Zenék szakításhoz

Nincs olyan ember (vagy csak a népesség 0,00001%-a), aki ne szakított volna már, akit ne hagytak volna el. A kérdés csak az, hogy ilyenkor összetörten, vagy felszabadultan látjuk a világot. A Player 10 alap „filmzenét” ad mindegyik eshetőségre.

Cee Lo Green - Fuck You


Mert igenis a pénzre hajtott, csak nem vetted észre. Mert kihasznált, és úgy dobott, mint egy koszos papírzsepit. Mert eleged lett belőle. Mert egy jó dal. Cee Lo remekművének minden mondanivalója benne van a címében. Vesszenek a csajok, akiket csak az érdekek hajtottak!

Metallica - Die Die My Darling


Szakítás után egy jóízű zúzdánál nincs sok jobb választás. Amikor csutkára tekered a hangerőt, és megszólal a beszédes című dal, nem gondolkodsz. Ez garantáltan megszünteti a korpásodást, és azonnal olyan kedved lesz tőle, mint egy lelkes böllérnek közvetlenül a disznóvágás előtt.

Cake - I Will Survive


Mindenki túléli a szakítást. Mindenki feldolgozta már az I Will Survive-ot. Mindenki szereti a Cake verzióját. Egy kapcsolat megszűnése után érzékenyebben hallod a trombitaszóló sírását, és belesajdul a szív. A világ legegyszerűbb, mindössze két hangból álló gitárszólója is csak értünk fog szólni.

Nine Inch Nails - Hurt


Talán a legszebb dal az elmúlásról. Johnny Cash verziójában pedig egyenesen hátborzongató. A NIN verzióját nagyon csúnya szakításhoz ajánljuk, földön fekvéshez, magunkhoz nem téréshez. Johnny Cash feldolgozását akkor vedd elő, ha már unod a szanaszét hallgatott Trent Reznor féle változatot.

Puddle of Mudd – She Hates Me


Ha gyűlöl. Ha gyűlölöd. Ha túlságosan erősen próbáltad megtartani, de teljesen hülyének nézett. És ha elvitte mindenedet, akkor pláne kötelező darab. Ez a dal a felejtő bulihoz is meghozza a kedvet, ha arról van szó.

Bill Withers – Ain’t No Sunshine


Nincs is napfény, hiszen lelépett a szeretett személy. Lassú, gyönyörű klasszikus, olyan dobtémával, hogy az még most is frissnek hat. Amennyire szomorú, furcsa módon annyira könnyű darab, ezerszer le lehet pörgetni egymás után, és fel sem tűnik, hogy egy órája hallgatod.

The Beatles – Hey Jude


Ez a dal eleve azért született, hogy John Lennon megvigasztalja vele fiát, Juliant, mivel apuci picit összeakadt Yoko Onoval, aztán az ősök beadták a válópert. Valószínűleg nem sok fater ad ilyen jellegű ajándékot a fiának, még jobban örült volna a gyerkőc, ha apuci a jogdíjakat is azonnal átutalja neki az utolsó pennyig. A világ is profitált, a Hey Jude az egyik legkedveltebb szakítós nóta, nánánázós lezárása pedig bármilyen helyzetből kocsmai hangulatot teremthet.

Heaven Street Seven – Mikor utoljára láttalak


Előfordult már valaha, hogy majd’ megőrültetek valakiért, aztán a szakítás után pár hónappal/évvel összefutottatok a célszeméllyel, és fogalmatok sem volt, mi tetszhetett benne annyira? A HS7 dala pontosan erről szól. Erős, energikus és még a szövege is rendbe teszi az embert a nehéz helyzetekben.

Foo Fighters – Best of You


A tökéletes szakítás utáni dal: szép, nem lehet megunni és tele van energiával. Képtelenség rosszul érezni magad, miközben hallgatod. Egyszerre dühös és érzékeny. Dave Grohl hangja valami csoda, aki képes leénekelni ezt a dalt ilyen intenzitással, az máris instant beiktatást nyert a Rock and Roll Hall of Fame-be.

The Avalanches – Since I Left You


Azoknak, akik maguk választották a további szólókarriert, és rájöttek, milyen remekül is döntöttek. A világ szebb, a lehetőségek tárháza nyitva. A szöveg kifejezetten egyszerű, könnyen megtanulható, énekelhető még egy angol nyelvvel csak most ismerkedő kisiskolás számára is: „Since i left you, i found the world so new”. És ez a lényeg. A világ más lett, de a világ szép.

Rappelni mindenki tud. Hollywoodban főleg. A forgatási szünetekben pedig mindenki rájöhet, hogy van olyan jó, mint Jay-Z. Legutóbb egy sorozatsztár bizonyította be, hogy van helye a szakmában. Mások viszont nem feltétlenül jártak ennyire jól.

 1. 7/7

  Childish Gambino
  A Community (azaz Balfékek) Troy-ja már a sorozatban is bemutatta, hogy isteni érzéke van a hip-hophoz, nem mellesleg régebben már kihozott három senkit sem zavaró albumot, de azt nehéz volt eldönteni, hogy csak poénra veszi-e az egészet, vagy halál komolyan gondolja. Persze adódott még egy kérdés is: mennyire lehet egyáltalán hiteles egy olyan srác, aki a 30 Rock szitkomot írja, egy másik sikeres vígjátéksorozatban szerepel, most pedig olyan egyszerre vicces és kőkemény szöveget tol, mintha mindig is a legvidámabb gettóban nőtt volna fel, nem pedig Tina Fey mellett dolgozna a legsikeresebb tévés műsorokban? A helyzet az, hogy Gambino így is működik. Donald Glover, aki egy Wu-Tang névgenerátorral alkotta művésznevét, kifejezetten kellemes lemezzel (Camp) jött elő gettóbarlangjából, amin minden van, aminek lennie kell (kőkemény májerkedés, érzelmes szövegek, mindent vivő sláger, elektronika, old school), a szakma leborult előtte, így jelenleg ő a színészből rapperré válás nem hivatalos versenyének nyertese. A következő jelentkezőnek igencsak fel kell kötnie a gatyáját, ha túl akarja szárnyalni Donald sikereit.

 2. 6/7

  Joe Pesci
  A fene se gondolta volna, hogy egyszer a gengszterszerepek királya, az öregedő Pesci még lemezt készít, pláne azok után, hogy mint kiderült, több keresnivalója van egy lecsúszott sztrippernek a popbizniszben, mint neki. Első albumát ’68-ban dobta piacra Joe Ritchie néven, a Little Joe Sure Can Sing lemez viszont csúnyán megbukott, mivel minden kritikus és hallgató emberi fogyasztásra alkalmatlannak, viszont nagyobb tüntetések feloszlatására alkalmasnak titulálta. Pontosan 30 évvel később viszont valamilyen érthetetlen okból rappelni kezdett, a Wise Guy című dalról készített klipet pedig rongyosra játszotta az MTV. Az akkor már 55 éves überlaza Pesci vállalkozása ugyancsak megbukott, bár azért néhány fokkal jobb eresztés volt a Vinny, az 1ügyűben játszott karaktere után Vincent LaGuardia Gambini Sings Just for You névre keresztelt csoda, mint az első próbálkozás.

 3. 5/7

  Joaquin Phoenix
  A színész, aki eljátszotta a visszavonulását, hogy rapperré válhasson. Ennek érdekében komplett idiótát csinált magából a David Letterman show-ban, és filmet is forgatott az egész átváltozásról Ben Affleck tesójával, Casey-vel I’m Still Here címmel. Mint kiderült, minden csak poén volt: beadták a jónépnek, hogy Joaquin hip-hop sztárrá szeretne válni, Puff Daddy Diddy Sean Combs pedig menedzseli őt. A szakállas, főként egy aluljárós csövire hajazó sztárnál ráadásul Antal Imre is jobban rappelt az MC Papa és a Handa Banda lemezen, ami valljuk be őszintén, bőven kimeríti a hihetetlen, de igaz kategóriát. A mozi sem sikerült túl jól, a nézők inkább másra ültek be, ezért nem meglepő, hogy a színész visszatért a normális emberek világába, idén pedig Paul Thomas Anderson új filmjében, a The Masterben újra régi formájában tündökölhet.

 4. 4/7

  Drake
  Az egykori sorozatszínész, aki a Degrassi tiniszériában 138 részt nyomott le, még 2006-ban elkészítette első mixtape-jét, és mivel Lil Wayne legjobb haverja volt, nagyjából lehetett tudni, hogy egykor majd pezsgővel és szivarral a kezében nyilatkozik arról, milyen nehéz is sztárnak lenni. Drake szerencsére egy fokkal (de csak eggyel) szerényebb. Jelenleg az egyik legkeresettebb munkásember a szakmában, koncertjei teltházasak, megvolt neki Rihanna is, minden tekintetben. Közös dalukat, a What’s My Name-et csak az nem hallotta, aki zsigerből utasítja el a mainstream popslágerek minden formáját, nem járt bevásárlóközpontokban, bezúzatta a rádióját, vagy egyszerűen süket. Drake új lemeze, a Take Care pedig igen nagy dicséreteket zsebelt be a kritikusoktól és a rajongóktól is. Valahogy így kell ezt csinálni…

 5. 3/7


  Rick Moranis
  Az Űrgolyhók Lord Kobakja, a Drágám, a kölykök összementek apukája, A Flintstone család moziváltozatának Bénije mint rapper. Pontosan olyan minőségű cuccot tol, amilyet az említett filmek után elvárhatunk tőle. Ricktől persze nem kell komolyan venni az ilyen jellegű megmozdulásait, hiszen vérbeli komikusról beszélünk, de az Ipanema Rap klipjétől lesz néhány álmatlan éjszakánk, melyben ellátogatunk Gagyiföldre, ahol mindenki rikító cuccokban táncol hülyén, és ráfagy a mosoly az arcunkra még a legmelegebb nyári hónapokban is.

 6. 2/7

  David Faustino
  Mint ahogyan az köztudott, az Egy rém rendes család Bud Bundyja mindig is közeli kapcsolatot ápolt a hip-hoppal, és csak reménykedni tudtunk, hogy nem követ el majd egy jólfésült drive by-t valamelyik gettóban imidzse erősítése érdekében. Egyetlen albumot (Balistyx) és egy klipet készített el D’ Lil néven ’92-ben, tehát még bőven budbundysága alatt. Az I Told Ya egyébként semmivel sem rosszabb, mint az akkori mainstream rap, bár azt külön ki kell emelnünk, hogy emberünk csak helyenként mutatkozik gettóipari szakmunkásként, a videó felében jóérzésű, fésült hajú tiniként osztja az igét az arra rászorulóknak, és nyilván még Budot is benyomja a flow-ba.

 7. 1/7

  Jimmy Fallon
  A rap történelmét több részben előadó showman Justin Timberlake-kel többször bizonygatta, hogy soha többé nem tér vissza a The History of Rap című élőben előadott kis szösszenetük, de amíg van mit feldolgozni, addig nem állhat le a műsor. Eddig háromszor tértek vissza, hogy megtáncoltassák a Late Night with Jimmy Fallon show közönségét. Svájc teljes éves bevételét tennénk rá, hogy lesz negyedik is. Jimmy ráadásul jól csinálja, van benne poénfaktor, szóval miért is ne lehetne ebből folyamatosan visszatérő szép hagyomány?

A földönkívüli lények testfelépítése, alakja, megjelenése, megihlette a filmstúdiók fantáziáját is. Azonban szomorú, hogy kevés a valószínűsége annak, hogy egy idegen lény úgy fog kinézni, mint Milla Jovovich Az Ötödik Elemben. Magas és vékony, formás idomok, szinte olyan, mint egy szupermodell. Ja, bocs, ő tényleg az… Ez Hollywood. Semmi sem ad el jobban egy sci-fi-t a férfiaknak, mint amikor az idegen lény bőrébe egy gyönyörű nő bújik. A következő tízes listán összegyűjtöttük a legdögösebb földönkívülieket a mozivászonról. Jó szórakozást hozzá!

 1. 10/10

  Celeste Martin (Marslakó a mostohám) - Kim Basinger

  Az 1988-as klasszikus vígjátékban megcsodálhattuk a még hamvasnak számító Kim Basingert, mindezt csak két évvel az erotikával túlfűtött 9 és 1/2 hét után. Annak ellenére, hogy már a 35. életévét taposta, méltán emlegették akkor a legszexibb színésznők között. A filmben egy gyönyörű idegen lényt játszik, aki titkos küldetésként érkezett a Földre és megismerkedik Dan Aykroyddal, egy ábrándozó csillagásszal, aki rögvest beleszeret, annak ellenére, hogy a gyönyörű nő cigarettacsikkeket és zseblámpa elemeket eszik, valamint a forrásban lévő vízből puszta kézzel veszi ki a főtt tojást.

 2. 9/10

  Mary (Total Recall – Emlékmás) - Lycia Naff

  Tudod, az a nő az Emlékmásban. Nem emlékszel? Ez az a film, amikor Swarcinak el kell mennie a Marsra és ezt a filmben háromszáznyolcvanötször el is mondja. Még mindig nem dereng? Pedig ebben láthattad azt a mutáns kurtizánt, akinek három melle volt. Na, ugye hogy megvan! Igaz, ez csak egy parányi szerep és egyben jelenet volt a filmben, de annál emlékezetesebbre sikeredett. Amúgy a színésznő rengeteg epizódszerepet tudhat magáénak, a Baywatchtól a Halálos Fegyverig, jelenleg viszont inkább újságíróként tevékenykedik.

 3. 8/10

  Leia Organa hercegnő (Star Wars – Csillagok háborúja) - Carrie Fisher

  Nem, ő nem ember, vagyis pontosabban nem földlakó, hiszen a Polis Massán született és az Alderaan bolygón nevelkedett, egy messzi-messzi galaxisban. Tehát belefér a dögös idegen lények kategóriába. Az 1970-es évek végétől kezdve sokáig vezette a kiről ábrándoznak titokban a férfiak versenyt, főleg miután látható volt, mikor a csempészfejedelem és gengszter, Jabba foglyul ejtette és láncra verve maga mellett tartotta egy vadító bőr bikiniben. Ezek után nem meglepő, hogy miért is szenteltek egy részt a Jóbarátok sorozatban annak, amikor Ross a Leia hercegnőnek öltözött Rachelről fantáziál.

 4. 7/10

  Neytiri (Avatar) - Zoe Saldana

  Annak ellenére, hogy CGI, azaz számítógépes grafika által létrehozott alakokról van szó, ez semmit nem von le a film és főleg a látvány értékéből. Zoe Saldana tökéletesen formálta meg a főhősnőt, aki annak ellenére, hogy teljesen kék színű, négy ujja van, furcsa hegyes fülei és hátul hosszú farka, igencsak felkelti az érdeklődésünket. Nem véletlen, hogy elkészítették a szexi Na'vi lány történetéről szóló felnőtt filmet rögtön az Avatar premierje után, melyet hatalmas sikerrel mutattak be a szexfilm kedvelők körében.

 5. 6/10

  A hatos számú (Battlestar Galactica) - Tricia Helfer

  A Battlestar Galactica először 1978-ban az Egyesült Királyságban, majd az Egyesült Államokban is nagy sikerrel bemutatott sorozat. Ahogy az ilyenkor mát lenni szokott, újra feldolgoztál 2004 és 2009 között. Nálunk az AXN Sci-Fi csatornán folyamatosan nyomják, vagy csak amikor pont odakapcsolok. Tricia Helfer egy kanadai modell-színésznő, aki tökéletesen alakította a cylont. Hogy ne maradj megfelelő infó nélkül, a cylonok nem mások, mint az emberiség által épített robotok, melyek addig fejlődtek, míg végül már a készítőiket fenyegették és emiatt hamarosan kitört a háború az emberek és a cylonok között. A hatos számú modellnél később sokkal fejlettebb darabok is készültek a sztori szerint, de Tricia Helfer a legszebb mindközül. Csak egy szimpla kérdés, ha nem éreznéd rajta, akkor érdekelne ilyen altáji vérbőséget okozó külsővel rendelkező alaknál, hogy valójában csak egy gép?

 6. 5/10

  Leeloo (Az Ötödik Elem) - Milla Jovovich

  A film története szerint az emberiség túlélésének esélye Korben Dallas (Bruce Willis) vállaira nehezedik, miután "Az ötödik elem" (Milla Jovovich) az ő taxijába pottyan. A négy alapelemet mindenki ismeri, dehogy mi is az az ötödik? Nem, nem egy nő, hanem a szerelem. Persze a szerelemhez egy nőre is szükségünk van, aki például lehet kissé csapzott, akár vörös hajú, kinek kislányos bája és vonzó külseje egyből levenne minket a lábunkról, vagy legalábbis Korben Dallast megfogta. Leeloo szerepében egy igazi kelet-európai szépséget, az ukrán származású Milla Jovovichot láthatjuk.

 7. 4/10

  T'Pol (Star Trek: Enterprise ) - Jolene Blalock

  Egy igazi Star Trek szépség következik, T'Pol egy vulkáni nő, aki az NX01 nevet viselő hajón szolgált, mint kutatótiszt. Akiket nem villanyoz fel ez a sorozat, azoknak csak annyit kell tudni ezekről a lényekről, hogy a vulkániak nem mutatják ki az érzelmeiket. T'Pol viszont más, mivel egy kutatás során elveszítette a vulkáni érzelemkontrollt. Ezzel az infóval máris többet tudsz a Star Trek sorozatról egy átlagembernél. A lényeg, hogy ez a vulkáni nő észbontóan dögös, főleg a kékszínű szolgálati szerelésében, ami tökéletesen ráfeszül gyönyörű alakjára és szabadon hagyja harapdálnivaló hasát. T'Pol szerelmes az Enterprise főgépészébe, Tuckerbe, akinek ugyancsak nagyon bejön az igéző szemű macska, de egyikük sem vállalja fel érzelmeit a másik felé. Romantika ide, érzelmesség oda, T'Pol teljesen olyan, mint a mai bomba nők, akik láttán elakad a lélegzetünk és beindul a fantáziánk. Csak éppenséggel hegyes fülei vannak, de ez legyen a legnagyobb gond vele. (Nem mellesleg Pheke techrovatvezető barátom szerint T’Pol az első helyet érdemelte volna meg.)

 8. 3/10

  Hét kilenced (Star Trek: Voyager) - Jeri Ryan

  A Star Trek: Voyager amerikai sci-fi, a Star Trek univerzum negyedik televíziós sorozata. Az alapsorozat számos feldolgozása miatt fordul elő a nagyszámú merítési lehetőség, ezért került egy újabb Star Trek szépség a listánkra. Sokan csak Jeri Ryan miatt ülnek le bámulni ezt a kitudjahanyadik űreposzt. A szerep szerint röviden csak Hetesnek hívják ezt a félig szerves, félig mechanikus lényt. A Hetes karakterét több szempontból is kritizálták a fanatikus Star Trek rajongók, akik így teljes bizonyosságot adtak arról, hogy nem mozdul meg a vérük egy dögös-bögyös érett szöszi láttán. Ők ostobaságnak tartották egy Borg beillesztését a legénység soraiba, ráadásul testre simuló ezüstös ruhája is kiverte náluk a biztosítékot (de ahogy már mondtuk, nem abban a formában). A veterán Star Trek író és rendező, Ronald D. Moore szerint, a Hetesnek sokkal jobban kellett volna egy Borgra hasonlítania, nem pedig egy szép, telt keblű, igézőszemű és szexi nőre. Igaz, ami igaz, Jeri Ryan egy MILF kategóriát súroló igazi nagyvadként domborít a képernyőn, de kit érdekel mikor nyálcsorgatóan néz ki.

 9. 2/10

  Laura Vasquez (Men in Black 2. - Sötét zsaruk 2.) - Rosario Dawson

  Nem valószínű, hogy Will Smith emlékezetes sci-fi vígjátékából egyből vágjuk, hogy ki is volt az a Laura Vasquez. De ha azt hallod, hogy a Zartha fénye, akkor már rögtön beugrik ez az egzotikus szépség. A pincérnőt, akiről kiderül, hogy valójában egy zarthai hercegnő, Rosario Dawson alakítja, aki Puerto Ricó-i, afrikai, ír, kubai és indián felmenőinek köszönheti csábító külsejét és fantasztikus domborulatait, melyeket Colin Farrell főszereplésével fémjelzett Nagy Sándor filmben is megcsodálhattunk végre teljesen meztelenül. Nem csoda, hogy J ügynök is egyből beleszeretett, és nem volt képes őt neutralizálni, inkább másfajta pálcával villogott volna a szeme előtt.

 10. 1/10

  Sil (A lény) - Natasha Henstridge

  A film sztorija a jól ismert titkos programos tudósos idegen lényes, amikor valami mindig balul üt ki, és ha nem oldják meg a problémát vége a világnak, vagy legalábbis a Földnek. A dramaturgia és az akció mellett a legfontosabb, hogy amikor az emberi gént keresztezik egy földön kívüli DNS-sel, akkor annak eredménye feltétlenül egy gyönyörű nő legyen. Hiszen mivel lehetne több jegyet eladni, ha nem ezzel, főleg, ha a teremtett lény mindent elkövet annak érdekében, hogy minél előbb szaporodhasson. A premier után hányszor meg hányszor lehetett hallani azt a hangos sóhajt az alkotás iránti elismerés jeleként megannyi férfi szájából, hogy ó, ha találkozhatnék vele, ó, ha velem akart volna „szaporodni”. Natasha Henstridge, a szexi kanadai modell a ’90-es évek második felében új színt hozott a színésznőkről fantáziáló férfiak körébe. A magas, szőke, norvég-svéd beütésű, természetes kisugárzással és domborzatokkal megáldott nő annak ellenére, hogy sosem nyerte el a férfimagazinok között az év legszexibb nője címet, mégis milliónyi férfi álmaiban ott ágaskodott a takaró alatt.  Ezért is lett a Player első helyezettje a dögös idegen lények között.