Több millió embert vertek át egy "élő adással" a Facebookon

A tegnapi napon a Newsfeed nevű Facebook-account élő videó streamelésébe kezdett. Néhány óra múlva már közel 17 millió felhasználó bámulta a streamet egyszerre, és hitte azt, hogy éppen egy szupercella kialakulását bámulja.

Hihetetlen, de a videót 21 óra alatt 22 millió felhasználó nézte meg. Mivel az élő stream időkorlátja négy óra, az idő lejártával a stream is megszünt, de ahogy a Newsfeed befejezte a szupercella formálódásának sugárzását, a The Cherry Orchard nevű account vette át a stafétát. 16 óra alatt ezt is megnézték 6,8 millióan.

Mindez csak azért érdekes, mert a videó csak annyira volt élő, mint egy korhadt fejfa. A szupercelláról készült klipet egy szlovén viharvadász, bizonyos Marko Korosec készítette 2015. június 19-én Dél-Dakotában.

Itt az eredeti klip Marko Instagramjáról:

A videóból készült animgifet, amit élő streamnek álcázva végtelenítve sugároztak emberek millióinak, Marko egyik ismerőse, bizonyos Jonathan Wennström hozta létre még két éve. Mindketten meglepődve vették tudomásul, hogy a - tényleg látványos - gif fájl ennyi idő után lett világhírű.

A trükköt megjátszó oldalak ezzel a mutatvánnyal orbitális elérésre tettek szert. Jó mulatság, férfimunka volt.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon