron Cohen (alias AliG, alias Borat, alias Brüno) nem teljesen normális. Ha bármi kétséged lenne efelől, akkor valószínűleg nem láttad a komikus alteregóinak szentelt egész estés filmeket (és az AliG sorozatot), ezért – ha ránk hallgatsz (és miért ne tennél így) – jobban teszed, ha azonnal pótolod ezt a súlyos lemaradást. Ezen nagyívű művek közös nevezője, hogy megtekintésük közben egy ponton elgondolkozol rajta, hogy a humorista egész egyszerűen tényleg ekkora suttyó, vagy amit látsz, az csupán tudatos provokáció, ezért csak mérsékelten felháborító. A röpke gondolatot aztán a legtöbbször vállrándítás, majd a korábbi éktelen röhögés folytatása követi. Ezúttal Cohen egy totalitárius diktatúrát vezénylő közel-keleti hatalmasság bőrébe bújik, aki szentül hiszi, hogy küldetése nem más, mint megóvni szeretett hazáját a demokrácia poshadó bűzétől. Ezúton fejezzük ki csodálatunkat a Művész Úr felé, amiért a Brüno után megint bevállalt egy olyan filmet, melyet követően újabb tömegek csatlakoznak azok táborához, akik ki akarják őt nyírni. Ne is törődjön velük Mr. Cohen! Nincs humorérzékük.

  Kik?
  Rendező: Larry Charles
  Szereplők: Sacha Baron Cohen, Anna Faris, John C. Reilly

  Nézd meg a trailert!

 10. 1/10

  Csatahajó (Battleship)

  Mikor?
  2012. április 19. (Magyarország)

  Miért?
  Egy pillanatra intsd csendre a fejedben lakozó filmesztétát, tedd a szívedre a kezed és jöhet a coming out: Ugye milyen bizsergető érzés volt gúvadó szemekkel bámulni, ahogy a Transformers első részében egy csapatnyi háznyi méretű fémkatona darabokra szedi az USA büszke hadseregét? Mert tiltakozzon bármennyire is a benned élő kultúrlény, az éves rendszerességgel érkező eyecandy-adagnak Te is szívesen aláfekszel, főleg akkor, ha a kellemesen emberséges filmidőben bőkézzel osztott akció-rushok nem tűnnek el a vastag cukormáz alatt. A Battleship a jelek szerint tudja, mit akar: bazinagy idegen háborús gépezetek, őrjöngő megatonnák, kemény pózok, és orbitális robbanások… ja, és Brooklyn Decker. Ha a vállalás nem süllyed a csillagsávos nyáltenger fenekére, akkor te is ott fogsz toporogni a mozi előtt kígyózó sor végén.

  Kik?
  Rendező: Peter Berg
  Szereplők: Alexander Skarsgård, Brooklyn Decker, Liam Neeson

  Nézd meg a trailert!

   

Rappelni mindenki tud. Hollywoodban főleg. A forgatási szünetekben pedig mindenki rájöhet, hogy van olyan jó, mint Jay-Z. Legutóbb egy sorozatsztár bizonyította be, hogy van helye a szakmában. Mások viszont nem feltétlenül jártak ennyire jól.

 1. 7/7

  Childish Gambino
  A Community (azaz Balfékek) Troy-ja már a sorozatban is bemutatta, hogy isteni érzéke van a hip-hophoz, nem mellesleg régebben már kihozott három senkit sem zavaró albumot, de azt nehéz volt eldönteni, hogy csak poénra veszi-e az egészet, vagy halál komolyan gondolja. Persze adódott még egy kérdés is: mennyire lehet egyáltalán hiteles egy olyan srác, aki a 30 Rock szitkomot írja, egy másik sikeres vígjátéksorozatban szerepel, most pedig olyan egyszerre vicces és kőkemény szöveget tol, mintha mindig is a legvidámabb gettóban nőtt volna fel, nem pedig Tina Fey mellett dolgozna a legsikeresebb tévés műsorokban? A helyzet az, hogy Gambino így is működik. Donald Glover, aki egy Wu-Tang névgenerátorral alkotta művésznevét, kifejezetten kellemes lemezzel (Camp) jött elő gettóbarlangjából, amin minden van, aminek lennie kell (kőkemény májerkedés, érzelmes szövegek, mindent vivő sláger, elektronika, old school), a szakma leborult előtte, így jelenleg ő a színészből rapperré válás nem hivatalos versenyének nyertese. A következő jelentkezőnek igencsak fel kell kötnie a gatyáját, ha túl akarja szárnyalni Donald sikereit.

 2. 6/7

  Joe Pesci
  A fene se gondolta volna, hogy egyszer a gengszterszerepek királya, az öregedő Pesci még lemezt készít, pláne azok után, hogy mint kiderült, több keresnivalója van egy lecsúszott sztrippernek a popbizniszben, mint neki. Első albumát ’68-ban dobta piacra Joe Ritchie néven, a Little Joe Sure Can Sing lemez viszont csúnyán megbukott, mivel minden kritikus és hallgató emberi fogyasztásra alkalmatlannak, viszont nagyobb tüntetések feloszlatására alkalmasnak titulálta. Pontosan 30 évvel később viszont valamilyen érthetetlen okból rappelni kezdett, a Wise Guy című dalról készített klipet pedig rongyosra játszotta az MTV. Az akkor már 55 éves überlaza Pesci vállalkozása ugyancsak megbukott, bár azért néhány fokkal jobb eresztés volt a Vinny, az 1ügyűben játszott karaktere után Vincent LaGuardia Gambini Sings Just for You névre keresztelt csoda, mint az első próbálkozás.

 3. 5/7

  Joaquin Phoenix
  A színész, aki eljátszotta a visszavonulását, hogy rapperré válhasson. Ennek érdekében komplett idiótát csinált magából a David Letterman show-ban, és filmet is forgatott az egész átváltozásról Ben Affleck tesójával, Casey-vel I’m Still Here címmel. Mint kiderült, minden csak poén volt: beadták a jónépnek, hogy Joaquin hip-hop sztárrá szeretne válni, Puff Daddy Diddy Sean Combs pedig menedzseli őt. A szakállas, főként egy aluljárós csövire hajazó sztárnál ráadásul Antal Imre is jobban rappelt az MC Papa és a Handa Banda lemezen, ami valljuk be őszintén, bőven kimeríti a hihetetlen, de igaz kategóriát. A mozi sem sikerült túl jól, a nézők inkább másra ültek be, ezért nem meglepő, hogy a színész visszatért a normális emberek világába, idén pedig Paul Thomas Anderson új filmjében, a The Masterben újra régi formájában tündökölhet.

 4. 4/7

  Drake
  Az egykori sorozatszínész, aki a Degrassi tiniszériában 138 részt nyomott le, még 2006-ban elkészítette első mixtape-jét, és mivel Lil Wayne legjobb haverja volt, nagyjából lehetett tudni, hogy egykor majd pezsgővel és szivarral a kezében nyilatkozik arról, milyen nehéz is sztárnak lenni. Drake szerencsére egy fokkal (de csak eggyel) szerényebb. Jelenleg az egyik legkeresettebb munkásember a szakmában, koncertjei teltházasak, megvolt neki Rihanna is, minden tekintetben. Közös dalukat, a What’s My Name-et csak az nem hallotta, aki zsigerből utasítja el a mainstream popslágerek minden formáját, nem járt bevásárlóközpontokban, bezúzatta a rádióját, vagy egyszerűen süket. Drake új lemeze, a Take Care pedig igen nagy dicséreteket zsebelt be a kritikusoktól és a rajongóktól is. Valahogy így kell ezt csinálni…

 5. 3/7


  Rick Moranis
  Az Űrgolyhók Lord Kobakja, a Drágám, a kölykök összementek apukája, A Flintstone család moziváltozatának Bénije mint rapper. Pontosan olyan minőségű cuccot tol, amilyet az említett filmek után elvárhatunk tőle. Ricktől persze nem kell komolyan venni az ilyen jellegű megmozdulásait, hiszen vérbeli komikusról beszélünk, de az Ipanema Rap klipjétől lesz néhány álmatlan éjszakánk, melyben ellátogatunk Gagyiföldre, ahol mindenki rikító cuccokban táncol hülyén, és ráfagy a mosoly az arcunkra még a legmelegebb nyári hónapokban is.

