Nő a nővel – A filmtörténelem legvadítóbb női szeretői

Képkockák, amelyeken férfiaknak nincs helyük, mégis ők élvezik a legjobban a történéseket.

 1. 1/1


  Jennifer Tilly & Gina Gershon

  Film: Fülledtség

  Wachowskiék első filmjében nem a sztori vált emlékezetessé, hanem egy olyan női páros, akiktől jó, hogy nem gyulladt ki a vászon. A még kezdő tesók láthatóan csak a szárnyaikat bontogatták a '96-os Fülledtség-ben, de az az egy, hosszú snittel elintézett ágyjelenet már erősen hozta a később a Mátrix-ban tapasztalt ízeket. Ha ez nem égett bele a retinánkba, akkor semmi.

  Natalie Portman & Mila Kunis

  Film: Fekete hattyú

  Korábban már megvadult jó kislányokról szóló anyagunkban foglalkoztunk ezzel a párossal, amelynek összeboronálását nem tudunk elégszer megköszönni a filmtörténelemnek. A Fekete hattyú két táncosa külön-külön is csodálatos, de amikor együtt vannak… nos, arra ne is merjünk gondolni.

  Elena Anaya & Natasha Yarovenko

  Film: Egy éjszaka Rómában

  Két eszméletlenül gyönyörű lány, egy szoba Rómában, és minden idők egyik legfülledtebb ágyjelenete. Maga a film teljesen mellékes, a két főszereplő azonban röhögve elviszi a balhét, ebben sokat segít az is, hogy a lányok csak nem akarnak ruhát venni magukra, de hát minek is.

  Amanda Seyfried & Julianne Moore

  Film: Chloe

  Szintén egy megvadult rosszkislány, aki olyan játszi könnyedséggel csavarja az ujja köré az idősebb Julianne Moore-t, mintha világ életében ezzel foglalkozott volna. Olyan páros ez, amitől még az is megnézte a filmet, aki utálja a thrillereket.

  Piper Perabo & Lena Headey

  Film: Egy szoknya, egy szoknya

  A Trónok harca Cersei-je és a Sakáltanya kitudjamárhogyhívjákja ebben a borzasztó címfordítással súlyosbított filmben szeret egymásba, aminek nyomatékot is adnak egy virágboltban. Furcsa pár, de nem nagyon tudjuk feledni azt a virágok közti csókjelenetet.

  Selma Blair & Sarah Michelle Gellar

  Film: Kegyetlen játékok

  És ha már csókjelenet: mindenki emlékszik arra, amikor a gonosz, de végtelenül szexi Kathryn csókolózni tanítja a tapasztalatlan Cecile-t. Hát megtanította rendesen, de a mozinézőket is. Kíváncsiak lennénk, hány DVD talált gazdára a film erős szexuális tartalma illetve kizárólag csakis az ominózus nyelves puszi miatt. Találgatni tudunk csak: nem kevés.

  Angelina Jolie & Elizabeth Mitchell

  Film: Kifutó a semmibe

  Juliet a Lost-ból, avagy Rachel a Revolution-ből és Angelina Jolie szerelme? Hát hol lehet megrendelni ezt a csodálatos filmet? Szerencsére a magyar tévécsatornák is előszeretettel játsszák ezt az életrajzi drámát, ahol (most tessék megkapaszkodni) Angelnia Jolie egy túlfűtött modellt alakít. Aki meglepődött, az most rögtön nézze végig a teljes Jolie-életművet.

  Naomi Watts & Laura Harring

  Film: Mulholland Drive

  Két színésznő, ha egymásba gabalyodik. A rémisztő David Lynch-film önmagában is remek darab, és akkor még nem is beszéltünk a két főhős által előidézett erősen túlfűtött hangulattól, ami még akkor is belengte a mozitermet, amikor éppen félelemre késztető, extrémen sötét részhez érkeztünk.

  Emily Blunt & Natalie Press

  Film: Szerelmem nyara

  Emily egyik korai, független filmes zsengéjében Natalie iránt lobban lángra egy teniszpályán, a férfinéző pedig elkezd gondolkodni, hogy hová tehette a már pókhálókkal belepett ütőket, mert ha ilyen történik a salakon, azt bizony élőben is látnia kell. A film főként a páros szerelme és meztelen jelenetei miatt kavart nagy port, bár maga az alkotás is bőven az emlékezetes drámák közé sorolható. Már ha valakit érdekel a film minősége is a csajok mellett…

  Hilary Swank & Chloe Sevigny

  Film: A fiúk nem sírnak

  Ez a szerelem egy kissé kilóg a többi közül, itt ugyanis a szépséges Hilary fiúként maszkírozva van jelen, ennek köszönhetően a teljesen valószínűtlen nő a nővel kombináció egyik legzavaróbb, de felejthetetlen variációjával van dolgunk. A még harmatos Chloe és a szintén brutálisan fiatal Swank kisasszony ráadásul színészi játékból is csillagos ötösre vizsgázik.

  Rachel McAdams & Noomi Rapace

  Film: Gyilkos vágyak

  Teljesen valószínűtlen páros, akik ajkai már a mozi plakátján is beindítják a fantáziánkat. A film tétovázó női szinte teljesen nyíltan gerjednek egymásra, ez a ki nem mondott vágy pedig olyan vibráló energiákat mozgat meg a játékban részt vevő felek között, amitől azonnal egymás karjaiba taszigálnánk őket. Brian De Palma azonban nem adja ilyen könnyen, hogy mennyire nem, azt április 25-étől lehet azonban csak megtekinteni a mozikban.

Minden éven egyszer eljön a sóbiznisz ünnepe, ami köré spontán módon összeverődik egy amerikai focidöntö is. A költségvetés nem éppen egy bivalytárogatói  koncertével vetekszik, a közreműködők is hihetetlenek, ahogyan a showkészítés nagykönyvében az meg van írva. A Player most bemutat néhányat a legsúlyosabb esetekből. Janet Jackson mellét kivéve...

Madonna

Na ki a legnagyobb megalomán a világon? Madonna sosem viccel el semmit, a 2012-es Halftime Show nagyobb, hosszabb, vágatlanabb volt minden eddiginél. A több mint 12 perces szett alatt parádézik a Cirque de Soleil, vendégmuzsikusként benéz az LMFAO két idiótája, M.I.A., Nicki Minaj és Cee Lo Green is. A playback partit, és a megbotlást lazán megbocsátjuk Madonnának, hiszen akkora látványt kanyarintott, amibe beleremegett a föld. Ugyan ki más fedné le a teljes pályát egy hatalmas kivetítővel?

1. Vogue
2. Music (+Party Rock Anthem + Sexy And I Know It)
3. Give Me All Your Luvin'
4. Open Your Heart / Express Yourself
5. Like a Prayer

New Kids On The Block

Nem mehetünk el szó nélkül az 1991-es Disney/Benetton reklámnak is beillő show mellett, ahol az ereje teljében lévő New Kids sikítást előidéző csípőmozgással hódít a gyereksereg között, a Disney palota háttér előtt. A Step by Stepet persze senki sem úszta meg.

Setlist:

1. Step by Step
2. This One’s for the Children
3. It’s a Small World After All

Black Eyed Peas & Usher & Slash

Minden idők második legdurvább show-ja, az LCD és a LED kijelzők minden vállfajának felvonultatásával (naná, hiszen a Tron 2.0 az alaptéma), egy teljes pályányi táncossal, akik ijesztően egyszerre mozognak, és még világítanak is, hogy a buli ki is nézzen valahogy. Slash is felnéz a LOVE felirat alakú színpadra, de mintha nem lenne formában. Mennyből az angyalként érkezik Usher helikopterről. Semmi extra, csak egy átlagos 2011-es Halftime show.

Setlist:

1. I Gotta Feeling
2. Boom Boom Pow
3. Sweet Child O’ Mine
4. Pump It
5. Let’s Get It Started
6. OMG
7. Where Is The Love?
8. The Time (Dirty Bit)

Michael Jackson

Most visszanézve annyira nem is extra Jacko 1993-as fellépése (mármint a közönséget megtévesztő bevonuláson kívül), táncosok vannak dögivel, a Művész top formában, de akkor még nem az volt a lényeg, hogy akkora kijelzőket hozzanak be a pályára, ami röhejessé teszi még a 260 cm átmérőjű, 40 milliós tévéket is. A fellépés mindenesetre egy a legjobb formájában lévő szupersztárt mutat.

Setlist:

1. Jam
2. Billie Jean
3. Black or White
4. Heal the World

U2

Ha úgy nézzük, a 2002-es U2 Super Bowl műsor semmivel sem több, mint egy átlagos koncertjük. Viszont nem is kevesebb. És mivel tudjuk, hogy Bonoék akkora színpadképeket álmodnak meg maguknak, amik a Puskás Stadionba sem férnek be, kénytelenek vagyunk kijelenteni, hogy a show nagyon rendben volt.

Setlist:

1. Beautiful Day
2. MLK
3. Where the Streets Have No Name

Prince

Öreg herceg nem vén herceg, ezt már a Sziget óta tudjuk. Prince 2007-ben Foo Fighterst játszik, ami már eleve jófejség, és ha azt is hozzá tesszük, hogy ez a dal a Best of You, ráadásul teljesen átgyúrva, egyből kihagyhatatlanná teszi a felsorolásból a zseni Super Bowl-fellépését.

Setlist:

1. We Will Rock You
2. Let’s Go Crazy
3. Baby I’m a Star
4. Proud Mary
5. All Along the Watchtower
6. Best of You
7. Purple Rain

The Who

CSI összes pár percben, 2010-ben. De mindezt egy olyan színpadképpel megtámogatva, ami beleég a retinánkba, picit öregesen, de becsülettel, olyan közönségénekeltetéssel, ami hangszálakat szakít. Igazi stadionrock, minden, ami egy ilyen estére kell.

Setlist:

1. Pinball Wizard
2. Baba O’Riley
3. Who Are You
4. See Me, Feel Me
5. Won’t Get Fooled Again

Aerosmith & Britney & ’N Sync & Nelly & Mary J. Blidge

A legfurcsább összeállítás evör. De ilyen a showbiznisz. Elég természetellenesen váltja Justin Timberlake egykori fiúcsapatának nyáldalát egy még nyálasabb Aerosmith sláger, hogy aztán a végén összefussanak a szálak, és az ’N Sync, Britney, valamint az Aerosmith együtt adják elő a Walk This Way-t. Apokalipszis a fanyalgóknak, elég jó vicc a röhögni vágyóknak, show mindenkinek, aki szereti.

Setlist:

1. Bye Bye Bye
2. I Don’t Want to Miss a Thing
3. It’s Gonna Be Me
4. Jaded
5. Walk This Way

Bruno Mars & Red Hot Chili Peppers

A funk és a hazafiasság került a főszerepbe, előbbit különösebben nem, utóbbit már egy picit erősebben bánjuk. Bruno Mars olyan lazán adja a fiatal James Brownt, hogy attól még a sánták is táncolni kezdenek, de amikor megjön a Red Hot Chili Peppers, akkor aztán tényleg elszabadulnak az indulatok. Ügyes show, ahol inkább a zene dominál, de persze a színpadkép sem éppen egy haknikirály mucsajröcsögei fellépését idézi.

Setlist:


1. Billionaire
2. Locked Out of Heaven
3. Treasure
4. Runaway Baby
5. Give it Away
6. Just The Way You Are

Katy Perry & Lenny Kravitz

Katy jön, és bő 12 percben lenyom egy akkora show-t, hogy azt sokan másfél órában sem tudják összehozni. Lenny Kravitz megjelenése mondjuk nem ad hozzá semmit a műsorhoz, de kedves kis adalék. Tőle valahogy nem hangzik annyira extrán az I Kissed a Girl. Megvolt. Értjük. Szerette. Énekelhette volna kicsit durvább szöveggel is. Na de nem is ez a kemény, hanem az előre be nem jelentett Missy Elliott blokkja, aki 2010 óta csak egyszer volt hajlandó előjönni a barlangjából egy brazil fellépés erejéig. A teljes felületén kivetítős színpad és annak használata bárkit leborulásra késztet. A végén persze tűzijáték. És maga Katy. Csodás.

Setlist:

1. Roar
2. Dark Horse
3. I Kissed a Girl (feat. Lenny Kravitz)
4. Teenage Dream
5. California Gurls
6. Get Ur Freak On (Missy Elliott-blokk)
7. Work It (Missy Elliott-blokk)
8. Lose Control (Missy Elliott-blokk)
9. Firework

Coldplay & Bruno Mars & Beyoncé

Hatalmas összeborulás a látszólag össze nem illő előadók között bő 13 percben, ahol Beyoncé és Bruno Mars már rutinus Halftime Show-fellépőként térnek vissza, és tulajdonképpen semmi meglepő nem történik, de olyan kellemes az egész. Az Uptown Funk pedig élőben a legállatabb.

Setlist:

1. Viva La Vida
2. Paradise
3. Adventure of a Lifetime
4. Uptown Funk (Bruno Mars)
5. Formation (Beyoncé)
6. Fix You
7. Up&Up

Fotó: AFP

Mozikban a Spectre, az új Bond-film örömére bemutatjuk az összes főcímdalt is mindenkinek, aki szereti.

James Bond theme

Évjárat: 1962

Film: Dr. No

Előadó: John Barry

From Russia With Love

Évjárat: 1963

Film: Oroszországból szeretettel

Előadó: Matt Monro

Goldfinger

Évjárat: 1964

Film: Goldfinger

Előadó: Shirley Bassey

Thunderball

Évjárat: 1965

Film: Tűzgolyó

Előadó: Tom Jones

You Only Live Twice

Évjárat: 1967

Film: Csak kétszer élsz

Előadó: Nancy Sinatra

On Her Majesty’s Secret Service

Évjárat: 1969

Film: Őfelsége titkosszolgálatában

Előadó: The John Barry Orchestra

Diamonds Are Forever

Évjárat: 1971

Film: Gyémántok az örökkévalóságnak

Előadó: Shirley Bassey

Live and Let Die

Évjárat: 1973

Film: Élni és halni hagyni

Előadó: Paul McCartney & Wings

The Man with the Golden Gun

Évjárat: 1974

Film: Az aranypisztolyos férfi

Előadó: Lulu

Nobody Does It Better

Évjárat: 1977

Film: A kém, aki szeretett engem

Előadó: Carly Simon

Moonraker

Évjárat: 1979

Film: Holdkelte

Előadó: Shirley Bassey

For Your Eyes Only

Évjárat: 1981

Film: Szigorúan bizalmas

Előadó: Sheena Easton

All Time High

Évjárat: 1983

Film: Polipka

Előadó: Rita Coolidge

A View To A Kill

Évjárat: 1985

Film: Halálvágta

Előadó: Duran Duran

The Living Daylights

Évjárat: 1987

Film: Halálos rémületben

Előadó: A-Ha

Licence to Kill

Évjárat: 1989

Film: A magányos ügynök

Előadó: Gladys Knight

GoldenEye

Évjárat: 1995

Film: Aranyszem

Előadó: Tina Turner

Tomorrow Never Dies

Évjárat: 1997

Film: A holnap markában

Előadó: Sheryl Crow

The World Is Not Enough

Évjárat: 1999

Film: A világ nem elég

Előadó: Garbage

Die Another Day

Évjárat: 2002

Film: Halj meg máskor

Előadó: Madonna

You Know My Name

Évjárat: 2006

Film: Casino Royale

Előadó: Chris Cornell

Another Way To Die

Évjárat: 2008

Film: A Quantum csendje

Előadó: Jack White & Alicia Keys

Skyfall

Évjárat: 2012

Film: 007 – Skyfall

Előadó: Adele

The Writing's On The Wall

Évjárat: 2015

Film: 007 Spectre - A Fantom visszatér

Előadó: Sam Smith