Észak-Korea bélyegeket bocsátott ki, hogy megünnepelje új ballisztikus rakétáját

Bizonyára te is érzékelted az utóbbi napokban, hogy egyre feszültebb a nemzetközi helyzet, ebben pedig Észak-Korea is jócskán benne van.

Mi nem szeretnénk elvenni a szakértők kenyerét, nem állunk neki a helyzet elemzésének, csupán egy érdekes elemét emeljük ki, mégpedig azt, hogy a Hwasong-14 ballisztikus rakéta kilövésének emlékére speciális bélyegeket bocsátottak ki néhány nappal ezelőtt.

Ankit Panda on Twitter

Get your Hwasong-14 ICBM first flight-test commemorative stamps! Newly released by #NorthKorea. (via KCNA)

A bizarr kollekciót azóta persze több helyen megosztották már, egészen sokféle módon megcsodálható ez a bizonyos rakéta, és a sikeres tesztnek örvendő Kim Dzsongun.

Itt még visszafogottan, az íróasztalánál ül a vezér

Itt már ünnepel, méghozzá egy katonai parancsnok társaságában

A sikeres kilövés pontos leírása külön bélyeget kapott

Végül pedig egy négydarabos sorozat a szállítására alkalmas egységről

Észak-Koreában egyébként rendszeresen bocsátanak ki egyedi bélyegeket, ha meg szeretnének emlékezni valami jelentős eseményről. Volt már olyan is, hogy a koreai háború évfordulója szolgáltatta az alkalmat, ám olyan bélyegeket is kiadtak már, amelyen egyesek szerint a Fehér Ház látható célpontként. Nyilván egy bélyeg nem tűnik veszélyes dolognak, ám ezzel is érzékeltetni tudják a szándékait, vagy legalábbis azt biztosan, hogy mennyire büszkék a hadászat területén elért sikerekre.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon