Extrém csapatépítő tréningek - Adrenalin, ami mindenkit összehoz

Ha nem válnak be a hagyományos módszerek, akkor valami jobb ötlet kell, hogy összehozzuk a csapatot. Lehet az véráztatta rettegés, vagy a mocsokban kúszás is. A Player bemutat néhány lehetőséget a keményebbeknek.

Tankvezetés

Mi? Miért? Gyerekkorában mindenki szeretett volna vonatot, űrhajót vagy tankot vezetni. Az első kettőre egyelőre még csak bajosan akad módunk, az utóbbira viszont bárki vállalkozhat. Több csapatépítő programot kínáló cég portfoliójában is szerepel csapatos tankvezető program. A járművek általában 5-6 személyesek, de természetesen több géppel is kimehetünk a terepre, amelyek erre a célra lettek kissé „döcögősre” kialakítva. Ha nagyon belejöttünk a katonásdiba, akkor utána egy laza paintball vagy puhányabbaknak lézerharc verseny remek levezető lehet.

Hol? Mennyiért? Az egész országban találhatunk módot a tankvezetésre, de talán főleg Dunántúlon akad több lehetőségünk. Az árak változóak, van, ahol az élmény kompletten egy főre 50.000 Ft körüli összegbe fáj, máshol viszont üzemórát számolnak, így egy tank ára nagyjából 100.000-150.000 Ft-ig terjed.

Keresd itt: http://www.tank.hu

Éles lövöldözés

Mi? Miért? Igazán vigyázni kell ezzel a verzióval, mert éles lőszerrel megtöltött fegyvert a kezekbe adni nem mindig jó választás, de nyilván mindez rendezett körülmények között zajlik, nem torkollik a művelet instant vérfürdőbe. Ha már unjuk a paintballt és a lézerharcot, akkor befizethetjük a csapatunkat egy igazi céllövöldére, ahol több fegyvertípussal is megpróbálkozhatunk az egészen kicsiktől az emberesebb darabokig.

Hol? Mennyiért? Budapesten is elérhető a szórakozás, a Lighthouse Training például nagyon szép fegyverparkkal rendelkezik, az árakra vonatkozóan viszont egyéni ajánlatkérésre van csak mód, a végső összeg nyilvánvalóan függ a csapattagok számától is.

Keresd itt: http://www.teamfun.hu/portfolio/loveszeti-gyakorlat-csapatepito-cellovoverseny

Disznóvágás

Mi? Miért? Természetesen vannak, akik semmiképpen sem bírják a vér látványát, sőt, kifejezetten ellenzik az állatok módszeres legyilkolását, majd kolbásztöltőbe préselését, de amelyik társaság vevő az ilyesmire, annak tökéletes program egy falusi disznóölés. Mostanában egyre több cég kínál röfi-feldolgozó programokat, ami nem nagy csoda tekintve az esemény kulináris és lerészegedő faktorát. A két kezünkkel gyúrt friss kolbász sokkal finomabb, még ha el is sóztuk, a pálinka pedig megvéd a leghidegebb reggelektől is. Mondhatnánk, hogy nem sokban különbözik a program egy szórakozóhelyen elkövetett lerészegedő estétől, de egy disznó feldolgozása közben mindenki annyi feladatot kap, ami közelebb hozza a csapattagokat, sokkal hatékonyabb, mint egy hagyományos asztal körül ülő sörözős beszélgetés. A program erősen évszakhoz kötött, többségében csak akkor kerülnek elő a malacok és a böllérek, amikor az idő csípősebbre fordul, azaz ősz és tél körül kell keresnünk a különböző cégek kínálatában.

Hol? Mennyi? Lehetünk kreatívak is, ha olcsóbban szeretnénk kijönni, érdeklődjünk kisebb falvakban élő ismerősöknél, biztosan akad olyan közöttük, aki bevállal egy nagyobb csoportot az otthoni disznóölésére. Ha profi brigádra bízzuk az ügyet, annyival jobban járunk, hogy a procedúra közben is odafigyelnek a csapattagokra, mindenki kap feladatot, senki sem maradhat inaktív. Az árak fejenként 20.000 és 50.000 Ft között mozognak.

Keresd itt: http://confhotelevent.hu/csapatepites/oszi-disznovagas

Underground Fear

Mi? Miért? Nem is rázhatja össze jobban a csapatot, mint egy kis élő horror. Az Underground Fear kiagyalói olyan horror-show-t hoznak össze nap mint nap kisebb társaságoknak, hogy jobb, ha viszel magaddal váltás alsóneműt is. Az alapötletet a mostanában népszerű szabadulós játékok adják, de itt nem kell feladatokat végrehajtani (legalábbis logikaiakat nem), egyszerűen csak végig kell menni sok-sok szobán, és halálra ijednünk a különféle válogatott rémisztésektől. A megvalósítás parádés, még a legedzettebb horror rajongóknak is összeszorulhat a gyomra bizonyos részeknél, a bezártság, a félelem és az egymásra utaltság pedig remekül összerázza a csoportokat. Aki nem akar utána beülni a társasággal egy-két sörre/borra/bambira, hogy levezesse az élményt, az maga a tűzben edzett férfi.

Mennyiért? Hol? A 35-45 perces programért fejenként 5-6 fős csoport esetén 2300 Ft-ot, 10 fő felett viszont csak 1900-at kell fizetnünk, ami nem sok egy ilyen élményért. Budapesten a hetedik kerületben, a Barcsay utca 3. alatt próbálhatja ki minden csapat, hogy tényleg kötélből vannak-e az idegei.

Keresd itt: http://www.undergroundfear.hu

Barlangtúra

Mi? Miért? Budapest alatt barlangászni jó. Főleg csapatban. Egy fővárosi cég arra vállalkozik, hogy egy kiépítetlen barlangban szakképzett vezetőkkel csapatokat épít, a túrázás közben pedig feladatokkal látja el a jelentkezőket. A vezetők olyan szituációkat teremtenek, amelyek a hétköznapokban nem fordulnak elő, a helyzetmegoldás közben pedig kiderül, ki milyen személyiség, ki milyen pozíciót tölt be a csapatban. Közben persze megy a kúszás-mászás, amihez természetesen megfelelő öltözetet és védőfelszerelést is biztosítanak.

Hol? Mennyiért? A Pál-völgyi-barlangrendszerbe a csapatepites.barlangaszat.hu oldalon foglalhatunk túrákat. Az árak meglehetősen barátiak, bár az oldalon a csapatépítő tréningekre vonatkozóan nem találni árinformációkat, egy túra személyenként 4500 és 6000 Ft között mozog.

Keresd itt: http://csapatepites.barlangaszat.hu

A Player csapata kipróbálta a MindQuest pályát is (és erősen ajánlja), ami elsősorban az agyunkat veszi igénybe, illetve a Parapark is hasonlóan ajánlott alternatíva összekovácsolódni! Kell egy csapat, csapathoz pedig ötlet. Ajánljuk figyelmedbe a Siker és Pénz rovatunkat, ahol tippek, tanácsok és inspiráló történetek várnak az üzlet világából!

Minden éven egyszer eljön a sóbiznisz ünnepe, ami köré spontán módon összeverődik egy amerikai focidöntö is. A költségvetés nem éppen egy bivalytárogatói  koncertével vetekszik, a közreműködők is hihetetlenek, ahogyan a showkészítés nagykönyvében az meg van írva. A Player most bemutat néhányat a legsúlyosabb esetekből. Janet Jackson mellét kivéve...

Madonna

Na ki a legnagyobb megalomán a világon? Madonna sosem viccel el semmit, a 2012-es Halftime Show nagyobb, hosszabb, vágatlanabb volt minden eddiginél. A több mint 12 perces szett alatt parádézik a Cirque de Soleil, vendégmuzsikusként benéz az LMFAO két idiótája, M.I.A., Nicki Minaj és Cee Lo Green is. A playback partit, és a megbotlást lazán megbocsátjuk Madonnának, hiszen akkora látványt kanyarintott, amibe beleremegett a föld. Ugyan ki más fedné le a teljes pályát egy hatalmas kivetítővel?

1. Vogue
2. Music (+Party Rock Anthem + Sexy And I Know It)
3. Give Me All Your Luvin'
4. Open Your Heart / Express Yourself
5. Like a Prayer

New Kids On The Block

Nem mehetünk el szó nélkül az 1991-es Disney/Benetton reklámnak is beillő show mellett, ahol az ereje teljében lévő New Kids sikítást előidéző csípőmozgással hódít a gyereksereg között, a Disney palota háttér előtt. A Step by Stepet persze senki sem úszta meg.

Setlist:

1. Step by Step
2. This One’s for the Children
3. It’s a Small World After All

Black Eyed Peas & Usher & Slash

Minden idők második legdurvább show-ja, az LCD és a LED kijelzők minden vállfajának felvonultatásával (naná, hiszen a Tron 2.0 az alaptéma), egy teljes pályányi táncossal, akik ijesztően egyszerre mozognak, és még világítanak is, hogy a buli ki is nézzen valahogy. Slash is felnéz a LOVE felirat alakú színpadra, de mintha nem lenne formában. Mennyből az angyalként érkezik Usher helikopterről. Semmi extra, csak egy átlagos 2011-es Halftime show.

Setlist:

1. I Gotta Feeling
2. Boom Boom Pow
3. Sweet Child O’ Mine
4. Pump It
5. Let’s Get It Started
6. OMG
7. Where Is The Love?
8. The Time (Dirty Bit)

Michael Jackson

Most visszanézve annyira nem is extra Jacko 1993-as fellépése (mármint a közönséget megtévesztő bevonuláson kívül), táncosok vannak dögivel, a Művész top formában, de akkor még nem az volt a lényeg, hogy akkora kijelzőket hozzanak be a pályára, ami röhejessé teszi még a 260 cm átmérőjű, 40 milliós tévéket is. A fellépés mindenesetre egy a legjobb formájában lévő szupersztárt mutat.

Setlist:

1. Jam
2. Billie Jean
3. Black or White
4. Heal the World

U2

Ha úgy nézzük, a 2002-es U2 Super Bowl műsor semmivel sem több, mint egy átlagos koncertjük. Viszont nem is kevesebb. És mivel tudjuk, hogy Bonoék akkora színpadképeket álmodnak meg maguknak, amik a Puskás Stadionba sem férnek be, kénytelenek vagyunk kijelenteni, hogy a show nagyon rendben volt.

Setlist:

1. Beautiful Day
2. MLK
3. Where the Streets Have No Name

Prince

Öreg herceg nem vén herceg, ezt már a Sziget óta tudjuk. Prince 2007-ben Foo Fighterst játszik, ami már eleve jófejség, és ha azt is hozzá tesszük, hogy ez a dal a Best of You, ráadásul teljesen átgyúrva, egyből kihagyhatatlanná teszi a felsorolásból a zseni Super Bowl-fellépését.

Setlist:

1. We Will Rock You
2. Let’s Go Crazy
3. Baby I’m a Star
4. Proud Mary
5. All Along the Watchtower
6. Best of You
7. Purple Rain

The Who

CSI összes pár percben, 2010-ben. De mindezt egy olyan színpadképpel megtámogatva, ami beleég a retinánkba, picit öregesen, de becsülettel, olyan közönségénekeltetéssel, ami hangszálakat szakít. Igazi stadionrock, minden, ami egy ilyen estére kell.

Setlist:

1. Pinball Wizard
2. Baba O’Riley
3. Who Are You
4. See Me, Feel Me
5. Won’t Get Fooled Again

Aerosmith & Britney & ’N Sync & Nelly & Mary J. Blidge

A legfurcsább összeállítás evör. De ilyen a showbiznisz. Elég természetellenesen váltja Justin Timberlake egykori fiúcsapatának nyáldalát egy még nyálasabb Aerosmith sláger, hogy aztán a végén összefussanak a szálak, és az ’N Sync, Britney, valamint az Aerosmith együtt adják elő a Walk This Way-t. Apokalipszis a fanyalgóknak, elég jó vicc a röhögni vágyóknak, show mindenkinek, aki szereti.

Setlist:

1. Bye Bye Bye
2. I Don’t Want to Miss a Thing
3. It’s Gonna Be Me
4. Jaded
5. Walk This Way

Bruno Mars & Red Hot Chili Peppers

A funk és a hazafiasság került a főszerepbe, előbbit különösebben nem, utóbbit már egy picit erősebben bánjuk. Bruno Mars olyan lazán adja a fiatal James Brownt, hogy attól még a sánták is táncolni kezdenek, de amikor megjön a Red Hot Chili Peppers, akkor aztán tényleg elszabadulnak az indulatok. Ügyes show, ahol inkább a zene dominál, de persze a színpadkép sem éppen egy haknikirály mucsajröcsögei fellépését idézi.

Setlist:


1. Billionaire
2. Locked Out of Heaven
3. Treasure
4. Runaway Baby
5. Give it Away
6. Just The Way You Are

Katy Perry & Lenny Kravitz

Katy jön, és bő 12 percben lenyom egy akkora show-t, hogy azt sokan másfél órában sem tudják összehozni. Lenny Kravitz megjelenése mondjuk nem ad hozzá semmit a műsorhoz, de kedves kis adalék. Tőle valahogy nem hangzik annyira extrán az I Kissed a Girl. Megvolt. Értjük. Szerette. Énekelhette volna kicsit durvább szöveggel is. Na de nem is ez a kemény, hanem az előre be nem jelentett Missy Elliott blokkja, aki 2010 óta csak egyszer volt hajlandó előjönni a barlangjából egy brazil fellépés erejéig. A teljes felületén kivetítős színpad és annak használata bárkit leborulásra késztet. A végén persze tűzijáték. És maga Katy. Csodás.

Setlist:

1. Roar
2. Dark Horse
3. I Kissed a Girl (feat. Lenny Kravitz)
4. Teenage Dream
5. California Gurls
6. Get Ur Freak On (Missy Elliott-blokk)
7. Work It (Missy Elliott-blokk)
8. Lose Control (Missy Elliott-blokk)
9. Firework

Coldplay & Bruno Mars & Beyoncé

Hatalmas összeborulás a látszólag össze nem illő előadók között bő 13 percben, ahol Beyoncé és Bruno Mars már rutinus Halftime Show-fellépőként térnek vissza, és tulajdonképpen semmi meglepő nem történik, de olyan kellemes az egész. Az Uptown Funk pedig élőben a legállatabb.

Setlist:

1. Viva La Vida
2. Paradise
3. Adventure of a Lifetime
4. Uptown Funk (Bruno Mars)
5. Formation (Beyoncé)
6. Fix You
7. Up&Up

Fotó: AFP

Íme néhány dal, ami remek választás lehet a hét utolsó napjainak beindításához.

Hard-Fi – Living for the Weekend

Mert tényleg csak a hétvégének élünk, ezzel a számmal pedig azonnal beindíthatjuk a jókedvű péntek estét.

Suede – Saturday Night

Egy fáradt szombat este lezárásához, amikor bejártad a várost a lánnyal. Diszkó, kaszinó, peep show… a Suede így képzeli el a tökéletes hétvégét.

MGMT – Weekend Wars

Minimális progrockos lazulás az MGMT-vel. Csak semmi háború, most szeretet, béke van!

The Cure – Friday I’m In Love

Pénteken már nyugodtan lehetsz szerelmes a szombatodba és a vasárnapodba is. A többi napot meg ki nem tojja le?

Elton John – Saturday Night’s Alright For Fighting

Harcolni akarsz a hétvégén? Akkor pörgesd fel magad Elton Johnnal. Igen, ez így nagyon rosszul hangzik, de a Saturday… még abból a korszakból származik, amikor Elton nagyon is rock’n’roll volt, és nem egy fura ízlésvilágú zseniális zenebohóc.

Punnany Massif – Hétvégre

Valakinek ez kell, valakinek az. Akárhogyan is alakul a hét utolsó pár napja, a Punnany remek választás egy kis aláfestő zenének.

The Dandy Warhols – Everyday Shoud Be a Holiday

A Dandy Warhols tudja a frankót. Minden nap lazulás, minden nap ünnepnap, minden nap hétvége.

Queen – Lazing on a Sunday Afternoon

Akik a kis kuplékra vannak ráizgulva, vagy csak úgy simán mezei Queen rajongók, azok biztosan szívesen lazítanak vasárnap egy ilyen dalra. De bárki megpróbálhatja, nem rossz választás!

Freestylers – Weekend Song

Egy jó kis táncolós Freestylers, és még a hétvégéről is szól? Remek! Táncolj, vagy bólogass nyugodtan!

Michael Gray – The Weekend

Ha megnézed a klipet, egyből elmegy a kedved a munkától, és várod a megváltó hétvégét. Nézd a megőrült titkárnőket, és kapcsolj pihenő/bulizó/csajozó üzemmódba!