Július 16.: Kommandó, Ne engedj el!, A vörös sárkány

Hétfő esti ajánlatunk: egy örökzöld akciófilm, egy felkavaró romantikus sci-fi és egy hátborzongató sorozatgyilkosos mozi. Ne hagyd ki egyiket sem!

Kommandó

film+, 21.00

A nyolcvanas évek régivágású akciófilmjeinek rajongói semmiképpen se hagyják ki ezt a felejthetetlen gyöngyszemet, amely Arnold Schwarzeneggert végérvényesen a műfaj egyik legnagyobb sztárjává avatta.  Az osztrák származású sztár már túl volt a Terminátor – A halálosztón és két Conan-filmen, amikor 1985-ben Mark L. Lester rábízta kultikus B-filmjének főszerepét, amiben szokás szerint megint nem színészi tehetségét kellett megcsillogtatnia. Talán éppen ezért is állt neki olyan jól John Matrix tábornok szerepe, aki hátat fordítva katona múltjának visszavonultan, új személyazonossággal neveli tinédzser lányát, Jennyt (Alyssa Milano). Ennek ellenére mégis megtalálja őt egykori ellensége, egy bosszúszomjas dél-amerikai diktátor, aki elrabolja gyermekét, váltságdíjul pedig egy egyszemélyes küldetéssel bízza meg. Az apai féltés természetesen mindennél erősebb, szóval előkerül a szekrényből a régi kommandós felszerelés, John Matrix pedig egy kisebb fegyverarzenállal az oldalán nekivág, hogy rendet tegyen az őt megzsaroló bűnözők között. A látványos lövöldözéseknek, robbantásoknak és akciójeleneteknek köszönhetően méltán lett a Kommandó a Vico-korszak kopottra nézett gyöngyszeme, a cool beszólásokról nem is beszélve. Tökéletes retro-mozi, de nem csak a nosztalgiázni vágyóknak.

Ne engedj el

HBO, 21.55

A korábban kiváló videoklipeket rendező Mark Romanek második egész estés filmjét Kazuo Ishiguro szívhezszóló regényéből készítette 2010-ben, három kiváló fiatal színésszel a főszerepben. Carey Mulligan, Keira Knightley és Andrew Garfield alakítják azokat a gyerekkori barátokat, akiknek kikerülve a bentlakásos iskolából azzal a megdöbbentő ténnyel kell szembesülniük, hogy ők valójában klónok, akiket csak azért hoztak létre, hogy rövid életük végén szerveiket más rászorulóknak jutassák el az orvosok. A fiatalok azonban nem hajlandóak beletörődni abba, hogy a társadalom csak donoroknak látja őket, és mindent megpróbálnak megtenni szabadságuk érdekében, miközben eleve halálra ítélt vágyaikkal is meg kell küzdeniük. Mindenkinek bátran ajánljuk ezt a megható, elgondolkoztató romantikus sci-fit, amely egy igazán elszomorító és hihető képet fest a nem is olyan távoli jövőről. Ha barátnőddel vagy feleségeddel nézed meg, érdemes zsebkendőt is odakészítened a távirányító mellé.

A vörös sárkány

Cinemax, 1.00

2002-ben mutatták be a harmadik Hannibal Lecter-filmet, amelyet parádés szereposztással rendezett Brett Ratner. Edward Norton kelti életre az FBI egykori nyomozóját, Will Grahamet, akinek sikerült elkapnia minden idők egyik legbrutálisabb sorozatgyilkosát, igaz, ez akkor majdnem az életébe került. Évekkel később feltűnik a színen egy másik, Fogtündérként (Ralph Fiennes egyenesen rémisztő) emlegetett mészáros, aki miatt az ügynök visszatér száműzetéséből, ám ahhoz, hogy elkaphassa, fel kell vennie a kapcsolatot a börtönben sínylődő kannibál pszichiáterrel. Egy igazán hátborzongató és váratlan fordulatokban gazdag mozifilmmel van dolgunk, amelyről kevesen tudják, hogy valójában egy remake: Michael Mann ugyanis már A bárányok hallgatnak előtt évekkel leforgatta Thomas Harris regényének adaptációját Az embervadász címmel, amelyet 1986-ban mutattak be. Érdemes ezt is bepótolni, de a feldolgozás sem kevésbé hatásos és feszült. Kár, hogy a negyedik résszel az egész szériát meggyalázták.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon