Ez a tóparti ház új szintre emeli a nyaraló fogalmát

Az Oldson Kundig design cég újraértelmezte a tóparti nyaraló fogalmát, és a Chicken Point Cabin névre keresztelt pazar lakkal tulajdonképpen egyesítette a természetet a belső terekkel.  

A tulajdonosok kérése a tervezők felé csupán annyi volt, hogy a házat egész évben tudják használni, de különösen a nyári időszakban. Az irányelv egyszerű volt: a ház legyen annyira nyitott a vízre, amennyire csak lehetséges. A válasz egy nagy csuklós panorámaablak formájában érkezett, ami szó szerint megnyílik a tájnak.

Ezzel együtt éppen ez az elem volt, ami a legnagyobb tervezési és műszaki kihívást jelentette. Eleinte egy egyszerű ellensúlyt képzeltek el, homokzsákokkal, de végül egy fogaskerekekkel hajtott mechanikus rendszer lett a megoldás, amely minimális erőkifejtéssel is úgy kezeli a gigantikus, 6 tonnás acél-üveg ablakot, akár egy garázskaput.

A teljes házat nézve a beton blokk, a vas kandalló és a rétegelt lemezek a leghangsúlyosabbak az ablak után.

Végeredményben egy olyan tágas, téliesíthető nyári loft született, amiben tizen is kényelmesen elférni, és ahol a természet tulajdonképpen a nappaliba költözött.

A pokolba is, ha ilyen az élet egy vízparti kabinban, mit keresünk még mindig a nagyvárosban?!

(via Archdaily)

Legfrissebb

Életmód

Ha bevállalós vagy, akkor ezt az öt pózt imádni fogod

Tegnap

Ha szeretnéd egy kicsit felpörgetni a kamatyolást extrémebb irányokba, akkor a legjobb helyen jársz. Van öt szexpózunk, ami garantáltan elfújja az eszed (hogy az AC/DC híres, Villámcsapva című számából idézzünk) – és habár elég egyedi mutatványok, szerintünk érdemes bejátszani őket, hátha az egyik bekattan és all-time kedvenccé válik. Tadaaam.

Outdoor

Fénykocka kertbe, sátorba vagy a medencébe

Tegnap

Napelemmel táplált lámpával világítani, mindig valami furcsa, perverz gondolatnak tűnt. Pedig egyáltalán nem az.

Kult & Szórakozás

A Take That is beszállt James Corden Carpool Karaokéjába

Tegnap

Corden ezúttal a Comic Relief kedvéért brit legendákkal kocsikázott, beültette a Take Thatet is a kocsijába, akik már egy kisautóba is beférnek, annyira megfogyatkoztak. Azért nem szép tőlük, hogy így elröhögnek olyan poptörténeti, komoly klasszikusokat, mint a Babe.

Autó-motor

Nemcsak a BMW, hanem a MINI és a Rolls-Royce jövőjét is felfedték

Tegnap

Bepillantást nyerhetsz a jövőbe.

Kult & Szórakozás

Itt a Justice League új előzetese

Tegnap

A DC legutóbbi mozijai után azért nem kicsit félünk Zack Snyder szuperhős-orgiájától, de Az igazság ligája új trailere azért elég komoly látványorgiát pakol le az asztalra. November 16-án derül ki, érdemes volt-e tartani tőle.

További friss cikkek

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon