Zenék kerti partihoz

Nyáron a nagy dolgok mindig szabad ég alatt történnek, ezért ha épp nincs máshol pörgés, jobb, ha kézbe veszed a dolgokat és összehozol egy kerti partit hússal, piával és jó arcokkal. Vagy rászedsz valakit, hogy csinálja ő, másnál ugyanis mindig tágasabb a kert! Zene is kéne, mi? Íme néhány erős tipp.

Mezzoforte – Garden Party

Próbáltuk nem minden idők egyik leghíresebb instrumentális slágerével kezdeni összeállításunkat, de nem ment. Az izlandi Mezzoforte akár azt a címet is adhatta volna ismert szerzeményének, hogy A gímszarvasok kedélyes bőgése, de ők úgy érezték, a Garden Party valamivel találóbb. Nagyon úgy fest, hogy igazuk volt.

Björk – It’s Oh So Quiet

Néha a nóták olyan szokatlan helyeken kapnak új életre, ahol nem is számítanánk rá. Björk régi vágású száma hallatán mindenki egy ’60-as évekbeli, nyugodtan vacsorázó, kertvárosban tengődő amerikai családra gondol, de ha elképzeljük, hogy egy lassan, de biztosan beinduló kerti bulin szólal meg a dal megannyi bemelegítő fröccs elfogyasztása után, akkor máris látjuk a jelenetet lelki szemeink előtt, melyben viccesen bohóckodik mindenki a remek zenei aláfestésre a lemenő nap egyre fakuló fényében.

Spin Doctors – Two Princess

Ha valaki kést szegezne a torkunkhoz egy sikátorban, és azt mondaná: végez velünk, ha nem sorolunk fel legalább 3 darab Spin Doctors számot, akkor máris kezdhetnénk könyörögni neki, hogy legalább egy sms-t hadd küldjünk szeretteinknek. Bár egyslágeres zenekarként tartják számon az együttest, ez az egy sláger annyira betalált, hogy a mai napig beindít mindenkit, aki meghallja a jellegzetes pergődob kavarást az elején.

The Smiths - Meat Is Murder

Kerti bulikon gyakran sütésre, grillezésre, bográcsozásra kerül sor az intenzív tintázás mellett. Miközben épp a jó öreg, előre bepácolt csirkemellet forgatjuk a nyárson, jussanak eszünkbe Morrissey féltő szavai, aki nem eszik olyat, aminek arca volt, inkább a szegény, vétlen növényeket pusztítja kíméletlenül. Szóval a dal elhangzása mérlegeljünk, ha van egy nyugodt percünk. Majd fordítsuk meg a husit, nehogy odaégjen.

Soundgarden – Black Hole Sun

És ha már a sütésnél tartunk, jöjjön egy anti garden party szám, amely bármilyen erősen tündöklő nap elé képes fenyegető felhőket terelni. A Soundgarden éjsötét himnuszának klipje nyilván mindenki emlékeiben elevenen él, a Barbie sütéssel, halpucolással és a megannyi torzult pofával együtt. Ezután a szám után minden más dal olyan lesz, mint vihar után a szivárvány. De néha a vihar is jól esik ám!

Outkast – Hey Ya!

A Speakerboxxx/The Love Below című Outkast album minden idők egyik legnagyobb lélegzetvételű hiphop monstruma, melynek Andre 3000 által elkövetett The Love Below része ráadásul rendesen felülemelkedik a műfaj korlátain. A Hey Ya! például egy olyan elnyűhetetlen sláger, aminek igazából semmi köze a hiphophoz, viszont képtelenség mellélőni vele.

Snoop Dogg – Gin And Juice

Snoop Dogg legújabb mániája, hogy felhagy a rappeléssel, ott ugyanis mindent elért, és a reggae felé fordítja vigyázó tekintetét, miközben nevét Snoop Lionra változtatja, mert megérintette őt egy rasztafari papnő mondókája. Szerintünk inkább a több évtized alatt bevitt THC adag ment az agyára, de bárhogy is van, a klasszikus, old school Gin And Juice számra még mindig faszántos érzés a címben is említett itókát kortyolni szorgosan.

Ricky Nelson – Garden Party

Egy olyan kerti vaduláson, ahol texasi akcentussal beszélnek a bikatenyésztésről, cowboykalapot visel még a kutya is, és friss lósz*r szaga vegyül a grillezett hús illatával… na ott sokan bólogatnak majd elégedetten Nelson szerzeménye hallatán. Nyilván mindenki heti rendszerességgel vesz részt ilyen mókákon.

Queen – Don’t Stop Me Now

Minden nyári szabadtéri bulin eljön az a pillanat, amikor azt látod, hogy a medencében úszik a 20 éve őrzött családi ereklye, az egyik haverod épp lekvárt ken a kihűlt steakre, valaki a hangfalon nyomja el a fordítva meggyújtott cigi csikkjét, te mégis képtelen vagy idegeskedni és csak beletörődő mosollyal nyugtázod a történéseket. Mivel nem te vagy a házigazda. Na ehhez a pillanathoz tökéletes aláfestés Mercuryék örökbecsűje.

Semisonic – Closing Time

…de minden őrületet kiábrándító lenyugvás követ, és egyszer véget kell vetni ennek a bulinak is, a Semisonic szomorkás, mégsem lehúzó számánál pedig keresve sem találnánk jobb nótát a záró pillanatok zenei aláfestéséhez. „Minden új kezdet egy másik kezdet végéből ered.” - énekli Wilson, ez az új kezdet pedig minden bizonnyal a felújítást és károk rendbe hozását követően jön el legközelebb.

Hallgass meg még több playlistet a Player Playlist sorozatunkban!

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon