Eladó Boleyn Anna és VIII. Henrik titkos szerelmi fészke

535 ezer fontért kínálják eladásra azt a több mint hatszáz éves parasztházat, ahol a legendák szerint VIII. Henrik viszonyba kezdett Boleyn Annával, mikor még volt Aragóniai Katalin volt a felesége. Az akkori szeretők 1409-ben épült házikója jelenleg 212 millió forintért várja az angol történelemért és buja románcokért rajongó, új tulajdonosát.

A parasztházat Thatched Cottage-nek hívják és úgy vélik, ez a legöregebb ház Stoke Mandeville-ben. Az 1409-ben épült vályogházban megvan az eredeti, régi kenyérsütő és egy kőlap, amely az építés pontos idejét igazolja, valamint ami még ennél is fontosabb, hogy a néphagyomány szerint ebben a házikóban huncutkodott akkor még udvarhölgyével, Boleyn Annával VIII. Henrik, a csapodár király (hogy Belgásan fogalmazzunk).

A Michael Graham ingatlanügynökség 535 ezer fontért kínálja eladásra a házat, mely Anglia egy gyönyörű részén, Buckinghamshire-ben található, Aylesbury szoknyáján.

 

Állítólag a szerelmesek 1526 és 1532 között használták titkos szerelmi laknak a háromszobás házat, melyben még a tartógerendák is eredetiek.

Habár VIII. Henrik és Anna története mondhatni nem túl romantikus véget ért; négy évnyi házasságuk alatt a királyné háromszor vetélt el és egyetlen leánygyermeket szült, ami a lefejezéspárti Henriknek nem volt az ínyére, így koholt vádakkal 1536-ban lefejeztette a Tower előtti téren. De ebben a történelemmel ízig-vérig átitatott, kedves parasztházban még nagyon szerették egymást – reméljük a ritka különleges ház új tulajdonosai inkább ezt a tendenciát tartják.

Legfrissebb

Autó-motor

Hervasztó látvány a telepről, ahol a Volkswagen tárolja a dízelbotrány miatt visszahívott autóit

Ma

Egy kicsit összeszorul a szívünk. :(

Kult & Szórakozás

Húzós előzetest kapott Luc Besson új sci-fije

Ma

Új trailer érkezett a Valerian és az ezer bolygó városához, méghozzá elég látványos fajta, amiből egyelőre csak az derül ki, hogy a CGI-mesterek erősen megizzadtak a melóban, de remélhetőleg csak segítettek Bessonnak egy nagy sci-fi visszatérésben. Július 21-én lesz látható a film a magyar mozikban.

Sport

Az "Isten keze"-gól, amitől most Maradona jobbnak tartja magát Messinél

Ma

Mondják, a nosztalgia felmelegít. Nekünk sincs más célunk a sorozatunk, a Re-Player update-elésével, mint egy csipetnyi borzongást, egy leheletnyi sóhajt, vagy épp némi nevetést csempészni a szürke, munkás hétköznapokba. Most a futballtörténelem egyik leghíresebb, leghírhedtebb gólját, az 1986-os vébén szerzett Maradona-találatot mutatjuk meg újra. Azt, amelyiket kézzel szerzett; az "Isten kezével".

Életmód

Megmagyarázták, miért szeretsz összebújni a csajoddal

Ma

Azért jó a tudomány, mert egy csomó olyan kérdésre ad egzakt választ, amire sokszor csak annyit vágunk rá, hogy "mert abból egy őrült jó szex jöhet össze".

#Napunk

Megzabáljuk, olyan aranyos a kislány, aki robotnak hisz egy kidobott bojlert

Ma

És teljesen rajong érte. 24 nagyon cuki másodperc jön az életedben.

További friss cikkek

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon