Kiss Ádám kedvencei

Miket hallgat és néz az ország egyik legnépszerűbb stand uposa? A Player bemutatja Ádám best of evör listáját!

Kedvenc zenék:

1. Blackstreet: No Diggity

2. The Fugees: No Woman No Cry

3. The Rolling Stones - Sympathy for the Devil

4. Limp Bizkit feat. Method Man: N 2 Gether Now

5. Punnanny Massif: Élvezd

6. Majka: Mondd, ami fáj

7. ZZ Top: La Grange

8. LMFAO: Sexy and I Know It

9. Punnany Massif: Telik

10. Belga: Királyok a házban

Lapozz Ádám kedvenc filmjeiért!

Kedvenc filmek:

1. Blöff

2. Kontroll

3. Erőszakik

4. Keresztapa 1-2-3

5. Ragyogás

6. Harcosok klubja

7. Nem vénnek való vidék

8. Ponyvaregény

9. Kutyaszorítóban

10. Annie Hall

Minden éven egyszer eljön a sóbiznisz ünnepe, ami köré spontán módon összeverődik egy amerikai focidöntö is. A költségvetés nem éppen egy bivalytárogatói  koncertével vetekszik, a közreműködők is hihetetlenek, ahogyan a showkészítés nagykönyvében az meg van írva. A Player most bemutat néhányat a legsúlyosabb esetekből. Janet Jackson mellét kivéve...

Madonna

Na ki a legnagyobb megalomán a világon? Madonna sosem viccel el semmit, a 2012-es Halftime Show nagyobb, hosszabb, vágatlanabb volt minden eddiginél. A több mint 12 perces szett alatt parádézik a Cirque de Soleil, vendégmuzsikusként benéz az LMFAO két idiótája, M.I.A., Nicki Minaj és Cee Lo Green is. A playback partit, és a megbotlást lazán megbocsátjuk Madonnának, hiszen akkora látványt kanyarintott, amibe beleremegett a föld. Ugyan ki más fedné le a teljes pályát egy hatalmas kivetítővel?

1. Vogue
2. Music (+Party Rock Anthem + Sexy And I Know It)
3. Give Me All Your Luvin'
4. Open Your Heart / Express Yourself
5. Like a Prayer

New Kids On The Block

Nem mehetünk el szó nélkül az 1991-es Disney/Benetton reklámnak is beillő show mellett, ahol az ereje teljében lévő New Kids sikítást előidéző csípőmozgással hódít a gyereksereg között, a Disney palota háttér előtt. A Step by Stepet persze senki sem úszta meg.

Setlist:

1. Step by Step
2. This One’s for the Children
3. It’s a Small World After All

Black Eyed Peas & Usher & Slash

Minden idők második legdurvább show-ja, az LCD és a LED kijelzők minden vállfajának felvonultatásával (naná, hiszen a Tron 2.0 az alaptéma), egy teljes pályányi táncossal, akik ijesztően egyszerre mozognak, és még világítanak is, hogy a buli ki is nézzen valahogy. Slash is felnéz a LOVE felirat alakú színpadra, de mintha nem lenne formában. Mennyből az angyalként érkezik Usher helikopterről. Semmi extra, csak egy átlagos 2011-es Halftime show.

Setlist:

1. I Gotta Feeling
2. Boom Boom Pow
3. Sweet Child O’ Mine
4. Pump It
5. Let’s Get It Started
6. OMG
7. Where Is The Love?
8. The Time (Dirty Bit)

Michael Jackson

Most visszanézve annyira nem is extra Jacko 1993-as fellépése (mármint a közönséget megtévesztő bevonuláson kívül), táncosok vannak dögivel, a Művész top formában, de akkor még nem az volt a lényeg, hogy akkora kijelzőket hozzanak be a pályára, ami röhejessé teszi még a 260 cm átmérőjű, 40 milliós tévéket is. A fellépés mindenesetre egy a legjobb formájában lévő szupersztárt mutat.

Setlist:

1. Jam
2. Billie Jean
3. Black or White
4. Heal the World

U2

Ha úgy nézzük, a 2002-es U2 Super Bowl műsor semmivel sem több, mint egy átlagos koncertjük. Viszont nem is kevesebb. És mivel tudjuk, hogy Bonoék akkora színpadképeket álmodnak meg maguknak, amik a Puskás Stadionba sem férnek be, kénytelenek vagyunk kijelenteni, hogy a show nagyon rendben volt.

Setlist:

1. Beautiful Day
2. MLK
3. Where the Streets Have No Name

Prince

Öreg herceg nem vén herceg, ezt már a Sziget óta tudjuk. Prince 2007-ben Foo Fighterst játszik, ami már eleve jófejség, és ha azt is hozzá tesszük, hogy ez a dal a Best of You, ráadásul teljesen átgyúrva, egyből kihagyhatatlanná teszi a felsorolásból a zseni Super Bowl-fellépését.

Setlist:

1. We Will Rock You
2. Let’s Go Crazy
3. Baby I’m a Star
4. Proud Mary
5. All Along the Watchtower
6. Best of You
7. Purple Rain

The Who

CSI összes pár percben, 2010-ben. De mindezt egy olyan színpadképpel megtámogatva, ami beleég a retinánkba, picit öregesen, de becsülettel, olyan közönségénekeltetéssel, ami hangszálakat szakít. Igazi stadionrock, minden, ami egy ilyen estére kell.

Setlist:

1. Pinball Wizard
2. Baba O’Riley
3. Who Are You
4. See Me, Feel Me
5. Won’t Get Fooled Again

Aerosmith & Britney & ’N Sync & Nelly & Mary J. Blidge

A legfurcsább összeállítás evör. De ilyen a showbiznisz. Elég természetellenesen váltja Justin Timberlake egykori fiúcsapatának nyáldalát egy még nyálasabb Aerosmith sláger, hogy aztán a végén összefussanak a szálak, és az ’N Sync, Britney, valamint az Aerosmith együtt adják elő a Walk This Way-t. Apokalipszis a fanyalgóknak, elég jó vicc a röhögni vágyóknak, show mindenkinek, aki szereti.

Setlist:

1. Bye Bye Bye
2. I Don’t Want to Miss a Thing
3. It’s Gonna Be Me
4. Jaded
5. Walk This Way

Bruno Mars & Red Hot Chili Peppers

A funk és a hazafiasság került a főszerepbe, előbbit különösebben nem, utóbbit már egy picit erősebben bánjuk. Bruno Mars olyan lazán adja a fiatal James Brownt, hogy attól még a sánták is táncolni kezdenek, de amikor megjön a Red Hot Chili Peppers, akkor aztán tényleg elszabadulnak az indulatok. Ügyes show, ahol inkább a zene dominál, de persze a színpadkép sem éppen egy haknikirály mucsajröcsögei fellépését idézi.

Setlist:


1. Billionaire
2. Locked Out of Heaven
3. Treasure
4. Runaway Baby
5. Give it Away
6. Just The Way You Are

Katy Perry & Lenny Kravitz

Katy jön, és bő 12 percben lenyom egy akkora show-t, hogy azt sokan másfél órában sem tudják összehozni. Lenny Kravitz megjelenése mondjuk nem ad hozzá semmit a műsorhoz, de kedves kis adalék. Tőle valahogy nem hangzik annyira extrán az I Kissed a Girl. Megvolt. Értjük. Szerette. Énekelhette volna kicsit durvább szöveggel is. Na de nem is ez a kemény, hanem az előre be nem jelentett Missy Elliott blokkja, aki 2010 óta csak egyszer volt hajlandó előjönni a barlangjából egy brazil fellépés erejéig. A teljes felületén kivetítős színpad és annak használata bárkit leborulásra késztet. A végén persze tűzijáték. És maga Katy. Csodás.

Setlist:

1. Roar
2. Dark Horse
3. I Kissed a Girl (feat. Lenny Kravitz)
4. Teenage Dream
5. California Gurls
6. Get Ur Freak On (Missy Elliott-blokk)
7. Work It (Missy Elliott-blokk)
8. Lose Control (Missy Elliott-blokk)
9. Firework

Coldplay & Bruno Mars & Beyoncé

Hatalmas összeborulás a látszólag össze nem illő előadók között bő 13 percben, ahol Beyoncé és Bruno Mars már rutinus Halftime Show-fellépőként térnek vissza, és tulajdonképpen semmi meglepő nem történik, de olyan kellemes az egész. Az Uptown Funk pedig élőben a legállatabb.

Setlist:

1. Viva La Vida
2. Paradise
3. Adventure of a Lifetime
4. Uptown Funk (Bruno Mars)
5. Formation (Beyoncé)
6. Fix You
7. Up&Up

Fotó: AFP

Az eredeti Safe House cím félrevezető, mert azt hihetjük, hogy a cselekmény végig egy házban játszódik. Az első mozgalmas akciójelenet is ezt a gyanút erősíti bennünk, de hőseink hamar kiszabadulnak a négy fal közül, ettől viszont kicsit sem lesz változatosabb a svéd Daniel Espinosa első hollywoodi mozija.

Akinek volt szerencséje tavaly az Álcák csapdája és a Válogatott gyilkosok filmekhez, pontosan tudja, hogy néz ki egy elbaltázott kémthriller és egy tét nélküli, száraz akciófilm. A Védhetetlen olyan, mintha a kettő keveréke lenne, de azért ennyire nem rossz a helyzet, mert minden a helyén van, és akinek nincsenek olyan luxus elvárásai, hogy egy mozgókép a műfaji kliséken kívül legalább egy eredeti mozzanatot is tartalmazzon, még élvezni is fogja a mókát.

Ha tetszett, nézd...

 • A Quantum csendje
 • Száguldó bomba
 • A Bourne-rejtély

Egy igazi Player olvasó azonban sosem éri be a kevesebbel, ezért érdemes még néhány mondatot szánni a svéd Daniel Espinosa munkájára. A rendező legutóbb az Instant dohány című skandináv gengszterfilmmel rukkolt elő, ami korrekt munka volt, de ha most idejönne Scarlett Johansson, és felajánlaná, hogy örökre a szexrabszolgám lesz, cserébe idézzek fel neki egyetlen jelenetet a moziból, máris lenne egy okom az öngyilkosságra. Espinosa amúgy profi alkotó, remekül adagolja a dinamikus akciójeleneteket, ahogy a nagykönyvben meg van írva, de ő is érezte, hogy nem élete legfontosabb forgatókönyve került a kezébe, amikor rábólintott a Universal ajánlatára.

A világ szerint

 • IMDB: 7.2
 • Rotten Tomatoes: 53%
 • Metacritic: 53/100
 • Rolling Stone: 2/4

A cselekmény egy bizonyítani vágyó CIA ügynök (Ryan Reynolds) és egy évek óta körözött, amerikai titkosszolgálatot eláruló férfi (Denzel Washington) fogócskáját tárja a nézők elé, de van itt szerelem, árulás, korrupció, senki sem az, akinek látszik, vagy hogy drága Virág elvtárstól idézzünk: az a gyanús, ami nem gyanús. Egészen meglepő módon a főszerepben nem Jason Statham, sőt, nem is Gerard Butler keménykedik, hanem Ryan Reynolds, aki csak most fog belejönni a lövöldözésbe, ellenben Denzel Washington jó ideje megragadt a tucat-akciófilmek folyóhomokjában. Mellettük feltűnik Vera Farmiga is egy jelentéktelen szerepben, valamint Brendan Gleeson, aki láttán mostantól mindig kőbunkó ír beszólások jutnak majd eszünkbe a Guardistának köszönhetően.

Védhetetlen (Safe House)

 • Hossz114 perc
 • Rendező Daniel Espinosa
 • Főszereplők Ryan Reynolds, Denzel Washington, Vera Farmiga
 • Kinek? Adrenalin junkieknak / Akció-thriller fanoknak / Akiknek elegük volt a romantikázó Reynoldsból


Bármennyire is lapos a forgatókönyv, Espinosa fektethetett volna nagyobb hangsúlyt a két főszereplő karakterének és háttértörténetének megrajzolására, mert így nincs kiért izgulni. Továbbá ő is beleesik abba a hibába, ami ebben a zsánerben elég gyakori: azt hiszi, pusztán a lövöldözéssel felrázza a nézőket, pedig ez veszélyes játék, ugyanis ha nincs tisztességesen összerakva az alapanyag, a stuki fordítva sül el, és a monoton fegyverropogás inkább elaltatja a publikumot. A másik komoly baklövés, hogy a mozi textúrája is andalító. Értjük mi, hogy a Bourne-sorozat mekkora hatással volt a hasonló filmekre, de hiába a szénné vágott bunyók és a mozgalmas fokvárosi autós üldözés, vagy a macska-egér játék a stadionban, ha ez a szűrőzött, kézikamerás, szemcsés, szürke képi világ olyan hatással van ránk, mintha esőben vezetnénk egy autósztrádán.

Espinosa muníciója nem tart sokáig, és ha nem vigyáz, emberünk könnyen a Tony Scott-szindróma egyik újabb áldozata lehet. Aktuális filmje arra mindenesetre elég, hogy csillapítsa a függők éhségét a közelgő Bourne-hagyaték és a huszonharmadik James Bond kaland érkezéséig.
[stamp_3]