Há' némmá' milyen snájdig kabalafigurája lett a MÁV egyik Facebook-oldalának!

A Magyar Államvasutak MÁV-START nemzetközi utazások nevű Facebook-oldala pályázatot hirdetett avégett, hogy legyen már nekik egy saját kabalafigurájuk... vagy egy saját Bol-Dogjuk, ha úgy tetszik. Lett is nekik.

És mielőtt beindulna az üzemi savazás, csak szólunk, hogy a pályázatot (melynek egyébként egy Globál bérlet volt a fődíja), nyilván gyerekek célozták meg elsősorban, hiszen komoly szakember hol nem tojja telibe, hogy milyen Facebook-oldal, meg milyen bérlet, ugyebár. Szóval Zsuzsika és Petike megropogtatta az ujjait, aztán izzottak a zsírkréták, hegyeződtek a színesceruzák, és jöttek szép sorjában a jobbnál jobb pályamunkák.

Olyanok, mint például ez a begombázott gyorsvonat itten:

Vagy ez a kedves punk fiatalember, aki éppen készül a nyolcüléses fülke egyik sarkába okádni:

Vagy ez a csincsilla és őskalauz keresztezéséből létrejött díszkaller:

Esetleg ez a polip, aki bakter, jegykezelő, állomásfőnök, takarítónő és vonatkerékpumpáló egy személyben:

Végül utolsó példaként ez a kék fecske, akivel – ismerve a végül kabalául fogadott Sínembert –, végképp nem értjük, mi baja lehetett a zsűrinek:

Mert ugyebár hiába a szárnyaló kreativitás, hiába csináltak lelkes óvodások egy fél állatkertből kedves kalauz bácsit, ha a döntőbizottság végül ezt a vérparasztból lett szuperhőst találta kabalára érdemesnek:

Trackman jön, összeköti a széjjelszakadt felsővezetéket, helyrepofozza a bedöglött klímát és úgy kikúrja a bliccelőt az ablakon, hogy meg sem áll Záhonyig.

Trackman.

A barátainak egyébként simán csak Man, nagyon vigyáz a bajuszára, de a lábnapot, azt el szokta bliccelni, mert úgyis vonattal jár, oda meg minek.

Szóval alapvetően viccnek ez nagyon kafa, de ha komolyból fordulunk rá a dologra, akkor meg kell jegyeznünk, hogy számunkra ép ésszel fel nem fogható, mi vezette arra a döntőbizottságot (ami feltehetőleg megegyezik a Facebook-oldal kezelőjével), hogy ezt a munkát válassza ki a többi közül.

Két verziót tartunk valószínűnek:

1. A nyertes pályamunkát valamelyik felsővezető kisfia/unokája/barátja/haverja/egyéb seggevége küldte be, és a döntőbírákra csúnyán rá lett szólva, hogy ha holnaptól nem Trackman vigyorog a Facebook-oldal kabalájaként a látogatókra, akkor az illetőt azonnali hatállyal áthelyezik Alsóbüdöskútpuszta-Felsőre vesztes Fradi-meccsről szurkolókat hazaszállító vagonokat tisztítani.

vagypedig

2. Az összes olyan cégnek, ami Magyarországon tömegközlekedéssel foglalkozik, évente legalább egyszer közröhej tárgyává kell lennie ilyen-olyan okokból. Ha egy olyan országos hírű balhét, mint a BKK befosott elektronikus jegyrendszere, nem is sikerült kiizzadnia magából a MÁV-nak, legalább lett egy olyan Face-oldaluk, aminek egy göndörhajú, nagybajuszos Pumped Gabó a kabalafigurája.

Bármelyik verzió is játszik, az illetékesek végső soron sikerrel jártak, szóval alapvetően mégiscsak rendben van a történet.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon