Oscar-díjat nyert a Saul fia!

Most már egészen biztos, hogy 2016 a magyarok éve: a foci válogatottunk harminc év után újra világversenyen szerepel, jégkorongozóink ismét az A-csoportban mérkőzhetnek meg a legjobbakkal, és 34 év után végre újra van magyar Oscar-díjas film is: Nemes Jeles László filmje, a Saul fia a legjobb idegen nyelvű filmnek járó kategóriában kapta meg a filmvilág legrangosabb elismerését.

A náci haláltáborokban a holttestek elégetését végző Sonderkommandó egyik tagjának történetét bemutató film az elmúlt fél évben szinte minden létező díjat megnyert a Cannes-i filmfesztivál nagydíjától a független Oscarig, de igazán toronymagas esélyessé akkor vált, amikor magyar filmek közül elsőként sikerült elhoznia a Golden Globe-ot is a januári díjátadón. Így a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díj bejelentésekor tulajdonképpen hátradőlve nézhettük, ahogy Nemes Jeles László és csapata letarolja a Los Angeles-i Dolby Színházat, de azért hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy nem növesztettünk még néhány ujjat, csak hogy azokról is lerághassuk a körmünket abban a néhány másodpercben, amíg Sofia Vergara felolvasta a győztes nevét.

"Az emberiség legsötétebb óráiban is van bennünk egy belső hang, ami lehetővé teszi, hogy emberek maradjunk. Erről szól ez a film." - mondta el a rendező köszönőbeszédében.

A Saul fia egyébként nem csak az Oscar-díj elhódításával írt történelmet, de a tengerentúlon eddig összehozott több mint egymillió dolláros mozis bevétellel már most ez minden idők legsikeresebb magyar filmje az USA-ban. Az Oscar-díj elnyerése után pedig nem is kérdés, hogy még tovább fog nőni az érdeklődés iránta.

Laci, köszönjük neked ezt a csodás élményt!

(Nyitókép: AFP)

Carice van Houten a Game of Thronesban is rendszeresen ledobja a ruháit, de hála istennek meglehetősen sokszor megtörtént már ez a filmtörténelemben. Csodálkozzunk rá, mennyire bitang jó nő.

Most tekintsünk el azoktól a pillanatoktól, amikor az amúgy is konkrét csöcstengert mutató Trónok harcában mászik rá valakire ez a gonosz szexistennő, és attól a pillanattól is, amikor láthattuk, tulajdonképpen hogyan is néz ki valójában, mert az büntetett. Maradjunk Carice Van Houten csodálatos testénél, amelyet bőszen mutogatott már a karrierje során ruha nélkül, meg is mutatjuk azokat az eseteket, amikor mindez megtörtént. Van itt a Game of Thrones-jelenetein kívül látnivaló bőven. Ha szereted Carice van Houtent, akkor csak tessék, most nyílik a mennyország kapuja!

Father’s Affair

Black Butterflies

Fekete könyv


Stricken

A Thousand Kisses

The Happy Housewife