 6. 2/7

  David Faustino
  Mint ahogyan az köztudott, az Egy rém rendes család Bud Bundyja mindig is közeli kapcsolatot ápolt a hip-hoppal, és csak reménykedni tudtunk, hogy nem követ el majd egy jólfésült drive by-t valamelyik gettóban imidzse erősítése érdekében. Egyetlen albumot (Balistyx) és egy klipet készített el D’ Lil néven ’92-ben, tehát még bőven budbundysága alatt. Az I Told Ya egyébként semmivel sem rosszabb, mint az akkori mainstream rap, bár azt külön ki kell emelnünk, hogy emberünk csak helyenként mutatkozik gettóipari szakmunkásként, a videó felében jóérzésű, fésült hajú tiniként osztja az igét az arra rászorulóknak, és nyilván még Budot is benyomja a flow-ba.

 7. 1/7

  Jimmy Fallon
  A rap történelmét több részben előadó showman Justin Timberlake-kel többször bizonygatta, hogy soha többé nem tér vissza a The History of Rap című élőben előadott kis szösszenetük, de amíg van mit feldolgozni, addig nem állhat le a műsor. Eddig háromszor tértek vissza, hogy megtáncoltassák a Late Night with Jimmy Fallon show közönségét. Svájc teljes éves bevételét tennénk rá, hogy lesz negyedik is. Jimmy ráadásul jól csinálja, van benne poénfaktor, szóval miért is ne lehetne ebből folyamatosan visszatérő szép hagyomány?

A földönkívüli lények testfelépítése, alakja, megjelenése, megihlette a filmstúdiók fantáziáját is. Azonban szomorú, hogy kevés a valószínűsége annak, hogy egy idegen lény úgy fog kinézni, mint Milla Jovovich Az Ötödik Elemben. Magas és vékony, formás idomok, szinte olyan, mint egy szupermodell. Ja, bocs, ő tényleg az… Ez Hollywood. Semmi sem ad el jobban egy sci-fi-t a férfiaknak, mint amikor az idegen lény bőrébe egy gyönyörű nő bújik. A következő tízes listán összegyűjtöttük a legdögösebb földönkívülieket a mozivászonról. Jó szórakozást hozzá!

 1. 10/10

  Celeste Martin (Marslakó a mostohám) - Kim Basinger

  Az 1988-as klasszikus vígjátékban megcsodálhattuk a még hamvasnak számító Kim Basingert, mindezt csak két évvel az erotikával túlfűtött 9 és 1/2 hét után. Annak ellenére, hogy már a 35. életévét taposta, méltán emlegették akkor a legszexibb színésznők között. A filmben egy gyönyörű idegen lényt játszik, aki titkos küldetésként érkezett a Földre és megismerkedik Dan Aykroyddal, egy ábrándozó csillagásszal, aki rögvest beleszeret, annak ellenére, hogy a gyönyörű nő cigarettacsikkeket és zseblámpa elemeket eszik, valamint a forrásban lévő vízből puszta kézzel veszi ki a főtt tojást.

 2. 9/10

  Mary (Total Recall – Emlékmás) - Lycia Naff

  Tudod, az a nő az Emlékmásban. Nem emlékszel? Ez az a film, amikor Swarcinak el kell mennie a Marsra és ezt a filmben háromszáznyolcvanötször el is mondja. Még mindig nem dereng? Pedig ebben láthattad azt a mutáns kurtizánt, akinek három melle volt. Na, ugye hogy megvan! Igaz, ez csak egy parányi szerep és egyben jelenet volt a filmben, de annál emlékezetesebbre sikeredett. Amúgy a színésznő rengeteg epizódszerepet tudhat magáénak, a Baywatchtól a Halálos Fegyverig, jelenleg viszont inkább újságíróként tevékenykedik.

 3. 8/10

  Leia Organa hercegnő (Star Wars – Csillagok háborúja) - Carrie Fisher

  Nem, ő nem ember, vagyis pontosabban nem földlakó, hiszen a Polis Massán született és az Alderaan bolygón nevelkedett, egy messzi-messzi galaxisban. Tehát belefér a dögös idegen lények kategóriába. Az 1970-es évek végétől kezdve sokáig vezette a kiről ábrándoznak titokban a férfiak versenyt, főleg miután látható volt, mikor a csempészfejedelem és gengszter, Jabba foglyul ejtette és láncra verve maga mellett tartotta egy vadító bőr bikiniben. Ezek után nem meglepő, hogy miért is szenteltek egy részt a Jóbarátok sorozatban annak, amikor Ross a Leia hercegnőnek öltözött Rachelről fantáziál.

 4. 7/10

  Neytiri (Avatar) - Zoe Saldana

  Annak ellenére, hogy CGI, azaz számítógépes grafika által létrehozott alakokról van szó, ez semmit nem von le a film és főleg a látvány értékéből. Zoe Saldana tökéletesen formálta meg a főhősnőt, aki annak ellenére, hogy teljesen kék színű, négy ujja van, furcsa hegyes fülei és hátul hosszú farka, igencsak felkelti az érdeklődésünket. Nem véletlen, hogy elkészítették a szexi Na'vi lány történetéről szóló felnőtt filmet rögtön az Avatar premierje után, melyet hatalmas sikerrel mutattak be a szexfilm kedvelők körében.

 5. 6/10

  A hatos számú (Battlestar Galactica) - Tricia Helfer

  A Battlestar Galactica először 1978-ban az Egyesült Királyságban, majd az Egyesült Államokban is nagy sikerrel bemutatott sorozat. Ahogy az ilyenkor mát lenni szokott, újra feldolgoztál 2004 és 2009 között. Nálunk az AXN Sci-Fi csatornán folyamatosan nyomják, vagy csak amikor pont odakapcsolok. Tricia Helfer egy kanadai modell-színésznő, aki tökéletesen alakította a cylont. Hogy ne maradj megfelelő infó nélkül, a cylonok nem mások, mint az emberiség által épített robotok, melyek addig fejlődtek, míg végül már a készítőiket fenyegették és emiatt hamarosan kitört a háború az emberek és a cylonok között. A hatos számú modellnél később sokkal fejlettebb darabok is készültek a sztori szerint, de Tricia Helfer a legszebb mindközül. Csak egy szimpla kérdés, ha nem éreznéd rajta, akkor érdekelne ilyen altáji vérbőséget okozó külsővel rendelkező alaknál, hogy valójában csak egy gép?

 6. 5/10

  Leeloo (Az Ötödik Elem) - Milla Jovovich

  A film története szerint az emberiség túlélésének esélye Korben Dallas (Bruce Willis) vállaira nehezedik, miután "Az ötödik elem" (Milla Jovovich) az ő taxijába pottyan. A négy alapelemet mindenki ismeri, dehogy mi is az az ötödik? Nem, nem egy nő, hanem a szerelem. Persze a szerelemhez egy nőre is szükségünk van, aki például lehet kissé csapzott, akár vörös hajú, kinek kislányos bája és vonzó külseje egyből levenne minket a lábunkról, vagy legalábbis Korben Dallast megfogta. Leeloo szerepében egy igazi kelet-európai szépséget, az ukrán származású Milla Jovovichot láthatjuk.

 7. 4/10

  T'Pol (Star Trek: Enterprise ) - Jolene Blalock

  Egy igazi Star Trek szépség következik, T'Pol egy vulkáni nő, aki az NX01 nevet viselő hajón szolgált, mint kutatótiszt. Akiket nem villanyoz fel ez a sorozat, azoknak csak annyit kell tudni ezekről a lényekről, hogy a vulkániak nem mutatják ki az érzelmeiket. T'Pol viszont más, mivel egy kutatás során elveszítette a vulkáni érzelemkontrollt. Ezzel az infóval máris többet tudsz a Star Trek sorozatról egy átlagembernél. A lényeg, hogy ez a vulkáni nő észbontóan dögös, főleg a kékszínű szolgálati szerelésében, ami tökéletesen ráfeszül gyönyörű alakjára és szabadon hagyja harapdálnivaló hasát. T'Pol szerelmes az Enterprise főgépészébe, Tuckerbe, akinek ugyancsak nagyon bejön az igéző szemű macska, de egyikük sem vállalja fel érzelmeit a másik felé. Romantika ide, érzelmesség oda, T'Pol teljesen olyan, mint a mai bomba nők, akik láttán elakad a lélegzetünk és beindul a fantáziánk. Csak éppenséggel hegyes fülei vannak, de ez legyen a legnagyobb gond vele. (Nem mellesleg Pheke techrovatvezető barátom szerint T’Pol az első helyet érdemelte volna meg.)

 8. 3/10

  Hét kilenced (Star Trek: Voyager) - Jeri Ryan

  A Star Trek: Voyager amerikai sci-fi, a Star Trek univerzum negyedik televíziós sorozata. Az alapsorozat számos feldolgozása miatt fordul elő a nagyszámú merítési lehetőség, ezért került egy újabb Star Trek szépség a listánkra. Sokan csak Jeri Ryan miatt ülnek le bámulni ezt a kitudjahanyadik űreposzt. A szerep szerint röviden csak Hetesnek hívják ezt a félig szerves, félig mechanikus lényt. A Hetes karakterét több szempontból is kritizálták a fanatikus Star Trek rajongók, akik így teljes bizonyosságot adtak arról, hogy nem mozdul meg a vérük egy dögös-bögyös érett szöszi láttán. Ők ostobaságnak tartották egy Borg beillesztését a legénység soraiba, ráadásul testre simuló ezüstös ruhája is kiverte náluk a biztosítékot (de ahogy már mondtuk, nem abban a formában). A veterán Star Trek író és rendező, Ronald D. Moore szerint, a Hetesnek sokkal jobban kellett volna egy Borgra hasonlítania, nem pedig egy szép, telt keblű, igézőszemű és szexi nőre. Igaz, ami igaz, Jeri Ryan egy MILF kategóriát súroló igazi nagyvadként domborít a képernyőn, de kit érdekel mikor nyálcsorgatóan néz ki.

 9. 2/10

  Laura Vasquez (Men in Black 2. - Sötét zsaruk 2.) - Rosario Dawson

  Nem valószínű, hogy Will Smith emlékezetes sci-fi vígjátékából egyből vágjuk, hogy ki is volt az a Laura Vasquez. De ha azt hallod, hogy a Zartha fénye, akkor már rögtön beugrik ez az egzotikus szépség. A pincérnőt, akiről kiderül, hogy valójában egy zarthai hercegnő, Rosario Dawson alakítja, aki Puerto Ricó-i, afrikai, ír, kubai és indián felmenőinek köszönheti csábító külsejét és fantasztikus domborulatait, melyeket Colin Farrell főszereplésével fémjelzett Nagy Sándor filmben is megcsodálhattunk végre teljesen meztelenül. Nem csoda, hogy J ügynök is egyből beleszeretett, és nem volt képes őt neutralizálni, inkább másfajta pálcával villogott volna a szeme előtt.

 10. 1/10

  Sil (A lény) - Natasha Henstridge

  A film sztorija a jól ismert titkos programos tudósos idegen lényes, amikor valami mindig balul üt ki, és ha nem oldják meg a problémát vége a világnak, vagy legalábbis a Földnek. A dramaturgia és az akció mellett a legfontosabb, hogy amikor az emberi gént keresztezik egy földön kívüli DNS-sel, akkor annak eredménye feltétlenül egy gyönyörű nő legyen. Hiszen mivel lehetne több jegyet eladni, ha nem ezzel, főleg, ha a teremtett lény mindent elkövet annak érdekében, hogy minél előbb szaporodhasson. A premier után hányszor meg hányszor lehetett hallani azt a hangos sóhajt az alkotás iránti elismerés jeleként megannyi férfi szájából, hogy ó, ha találkozhatnék vele, ó, ha velem akart volna „szaporodni”. Natasha Henstridge, a szexi kanadai modell a ’90-es évek második felében új színt hozott a színésznőkről fantáziáló férfiak körébe. A magas, szőke, norvég-svéd beütésű, természetes kisugárzással és domborzatokkal megáldott nő annak ellenére, hogy sosem nyerte el a férfimagazinok között az év legszexibb nője címet, mégis milliónyi férfi álmaiban ott ágaskodott a takaró alatt.  Ezért is lett a Player első helyezettje a dögös idegen lények között.


   

Player Autószalon