Eladó Boleyn Anna és VIII. Henrik titkos szerelmi fészke

535 ezer fontért kínálják eladásra azt a több mint hatszáz éves parasztházat, ahol a legendák szerint VIII. Henrik viszonyba kezdett Boleyn Annával, mikor még volt Aragóniai Katalin volt a felesége. Az akkori szeretők 1409-ben épült házikója jelenleg 212 millió forintért várja az angol történelemért és buja románcokért rajongó, új tulajdonosát.

A parasztházat Thatched Cottage-nek hívják és úgy vélik, ez a legöregebb ház Stoke Mandeville-ben. Az 1409-ben épült vályogházban megvan az eredeti, régi kenyérsütő és egy kőlap, amely az építés pontos idejét igazolja, valamint ami még ennél is fontosabb, hogy a néphagyomány szerint ebben a házikóban huncutkodott akkor még udvarhölgyével, Boleyn Annával VIII. Henrik, a csapodár király (hogy Belgásan fogalmazzunk).

A Michael Graham ingatlanügynökség 535 ezer fontért kínálja eladásra a házat, mely Anglia egy gyönyörű részén, Buckinghamshire-ben található, Aylesbury szoknyáján.

 

Állítólag a szerelmesek 1526 és 1532 között használták titkos szerelmi laknak a háromszobás házat, melyben még a tartógerendák is eredetiek.

Habár VIII. Henrik és Anna története mondhatni nem túl romantikus véget ért; négy évnyi házasságuk alatt a királyné háromszor vetélt el és egyetlen leánygyermeket szült, ami a lefejezéspárti Henriknek nem volt az ínyére, így koholt vádakkal 1536-ban lefejeztette a Tower előtti téren. De ebben a történelemmel ízig-vérig átitatott, kedves parasztházban még nagyon szerették egymást – reméljük a ritka különleges ház új tulajdonosai inkább ezt a tendenciát tartják.

Azonnal költöznénk a Red Rockba, bár egy erdő közepén van és nem is vagyunk minimál-megszállottak.

A New York államban található házikót az Anmahian Winton Architects tervezte. Elsőként egy hatvan méteres sávban vágtak egy vízszintes területet a lejtős talajba, és erre építették meg az ingatlant. Így lett egy kis kilátás a házból, és a lombozaton is sikerült nyitni egy lyukat, hogy essen némi fény az épületre. Az ablakokat úgy helyezték el, hogy ez a fény a lehető legjobban érvényesüljön. A homlokzat vöröscédrus, és az a szerepe, hogy a házat összekösse a természettel.

Nincs kis lakás, csak rossz bútorok. Vagyis vannak kis alapterületű lakások, ezzel nem akarunk vitatkozni, mindössze annyit mondanánk, hogy vannak olyan ügyesen hajtogatható, nyitható-csukható, falba simuló bútorok, eltolható elemek, meg egyéb ügyes megoldások, amikkel a legpirinyóbb lyuk is élhetővé és kényelmessé válik. Mutatunk is tizenegy példát inspirációnak.

1. The 24-room Studio
Hong Kong

2. The Lego Apartment
Barcelona, Spain

3. The Functional Faux Farmhouse
Paris, France

4. The Secret Bookworm
New York, New York

5. The Home Office Hybrid
Tokyo, Japan

6. The Magic Wall
Tula, Russia

7. The Masterloft
Camden, UK

8. The After-Hours Lounge
London, England

9. The Origami Studio
New York, New York

10. The Clandestine Crash Pad
New York, New York

11. The Secret Storage Center
New York, New York

(Forrás: Supercompressor)