Ezt az öt karaktert szeretnénk a legkevésbé a holtak között látni a Trónok harcában

Azt már átvettük, mely szereplőket gyűlöljük a leginkább és most a hatodik évad hátborzongató teasere láttán azt is sorra vesszük, kit féltünk a legjobban kedvenc sorozatunk szereplői közül. Neked kiért fájna a legjobban a szíved?

5. Jaime Lannister

Ej de utáltuk ezt a nagyképű fajankót! Aztán fogságába esett, egy túlbuzgó barom levágta a jobb kezét, majd Catelyn Stark kérésére Brienne visszakísérte Királyvárba és az úton valami megváltozott. Jaime már régen nem az az öntelt, vérfertőző piperkőc, akinek a sorozat kezdetekor láttuk. Kiderült róla, hogy van szíve, tudja, mi az a tisztelet és minden körülmények közt hű az elveihez. Mostanra már nagyon nem szeretnénk, ha távozna az élők sorából.

4. Bronn

Bronn egyszerű zsoldosból lett Tyrion védelmezője, majd a királyvári intrikák elől visszavonuló földesúr. A nyugdíjazása után sem dőlhettünk hátra a fotelben, hiszen az ötödik évadban Jaime kérésére ismét akcióba lendült. Kezdetben még azt hittük róla, hogy egyszerű töltelék a húsdarálóban, aztán szépen lassan szimpatikus, de szürke epizódszereplőből az egyik kedvencünkké vált. Imádjuk, mert egy igazi badass motherfucker. Olyasvalaki, aki a legnagyobb veszéllyel is képes egy vállrándítás után dalolva szembemenni.

3. Havas Jon

Az előző évadban is hullottak az emberek, mint a forgács, de egyiküket sem sajnáltuk annyira, mint Havas Jont, aki jóformán erkölcsileg makulátlan karakter, ami igen ritka a Trónok harca vérmocskos világában. Meghalt? Szerintünk nagyon nem. Mi arra tippelünk, hogy Melisandre nem hiába tért vissza a Falhoz, és hogy a halálig az Őrséghez hű Jon halála szükséges fordulat volt, hogy kedvencünk végre nagyobb szerephez juthasson Westeros történetében. Reméljük, igazunk lesz!

2. Daenerys Targaryen

Daenerys a szemünk előtt vált törékeny szösziből a Sárkányok anyjává. Bár a hatalomért folytatott kegyetlen játszmában neki is be kellett mocskolnia a kezét, mostanra mégis ő lett az egyetlen, akit el tudunk képzelni Westeros trónján és akiért emiatt jobban aggódunk bárkinél – egy embert kivéve…

1. Tyrion Lannister

Aki nem más, mint a legapróbb Lannister. Úgy tűnik, hogy az oroszlános ház tagjai előbb-utóbb gyűlölt intrikusokból pozitív figurákká válnak. (Az ötödik évad utolsó részében még az addig utálatos Cersei iránt is éreztünk némi szimpátiát.) Tyrionra is csak úgy tekintettünk az elején, mint egy semmirekellő élvhajhászra, aztán meglepetésre kiderült, hogy emberünk furfangos, hősies, ha kell és aranyból van a szíve. Ha kinyírják, nem nézünk több Trónok harcát! (Dehogynem. De akkor is, el a kezekkel Tyriontól!)

Player Autószalon

A zseniális amerikai színész napra pontosan ma, július 23-án lenne 49 éves. Az utolsó portréjával emlékezünk rá.

Hoffman több filmben nyújtott zseniális alakítást, mint azt itt fel tudnánk sorolni, ő volt az a figura, aki a legpocsékabb Ben Stiller-filmet is fel tudta emelni arra a szintre, hogy komolyan kellett venni. Persze ennél sokkal többről van szó, ahogy az Esquire-ben írták, ha a neve szerepelt egy film stáblistáján, az olyan volt, mint egy minőséget garantáló pecsét. Halála után mi is összeszedtük a kedvenc alakításainkat tőle, nézd meg őket, és aztán nézd meg a filmjeit is.

Hoffman pályakezdő színészként

A döbbenetes, hogy ez a végtelenül tehetséges ember a sikerek ellenére sem volt soha elégedett a teljesítményével, még a sikerei csúcsán is előfordult vele, hogy egy általa nem tökéletesnek vélt alakítás miatt depresszióba zuhant. Egy barátja mesélte, hogy egy Broadway-darabban nyújtott teljesítményével annyira nem volt elégedett, hogy azt tervezte, abbahagyja a színészetet, Franciaországba költözik és angolt fog tanítani.

Hoffman az Apu vad napjai forgatásán

2014. január 19-én, szűk két héttel halála előtt a Sundance Filmfesztiválon járt, ahol két filmjét, Az üldözöttet és a God’s Pocket-et promótálta. A 46 éves, Oscar-díjas színész leült Victoria Will féyképezőgépe elé is, aki ferrotípiás eljárással készített róla egy portrét. Ilyen lett.

2014. február 2-án, tíz nappal később iskolába kellett volna vinni a gyerekeit, de a családjától két háztömbnyire lakó színész nem jelent meg. Egy barátja, az író David Katz és annak barátnője néztek fel hozzá, és a fürdőszobában tűvel a karjában találtak rá a halott színészre. Hoffman 2013 májusában vonult be egy klinikára, hogy megszabaduljon heroinfüggőségétől, és úgy tűnt, ki is kezelték. A rendőrség azonban ötven tasaknyi heroint és egyéb narkotikumot talált a lakásában, a halál oka pedig nem túl meglepő módon túladagolás volt.

Ethan Hawke

Player Autószalon

Jobbnál jobb nők népesítik be a trekkie-világot. Tíz nagy kedvencet mutatunk be, aki miatt bármikor vállaltunk volna takarítói állást valamelyik hajón.

 1. 10/10


  Jadzia Dax (Terry Farrell)

  Sorozat: Deep Space Nine

  Ki ne emlékezne arra a leszbicsókra, amely olyan gyönyörűen csattant el Jadzia és Lenara között? De nem csak azért szerettük Ezri elődjét, a Terry Farrell által elővezetett karakter nőies volt, csodaszép, és sajnos hirtelen halállal távozott.

 2. 9/10

  T’Pol (Jolene Blalock)

  Sorozat: Enterprise

  Gyönyörű vulcani lány, akit bírtunk rövid és hosszú hajjal is, a lényeg az volt, hogy kemény tekintete alatt feszüljön rajta a ruha. Feszült. Közben egyszerre volt hűvös és izgató.

 3. 8/10

  Kira Nerys (Nana Visitor)

  Sorozat: Deep Space Nine

  Bajoron született keménycsaj, akinek megformálója már önmagában sem evilági, Nana Visitor színésznő neve is bőven elég lenne ahhoz, hogy valaki máris űrlénynek nézze.

 4. 7/10

  Ezri Dax (Nicole de Boer)

  Sorozat: Deep Space Nine

  Kislányos arcú nagylány, akinek a fegyver is jól áll a kezében. Bármennyire is bájos a pofikája, bármennyire is tűnik első ránézésre esetlennek, van benne valami nagyon dögös.

 5. 6/10

  Dr. Helen Noel (Marianna Hill)

  Sorozat: Star Trek (az eredeti széria)

  Ha létezik ultramini ruha, akkor azt sikerült megtalálniuk a régi széria készítőinek, és fel is vetették Marianna Hillel. Az eredmény: egy szexi karakter, akit azóta sem lehet elfelejteni. Pedig egy ’66-os epizódról beszélünk.

 6. 5/10

  Robin Lefler (Ashley Judd)

  Sorozat: Az új nemzedék

  Ashley Judd bármelyik korábbi nagy művében elvitte volna a legszexisebb karakter díját, és ezzel a Star Trek sincs másképp. Judd minden egyes képkockán szexi, az akkor még csak 23 éves színésznő fájdalmasan keveset szerepelt a szériában.

 7. 4/10

  Hoshi Sato (Linda Park)

  Sorozat: Enterprise

  Két szerkót nem fogsz neki elfelejteni soha: a haskivillantós feszülőset, és azt, amelyik fennakadt egy fogantyún az esése közben. Szép, vad, egzotikus. Egyéb kérés?

 8. 3/10

  Kamala (Famke Janssen)

  Sorozat: Az új nemzedék

  Ashley-hez hasonlóan a szépséges exmodell sem töltött túl sok időt a szériában, na de az az egy epizód…  Az ő esetében az a legérdekesebb, hogy az X-Men-mozikban és a Star Trek-ben is Patrick Stewart oldalán volt látható.

 9. 2/10

  Hét Kilenced (Jeri Ryan)

  Sorozat: Voyager

  Minden idők egyik legszexisebb Star Trek-karakterére elég csak ránézni, és máris felpattannál vele egy űrhajóra. Nem volt még egy olyan nő, akin ennyire vadítóan állt volna a feszülős szett. Jeri Ryan volt a trekkie-univerzum tökéletes teste.

 10. 1/10

  Carol Marcus (Alice Eve)

  Film: Star Trek: Sötétségben

  A szöszi Alice erős versenyben van minden idők legszebb ST-csajának díjáért. A trófea elhappolásának érdekében fehérneműre is vetkőzött a Star Trek: Sötétségben egyik legszexibb jelenetében. Nem tudjuk őt elítélni ezért, sőt, szorgalmaznánk, hogy a legtöbb filmjében tegye is ezt meg.