Először is szögezzük le, hogy a Zöld Pardon legnagyobb ellenfelének kikiáltott Soroksári úti Park nem akar a ZP konkurensévé válni, és a bent látottak alapján a kijelentést el is hisszük nekik. A szórakoztató központ ugyanis sokkal színesebb és sokrétűbb programstruktúrával készül a május 3-ai megnyitóra, és az azt követő öt hónapra. Itt 5 helyszínen folyik a parádé, a 11.000 m² alapterületű Parkban a pop/rock koncertek mellett megfér a jazz, a zenei programok mellett pedig színházi előadások és kiállítások is láthatóak lesznek.

A reggel 9-től reggel 5-ig nyitva tartó Park megközelítés szempontjából zseniális helyre került. Öt éjszakai busz áll meg a Park közvetlen közelében (901, 923, 918, 937, 979), a bejárattól alig pár méterre fekszik a HÉV megálló, a 2-es és a 24-es villamos, de rövid sétára található az 1-es villamos végállomása is. Bár közlekedési csomópontban helyezkedik el, lakó- és irodaházak nem találhatóak a környéken, így vajmi kevés esélye van a hangzavar miatt problémázó nyugdíjasok előkerülésének.

 

Minden este kétféle belépőt vásárolhatunk, a drágább 1500 Ft-ért megváltható jegy feljogosít minket a koncerten bulizásra is, az 500-assal viszont nem léphetünk be a Nagyszínpad elé, de ha elővételben vásároljuk meg a koncertjegyet, akkor az is csak 500-ba kerül, ami a hülyének is megéri, ha pl. egy Dub Pistolsról, vagy Dorfmeisterről van szó. Este kilenc előtt a party-területre (a koncerthelyszínt leszámítva) ingyen sétálhatunk be, koncert után, 10 óra körül pedig egységesen 500 Ft-ot kell kicsengetnünk a beugróért. Este 9-ig olcsó tequila, olcsó sör, mindkettő 300-ért. Valószínűsíthető a folyamatos sör és tequila szag.

A Park nem véletlenül épült mozdítható konténerekből, a téli hónapokra eltakarítja őket az építő csapat, majd szabadon átjárhatóvá teszik a területet, jövő áprilisban viszont újra a helyükre kerülnek az elemek, hogy elkezdődhessen a következő szezon. Egyelőre azt lehet tudni, hogy a tulajdonosok két éves bérleti szerződéssel rendelkeznek, de szeretnének tovább is maradni. Nyilván. Mi is maradhatunk majd minden nap délután 5-től reggel 5-ig, bizonyos pontjai viszont egész nap látogathatóak lesznek. Lássuk akkor a helyszíneket, na meg azt is, hogyan zajlanak jelen pillanatban a munkálatok. Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy jelenleg még bőven tart az építkezés, úgyhogy ne tessék megijedni a fotókon látható zord körülményektől, május 3-ra minden a helyére kerül.

DÓM

A Park éke, egy hatalmas kupola, amelyben sportközvetítések izgulhatóak végig. Egyik hozzátartozó része nyári teraszként is funkcionál majd, ahol ebédelni, vacsorázni is lehet. Rimóczi Imre, építész szerint a Dómban lehetőség lesz egy lelátó építésére is. Fehér vászonborítást kap, ami kívülről és belülről is vetíthető: a bulik során kívülről, éjszaka a sportközvetítések során viszont belülről vetíthető fel a falakra a stadion képe. Május 19-én, szombaton a BL-döntőn remekül meg is vizsgálhatjuk, hogyan működik a rendszer.

HOPPÁ!

Zártkörű klubhelyszín, többnyire zenészeknek, de a Szeparé mintájára egy kártyával bárki számára látogatható a helyszín. Egy folyosó vezet át a backstage-ből a Hoppá!-ba, így elég valószínű, hogy előfordulnak majd ott is az aznap fellépő zenészek. Hatalmas terasszal rendelkezik, amelyről teljesen belátható a helyszín.

NAGYSZÍNPAD

A színpad külföldi produkciókra van igazítva, az elmondások szerint a Sziget Nagyszínpadával közel megegyező riderrel készült. A koncertteret két oldalról bárok szegélyezik, tehát nem lesz baj az italhoz jutással. Bármi történik, a terület biztonsággal kiüríthető, akár pillanatok alatt el lehet tüntetni 8.000 embert a külső kordonok elmozdításával, tehát egy komolyabb természeti katasztrófa esetén sem kell attól tartanunk, hogy bent ragadunk a Parkban.

ÓVÓHELY

Meglepetés volt az építők számára ez a helyszín, mivel a IX. kerületi óvóhelyi nyilvántartásban sem volt benne. Semmi gond, kihasználásra került a hatalmas terület, egy önálló kortárs galériaként fog üzemelni. Szó esett róla, hogy esetleg a Ludwig Múzeummal összekapcsolódva indul a galéria, de erről egyelőre még semmi konkrétumot nem tudott elárulni a Park csapata.

RETRO KERT

Két táncterem kapott helyet a területen. Retró zene orrba-szájba, a fiatal korosztálytól a harminc fölöttiekig mindenki megkapja a magáét.

PÁLINKATERASZ

Nem kevesebb mint 458 féle pálinka kapható, szóval aki itt nem talál magának valami finomat, az vagy nagyon válogatós, vagy túlságosan maximalista.

POPART

Az elektronika-imádók mekkája, egy fedett tánctér, melyet jelen pillanatban is igen nagy erőkkel építenek a tetőtől talpig festékes úriemberek.

Ennyiből talán már látszik, hogy mennyire ügyesen került beépítésre a hatalmas terület. De hogy egy kicsit a fellépőkről is essen szó, nézzük a májusi programot, és tekintsünk ki júniusra is, amikor fellép Sister Bliss, a Faithless DJ-csaja, valamint Goldie, az aranyfogú DJ-állat.

A tovább gomb mögött megtalálod a Park májusi programfüzetét: