Zenék szakításhoz

Nincs olyan ember (vagy csak a népesség 0,00001%-a), aki ne szakított volna már, akit ne hagytak volna el. A kérdés csak az, hogy ilyenkor összetörten, vagy felszabadultan látjuk a világot. A Player 10 alap „filmzenét” ad mindegyik eshetőségre.

Cee Lo Green - Fuck You


Mert igenis a pénzre hajtott, csak nem vetted észre. Mert kihasznált, és úgy dobott, mint egy koszos papírzsepit. Mert eleged lett belőle. Mert egy jó dal. Cee Lo remekművének minden mondanivalója benne van a címében. Vesszenek a csajok, akiket csak az érdekek hajtottak!

Metallica - Die Die My Darling


Szakítás után egy jóízű zúzdánál nincs sok jobb választás. Amikor csutkára tekered a hangerőt, és megszólal a beszédes című dal, nem gondolkodsz. Ez garantáltan megszünteti a korpásodást, és azonnal olyan kedved lesz tőle, mint egy lelkes böllérnek közvetlenül a disznóvágás előtt.

Cake - I Will Survive


Mindenki túléli a szakítást. Mindenki feldolgozta már az I Will Survive-ot. Mindenki szereti a Cake verzióját. Egy kapcsolat megszűnése után érzékenyebben hallod a trombitaszóló sírását, és belesajdul a szív. A világ legegyszerűbb, mindössze két hangból álló gitárszólója is csak értünk fog szólni.

Nine Inch Nails - Hurt


Talán a legszebb dal az elmúlásról. Johnny Cash verziójában pedig egyenesen hátborzongató. A NIN verzióját nagyon csúnya szakításhoz ajánljuk, földön fekvéshez, magunkhoz nem téréshez. Johnny Cash feldolgozását akkor vedd elő, ha már unod a szanaszét hallgatott Trent Reznor féle változatot.

Puddle of Mudd – She Hates Me


Ha gyűlöl. Ha gyűlölöd. Ha túlságosan erősen próbáltad megtartani, de teljesen hülyének nézett. És ha elvitte mindenedet, akkor pláne kötelező darab. Ez a dal a felejtő bulihoz is meghozza a kedvet, ha arról van szó.

Bill Withers – Ain’t No Sunshine


Nincs is napfény, hiszen lelépett a szeretett személy. Lassú, gyönyörű klasszikus, olyan dobtémával, hogy az még most is frissnek hat. Amennyire szomorú, furcsa módon annyira könnyű darab, ezerszer le lehet pörgetni egymás után, és fel sem tűnik, hogy egy órája hallgatod.

The Beatles – Hey Jude


Ez a dal eleve azért született, hogy John Lennon megvigasztalja vele fiát, Juliant, mivel apuci picit összeakadt Yoko Onoval, aztán az ősök beadták a válópert. Valószínűleg nem sok fater ad ilyen jellegű ajándékot a fiának, még jobban örült volna a gyerkőc, ha apuci a jogdíjakat is azonnal átutalja neki az utolsó pennyig. A világ is profitált, a Hey Jude az egyik legkedveltebb szakítós nóta, nánánázós lezárása pedig bármilyen helyzetből kocsmai hangulatot teremthet.

Heaven Street Seven – Mikor utoljára láttalak


Előfordult már valaha, hogy majd’ megőrültetek valakiért, aztán a szakítás után pár hónappal/évvel összefutottatok a célszeméllyel, és fogalmatok sem volt, mi tetszhetett benne annyira? A HS7 dala pontosan erről szól. Erős, energikus és még a szövege is rendbe teszi az embert a nehéz helyzetekben.

Foo Fighters – Best of You


A tökéletes szakítás utáni dal: szép, nem lehet megunni és tele van energiával. Képtelenség rosszul érezni magad, miközben hallgatod. Egyszerre dühös és érzékeny. Dave Grohl hangja valami csoda, aki képes leénekelni ezt a dalt ilyen intenzitással, az máris instant beiktatást nyert a Rock and Roll Hall of Fame-be.

The Avalanches – Since I Left You


Azoknak, akik maguk választották a további szólókarriert, és rájöttek, milyen remekül is döntöttek. A világ szebb, a lehetőségek tárháza nyitva. A szöveg kifejezetten egyszerű, könnyen megtanulható, énekelhető még egy angol nyelvvel csak most ismerkedő kisiskolás számára is: „Since i left you, i found the world so new”. És ez a lényeg. A világ más lett, de a világ szép.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon