Többféle újévi fogadalomhoz kiváló eszköz lehet, ha sikerül rendezned a lakásodat, rendszerezned a holmijaidat, ezzel pedig egy kicsit az életedet is. Rendet tenni felér egy mentális tréninggel, teljesen más lesz utána nekivágni az új feladatoknak.

Lassan ideje elkezdeni a keményebb edzéseket, amiket még rutinosan karácsony és szilveszter utánra fogadtál meg, mert az ünnepek alatt úgyis lehetetlen kivitelezni. Ideje egészségesebben enni, ideje kicsit többet törődni magaddal, és ideje gyakrabban találkozni a haverokkal.

Itt még káosz van

És ideje rendet rakni, mondhatnánk, de nem akarjuk elviccelni: a rendrakás ugyan ritkán szerepel az újévi fogadalmak közt, viszont

tökéletes eszköz számos fogadalomhoz.

Rendet tenni, szortírozni, kategorizálni mindig egyben mentális tevékenység is, ami után egészséges lendülettel állsz a fogadalmaid megvalósításának.

Na, ezt nevezzük rendnek

Szerezz be dobozokat!

Egy seregnyi tárgy, irat, ritkábban használt holmi csoportosítására tökéletes egy jó erős, tartós műanyag doboz. A 13 literes Regalux Clear Box segítségével kipipálhatjuk ezt a problémát, mi több, mivel áttetsző, a ritka használatok során nem kell keresgélni, egyből látjuk, melyikbe mi tettünk.

Nem is kell csurig pakolni az egész 18 ezer köbcentis dobozt, mert úgy szétválogatni is kiválóan lehet a holmikat, az ezer forintos dobozokat pedig kényelmesen egymásra pakolhatod, ha tetőt is veszel hozzájuk.

És van egy rejtett funkciója is: óvodás korú gyermeked kiváló mászókát építhet belőle, így mini játszótérként is használható a szeles, esős napokon, amikor a lakásba kényszerülsz.

Praktikum mindenek előtt

Inkább az a baj, hogy nincs rendes polcod? Az sem baj, mert vehetsz Műanyag görgős tárolót. Az egész nincs négy kiló, a hat fiókjába csúsztatható dobozokba már szinte minden belefér.

Mivel görgős, guríthatod ide-oda a lakásban vagy a műhelyben,

abszolút praktikus tehát, 7600 forintot bőven megér a rend ígérete, még válogathatsz is a hasonló, de különböző méretű görgős tárolók közt, attól függően, milyen helyre szánod.

Van viszont, hogy egyszerűen kinövi az ember a lakását, és már nem a tárolókkal kell bűvészkedni, hanem menni kell. Ilyenkor jön a képbe a klasszikus hullámpapír doboz, mint az 58 literes Bauhaus Multibox.

Bármilyen egyszerű jószág is ez, több hasznos trükköt lehet vele végezni: először is, ne pakold teli könyvvel, mert akkor örülhetsz, ha nem szakadsz bele a cipelésbe, a doboz pedig, ha ki is bírja a célállomásig, onnan tutira nem lehet újra használni.

A megoldás: félig könyv, félig ruha legyen benne, így vinni is könnyebb, és utána még többször is használhatod.

Szintén hasznos ráírni, milyen holmi van benne, esetleg színnel, rajzzal jelölni, melyik helyiségbe való tárgyakat pakoltál bele - így a becsekkolás után hamar a helyére kerülhet minden, megelőzheted, hogy egyáltalán kialakuljon a káosz az új helyen.

Még direkt ruhák szállítására tervezett változata is van, ezzel még az ingeidet is makulátlan állapotban viheted át a régi lakásból az újba, szóval 3894 forintért ez viccesen jó befektetés.

Pontosan kétszer ennyibe kerül (és még mindig olcsó!) a Zeller S fenyőfa doboz, amely a gyalult felületével már egy mutatósabb darab, ezért inkább az előtérben lévő holmik tárolására alkalmas.

Kilenc liter, az oldala pedig lefesthető, ha tehát valamiért nem felelne meg a natúr fa színe, az ízlésedhez, vagy a bútoraidhoz szabhatod.

Egy ilyen doboz- és tárolóarzenállal már egészen másképp indulhat az éved, adott a lendület, hogy megszabadulj mindenféle feleslegtől, és csak arra figyelj, ami számodra fontos.

Mi a BAUHAUS kínálatából vettünk tippeket, ahol a fentieken kívül számos más hasznos megoldást, például szerszám- vagy kerti tárolót is találhatsz!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Vajon ki a nap csaja Lady Gaga születésnapján?

Nézd meg az anyját, vedd el a lányát? Gracie édesanyja Penthouse-modell volt…

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés