Gyilkossági helyszín az első emeleten – Szobafogság, azaz kalandjáték élőben

Gombamód szaporodnak a jussunk ki a szobából-típusú játékok. A ParaPark és a MindQuest után itt a Szobafogság, mi pedig jól kipróbáltuk.

A ParaPark annak idején igen nagyot robbantott azzal, hogy a számítógépes kalandjátékokat átrepítette az életbe, ráadásul nagyon jó színvonalon, de sajnos mivel nem tudtak sebtében összedobni húsz-harminc pályát, a két helyszín megoldása után az emberben hamar ott maradt a hiányérzet, és csak reménykedni tudott abban, hogy egy-két éven belül újra nyitnak egy újabb pályát. Nagyon helyesen megjelentek azonban a hasonló stílusú vállalkozások, köztük a Szobafogság, ami két szobát, a Gyilkossági helyszínt és a Párttitkár irodáját ajánlja fel a kettő-öt fős csapatoknak.

Itt keresd:

Web:
http://www.szobafogsag.hu
Cím:
Budapest, Visegrádi u. 8., I. emelet

A Szobafogság egy május végén indult, jóformán egyszemélyes projekt, az ötletgazda egyedül álmodta meg a pályákat, ő készítette a videókat, a zenéket, a honlapot, jó hogy nem saját kézzel gyártotta le a bútorokat is a biztonság kedvéért. A tulajdonos úgy álmodta meg a játékot, hogy mindenképpen belvárosi, központi helyen legyen, és versenytársaitól ellentétben ne alagsori helyszínen folyjék a kijutásért való küzdelem.

A helyszínválasztással azokat a játékosokat és cégeket igyekezett becsábítani, akiket eddig taszítottak a pincében elhelyezkedő szabadulós-agyalós játékok, de valami sokkal emberközelibb helyen el tudták volna képzelni, hogy befizessenek egy körre, illetve hogy csapatépítés céljából odairányítsák dolgozóikat.

A játékban rengeteg munka van, az indulás óta pedig természetesen a pályák agya már többedmagával, moderátorokkal dolgozik, akik irányítják a szabadulni vágyó emberek szórakozását, sőt, egy ideje már két tulajdonos viszi a céget és annak két helyszínét, ami hamarosan több pályával is bővülni fog.

A jelenleg működő két verzió mondhatni a megszokott minőséget hozza. Hogy ne spoilerezzünk el mindent, ne menjünk bele a részletekbe, de annyit talán mondhatunk, hogy aki jól szórakozott a konkurens cégek pályáin, az itt is jól fog, és ugyan a tapasztaltabbak már nagyobb meglepetések nélkül végig tudnak menni a feladványokon, azért lesz egy-kettő, ami a legedzettebbeket is megizzasztja majd. Persze nem szó szerint.

Továbbra is horrormentesen, nyomok követésével, ésszel juthatsz ki, ami örvendetes tény, csakis csapatmunkával, szervezetten működhet sikerrel a játék. És ugyan az előbb konkurens cégeket emlegettünk, mégsincs verseny a hasonló szórakozást kínáló helyszínek között, sőt, a Szobafogság és a MindQuest például ajánlja játékosainak, hogy ha már végeztek minden egyes pályával, nehogy kihagyják a másik cég által nyújtott verziókat is. Ez pedig több mint szép dolog. Szóval szedd össze a csapatot, irány a gyilkossági helyszín, vagy a párttitkár irodája! Nem fogod visszakérni azt az egy órát az életedből.

Olvasd el a ParaPark agyával készült interjúnkat, és a MindQuestről készült tesztünket is!

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon