Ilyen az, amikor a rockot nemcsak hallgatni, hanem olvasni is jó

Ramones. Aerosmith. James Brown. És még egy halom rocker. Metálvilla!

Az interjúk rendszerint egy adott időintervallumon belül értékesek, sok esetben gyorsan lejár a szavatosságuk, így kérdés, hogy van-e értelme kötet formában megjelentetni beszélgetéseket évtizedekkel azután, hogy megtörténtek. A válasz az, hogy igen, van, erre pedig Dudich Ákos és Pritz Péter interjúkötete az ékes bizonyíték.

Az ABC 0-24 Nonstop rock ’n’ roll interjúk című kötetben a szerzők magyar és külföldi előadókkal készített legjobb és szívüknek legkedvesebb interjúikat gyűjtötték össze az elmúlt két évtizedből – ahogy a könyv címe is mutatja: demokratikusan, ábécésorrenben. 69 zenekar illetve előadó 85 interjúja szerepel a kötetben, olyan nevek, mint például:

Az ABC 0-24 bár szigorú értelemben véve egy interjúkötet, sokkal inkább olyan, mint egy időutazás és egy rockenciklopédia energiával telepakolt mash up-ja. Megkapjuk a rockzene lenyomatát a dicsőséges kilencvenes évek középtől napjainkig, és mivel Dudich és Pritz felkészültebbek az átlag rockernél, ezért áll-leesős felismerések érhetik az ember, ami elég vicces tud lenni két-másfél évtized távolságból. Alice Cooper tényleg Frank Zappával közösen készítette az első lemezeit? Steven Tyler a Walk This Wayt tartja az egyik legtökéletesebb daluknak? Marky Ramone-nak a legnagyobb dicsőség az volt, hogy a Ramones bekerült a Simpsons családba?

A rock katonái: Dudich Ákos, Pritz Péter és a könyv

Röviden hasznos könyv lett a 0-24, így akinek felmelegszik a lelke tájéka az olyan együttesek hallatán, mint a Pantera, a Faith No More, az Alice in Chains és nem mellékesen szívügye a magyar rock és popzenei szcéna, annak ez a mű nagyon erősen ajánlott.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon