Luke Skywalker egyszemélyes vadászgépe egyértelműen a Csillagok háborúja egyik legjellegzetesebb járműve, melyet már több alkalommal is elkészített a Lego, de most először vált az X-szárnyú vadászból gyűjtőknek való szett.

Nagyszerű humorérzékkel és stílusosan 2023. május 4-én (may the force be with you, vagyis az erő legyen veled) lesz elérhető a Lego Star Wars X-szárnyú vadászgép készlete, aminek részletes kidolgozása egyértelműen remek Ultimate Collector Series szetté teszi.

1949 darabból egy 55 centiméter hosszú vadászgép áll majd össze a Csillagok Háborújából.

George Lucas klasszikusa ugyan csak fikció, de számos elem és a történet is aprólékosan kidolgozott, így az X-szárnyú vadászgépnek is remek sztorija van. Az igazán keményvonalas rajongók biztosan rávágják, hogy a gépet az Incom Corporation tervezte és a vállalat 4L4 jelzésű motorjaival szerelték, valamint Taim & Bak KX9 lézerágyúkkal.

Ezek az elemek mind láthatóak is a Lego készletén, melynek talapzatán szerepelnek a főbb műszaki adatok, a vadászgép pedig az ég felé nézve állhat vele a polcon vagy vitrinben. A tartozékok között van a pilótafülke mögé helyezhető R2-D2 robot és Luke Skywalker.

Nevét a kereszt alakzatban szétnyitható szárnyai után kapta, amivel egyértelműen a sci-fi legmenőbb vadászgépe már évtizedek óta.

Ezzel a géppel sikerült győzedelmeskedni a Halálcsillag felett is, melynek Lego UCS változata 55 centiméter hosszú, 27 centiméter magas és 44 centiméter széles, tehát elég látványosan mutat összeépítve. Ez a méret korábbi X-szárnyú készletekhez képest részletesebb kidolgozást engedett meg a tervezőknek, ami meglátszik a közel 240 eurós áron.

Ez is érdekelhet:

Állati jó a Lego Icons klasszikus Land Rover Defendere

Na, ki fog rohanni a Lego boltba április első napján a Defenderért? Szerintem sokan.

Ez történt A Wall Street farkasa Lamborghinijével

Ez a fehér Countach volt minden idők egyik legdrágább filmes autója.

Ezzel te leszel a Marvel-univerzum Elon Muskja

Több mint négyezer elem után áll össze a Marvel tematikájú Legók csúcsa, a Hulkbuster.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz remek film az „annyira szar, hogy az már jó” kategóriából

További cikkeink a témában