Zenék kánikulához

Gyűlölöd vagy imádod a nagy forróságot? Bármelyik csapatba is tartozol, itt és most biztosan találsz legalább egy jó dalt a kibírhatatlan kánikulához.

Fun Lovin’ Criminals – Mr. Sun

Huey és ultralaza zenekara megemlékezik a nyárról, a jól megszokott hangnemben, ultralazán, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva.

The Ataris – Boys of Summer

Az eredeti Don Henley dal felfrissített verziója meglepően jól sikerült, ezért merjük bátran ajánlani a nyári fiúknak és lányoknak, akik imádják a hőséget, vagy épp nem tudnak mihez kezdeni a legnagyobb kánikulában.

Ella Fitzgerald – Too Darn Hot

Túl nagy a forróság, ilyenkor semmire sem képes az ember. Cole Porter eredetije a kánikula okozta sokkot dolgozza fel, amikor az ember még a randijára sem akar elmenni, csak bekapcsolni a légkondit, és hűsölni a négy fal között.

Billy Idol – Hot in the City

Hogy a ’80-as évek mennyire volt furcsa divat tekintetében, az tökéletesen lejön ebből a videóból. Billy bátyánk érdekes sapkában énekel, és még az is kiderül, hogy ha forróság van, a legjobb herebecsípős bőrszerkóban motorra pattanni a városban.

Kerekes Band feat. Mégötlövés – Mr. Hungary

On the bíccs. Mert ilyen időben máshogyan nem lehet kibírni. Állsz a parton, és fűzöd a külföldi csajokat. Ha borzasztó az angolod, az sem baj. És egyébként is, ha nem jönnek össze, akkor jöhet „one more drink, Lacikám”!

Live – Dolphin’s Cry

Maga a dal témája ugyan nem illeszkedik a kánikulához, de ami a zenekarral történik, azt szeretnénk mi is: öntsenek minket nyakon egy hektoliternyi hideg vízzel. Vagy hozzanak egy kád jeget. A megfelelő rész aláhúzandó.

The Underdog Project – Summer Jam

Hogy egy kicsit elmerüljünk a legnagyobb nyári popslágerek tengerében, meg kell jegyeznünk, hogy az egyslágeres The Underdog Project egészen vállalható, 2stepes Summer Jamje mennyivel jobb volt, mint mondjuk a Ketchup Song, vagy a Samba Di Janeiro. Tévedés ne essék, a dal hallgathatósága csakis az előbb említett trackek függvényében értelmezhető, és az azóta eltelt idő is megszépítette a szerzeményhez kapcsolható érzelmeinket.

Sublime feat. Pharcyde – Summer Time

Egy igen örvendetes kollaboráció, egy igen örvendetes dal. Nyárindítónak, forróságban lazításhoz egyszerűen tökéletes.

Rammstein – Sonne

Ha gyűlölöd a meleget, és legszívesebben egy atomtöltettel próbálnád megszűntetni a Nap áldásos tevékenységét, nem lehetsz valami borvirágos hangulatban. A Rammstein ugyan egy kicsit másra gondol a „Nap” szó emlegetése alatt, de ha a nagy forróságban veszed elő, hirtelen képtelen leszel a dalt átvitt értelemben hallgatni.

SBTRKT – Heatwave

Hallucinogén utazás mindazoknak, akiket végleg legyőzött a kánikula, és már csak egy zacskó jéggel képesek ülni egy fotelben, a légkondi közvetlen közelében.

Még több playlist a Player Playlist cikksorozatban!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon